Podľa mňa by urobil NEJAKÉ zmeny, určite by niečo pokazil a niečo vylepšil.
Ale mne sa na tomto celom páči jedna vec- STRACH s radosťou čítam poslednú dobu pokakané denníky a politikov, ktorí sa Kotlebu boja ako čert svätenej vody.
Aj keď Kotleba prehrá, nebude to nejaká veľká prehra, ale jedno je isté...o ďaľšie 4 roky to určite vyhrá, aj keď si myslím, že to vyhrá teraz....
Keď vyhra kotleba zmení sa akurát to, že zamestná na úradoch svojich nezamestnaných holohlavých kamarátov, ktorí ledva skončili strednú školu, vyhrávať budú firmy blízke nie smeru, ale náckom a cez krajinské prachy si budú budovať zázemie a reklamu. Inak to stále ostane v rovine rečičiek a skutek utek. Slováci sú strašne sprostý národ - namiesto občianskej iniciatívy sa vždy zmôžu iba na volenie všelijakých pochybných spasiteľov.
.. ale ťažko hodnotiť čo by spravil, mám známeho za ktorého by som dal ruku do ohňa že má svoje zásady. Ale povedali mi, že asi by dlho neváhal keby pred neho v dôležitom momente položili 25k €. Ťažko.
Ak to vyhrá Kotleba, tak som presvedčený, že VUC sa zrušia a budú aj nejaké protesty kvôli nedemokratickosti, nakoľko je to mierené voči Kotlebovi a tak....
@kajooooooooooooooooooooooooooo
podľa mňa iba triezvo uvažoval. to neznamená, že keď má niečo proti jednému debilovi, musí automaticky voliť druhého debila, ktorý je na výber.
Jasné, Kotleba bude požierať prvorodené cigánske deti a všetkým práceschopným asociálom dá gulu na nohu a robiť budú až pokiaľ neumrú bez vody a jedla....
@puco90 pretože volili len na základe akéhosi pudu. nádeje, že tamten oný niečo zmení. ale na základe čoho pocit takejto nádeje? áno, sú znechutení a henten ponúkol reči, ale to snáď pre rozumného človeka nie sú dostatočné dôvody na jeho zvolenie. hlavne v prípade, ak sa jedná o človeka, ktorý hlása také názory, aké hlása. a keby aj toto bolo pre niekoho vedľajšie, tak by som sa aj tak spýtala, na základe čoho pramení tá dôvera, že niečo zmení? a ako si ľudia preboha predstavujú tie jeho radikálne zmeny a riešenia?
to ozaj stačí, len aby nebol zo smeru? je jedno, kto to je, aká je jeho minulosť, jeho názory, čo robí a podobne?
@holandskasalama každý politik, alebo aktivista potrebuje získať dôveru u ľudí na to, aby mohol pokračovať vo svojej činnosti. Na základe čoho niekto veril Mečiarovi, Dzurindovi, Radičovej, alebo teraz Ficovi ?
Ktorý politik neponúka reči ?
Kotleba bude sedieť na jednej stoličke a nie na 3, má záujem v niečom pomôcť a nie je napojený na túto bandu a jeho financovanie je čisté...prečo mu nedať hlas ? Ak niečo naozaj veľmi dodrbe, nebude to tak vadiť, pretože za niekoľko rokov sa tu rozkradnú aj posledné zvyšky Slovenska.
@puco90 myslím, že som všetko viacmenej zodpovedala už v @34 ... samozrejme, že každý politik ponúka reči, len som poukazovala na to, že okrem nich sa volič pozerá aj na toho človeka komplexne, jeho názory, minulosť atď. ... ak ty považuješ svoje dôvody na jeho volenie za dostatočné, nebudem ťa tu presviedčať o opaku.
Po tom shitstorme, čo predviedli médiá sa normálne teším keď to vyhrá henten gardista. Ešte aj SME a podobné pravicové bašty si hnačkovali do úst a posielali ľudí voliť Maňku..akoby 20 rokov menšieho zla nedojebalo túto krajinu dosť..
