literatura nie!!!!!!! ak nechces,aby si sa zaoberal z 90% studia modernizmom ci ako to autor myslel,tak daleko od toho je to des, vela povinnej literatury, eseji, somarin...nic do zivota...btw aka skola?
napr. ja som na prekladateľstve a mám kombináciu "angl. jazyk a kultúra" a tí čo sú na učiteľstve majú zas "angl. jazyk a literatúru +komb, s predmetom"
...lenže literatúru som mala tak či tak..len sme ju mali potom voliteľnú (ale kvôli kreditom som si ju musela dať
Čo je to za školu? To už si daj rovno filológiu. Na literatúre sa učí pochopiteľne literatúra a kultúra sú reálie - história, geografia, politické systémy anglicky hovoriacich krajín, školstvo, zdravotníctvko a pod.
@siouxsie tak napr ja mam angl. jazyk A LITERATURA a obsahuje to nielen gramaticke somariny, ale aj realie,dejiny a spominanu literaturu-cize vsetko...mozno v programe angl. jazyk a kultura nebude mat literaturu, co by bolo prenho plus si myslim
@asimilacia23 Tak to máš potom filológiu by som povedala Respektíve ja mám literatúru, fonetiku, syntax, morfológiu, morfosyntax, reálie, história, geografia, samozrejme nejaká tá gramatika A u nás sa to volá filológia :happy:
@vooxy UKF je zevraj v pohode...tak to sa radsej snaz za toho pilota dostat lebo ja som uz daaavno olutovala moj vyber -ucitelstvo...zadne dvierka by som si dala cosi ine,lepsie a hlavne: UZ NIKDY NIE DVOJODBOR! mas 2x tolko predmetov+ pedagogicke somariny. fuj,hnus, zbytocne, cize 3x tolko skusok+ statnice z 3 roznych oblasti- 1 predmet, 2. predmet, pedagogika a psychologia...ble grcat sa mi chce
@asimilacia23 Nemáte žiadneho native speakera alebo nič? A ako riešite tú literatúru? My síce nemáme žiadne konverzácie ale robíme rozbory literárnych diel na seminároch a tam sa dá celkom fajn porozprávať, horšie je, že niektorí spolužiaci sú teľce, čo sa nevedia ozvať (lebo poväčšinou ani nie sú pripravení na tie hodiny, ani trochu) a využiť to, takže im pochopiteľne tá angličtina odchádza.
@siouxsie mali sme... jeden to vyriesil tak,ze na kazdu hodinu mal niekto z nas rferat a hocicom- konverzacia 0b. . Druhy bol unudeny,znechuteny zrejme svojou pracou,a tak to skoncilo sice milo-hrali sme kadejake hry,divadielka a pod. ale AJ minimum, ziadne konverzacie sirsieho typu- vysledok: po skonceni studia AJ na vyske viem rozdiely medzi jednotlivymi literarnymi smermy, analyzu textu na roznych stylistickych urovniach,ale neviem vobec v AJ konverzovat no na smiech...no a rozbory diel: od slova do slova poucky ku tomu ktoremu obdobiu, poriadne si zapisovat to, co ta p. doktorka a nvm co vsetko je ona si o tom diele mysli,lebo ak nahodou povies na ustnej skuske co i len jedno jedine slovo inak a myslis si,ze to autor mohol mysliet aj inak,tak mas padaka...
@asimilacia23 Fuh, som rada, že možno až na 1-2 profákov nemáme nikoho takto dogmatického, možno asi spraví dosť aj to, že nie som na učiteľskom smere. Na každej hodine sa nás snažia dokopať k tomu aby sme mysleli a nejak si veci zovšeobecnili a došli k tým poučkám sami, preferujú keď sa vyjadrujeme vlastnými slovami (samozrejme s nejakými odbornými termínami sa pochopiteľne počítať musí ) a celkovo je to tam moc moc fajn :happy:
@siouxsie a kde studujes? no to ti zavidim, ja kvoli tomuto pristupu zvazujem nepokracovat v studiu a ist inou cestou, aj ked s rizikom,ze ostanem bez VŠ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
...lenže literatúru som mala tak či tak..len sme ju mali potom voliteľnú (ale kvôli kreditom som si ju musela dať
Mojim cieľom je aj tak študovať leteckú dopravu a byť pilot, takže toto sú len zadné dvierka keby niečo