Samozrejme, komu by mohlo napadnúť, že niekto, kto nemá jediný reálny bod programu a na otázku, aké je jeho riešenie súčasných problémov, ktoré opisuje, odpovie, že riešenie existuje, lebo župan v kraji počas volebného obdobia narába so značnou sumou peňazí, akosi moc nevie, čo robí
A hlavne pokiaľ ide o charakter verejných činiteľov, pohoda, že si zvolíme za župana niekoho, kto sa zdraví "na stráž!", lebo predsa nemá čo pokaziť
Majo si proste svoju štvorročnicu odsedí, nespraví nič poriadne (keďže na to by potreboval podporu poslancov), ukáže aký je dobrý demagóg a pri ďalších voľbách vyhrá niekto iný, lebo sa klasická pravica alebo ľavica spamätuje. Ale možno som len naivný
ak si niekto myslí, že kotleba niečo bude robiť pre občanov a nebude kradnúť tak je naivnejší než decko, ktoré si myslí, že darčeky nosí na Vianoce Ježiško
Aj Kotlebovi voliči a sympatizanti neustále opakujú, že sú sklamaní a nahnevaní, na tieto emócie si treba dávať pozor, aby človeka nehnali k zlým rozhodnutiam.
keď bude veľmi že chcieť tak k horšiemu možno ad 4. možnosť v ankete, on tie pozemky v krásnohorskom podhradí skúpil pomerne nedávno, nebýva tam a už vôbec nie proti svojej vôli
ja len nechápem ľudí čo ho volia (ani ľudí čo volia Fica ale teraz ide o Kotlebu) ... akože zatiaľ všetky názory čo som počula sa chytali jediného : "zbaví nas cigaňov"...
akože haloooo.... to neni jediné čo on "plánuje" ... tam je oho na mraky čo on chce spraviť. proste uplne nacistike myšlienky všetko... rasistické bludy... a všetky menšiny v ri*i... ale jediné čo slovač vidí je že cigani pojdu preč.
Nie som z bb ale mam pocit ze kazdy politik je nanic a nijako nepomaha a uz vobec nie v sulade so svojou ideologiou. Podla mna sa obyvatel bb nebude citit ze zije v kraji vedenom nackom...ale tak uvidia.
istá menšina by si zaslúžila aby sa aj do parlamentu dostal, pretože si myslia, že si môžu dovoliť všetko a že pracujúci ľudia ich budú živiť donekonečna
@tunidlo reálny bod programu ? Preboha a aký reálny bod programu majú ostatní župani ? Ty si asi kotlebu zle počúval, alebo si úmyselne nechcel počuť, ale hovoril o racionalizácii výdavkov a iné prerozdeľovanie peňazí. Čo sa týka krompáčov a lopát, je to asi jediné riešenie na asociálov, ktoré existuje a asi aj najúčinnejšie. Čo je na tomto nereálne ?
@method ved ja viem mne pride hrozne vtipne ako ho poniektori prirovnavaju k hitlerovi ked cela eu robi cirkusy este aj kvoli posratemu muriku a posielaju tu ludi na presetrovanie akokeby tu zacala genocida DD podla mna tam ludia dobre vedeli preco ho idu volit ..uprimne keby v ke bol niekto taky tak by som mu fandila urcite viac jak trebulovi kedze este v lete som sa na letnej zahrade nenajedla ani raz bez toho aby odomna dake ciganca neziadalo peniaze abo rovno cely moj obed, kamosku mi raz tak zmlatili ked isla domov o siedmej vecer ze dosla cela zafacovana dorezana a modra len kvoli tomu ze chceli jej kabelku... ta slusny clivek sa tu ma kvoli nim bat vyjst po zotmeni von? nehovoriac o tom co sa deje v mhd ked som minule radsej vystupila lebo som nemohla ani dychat ked vosli 4 cigani vrieskajuci a zapachali jak hovno s toluenom na celu briku.. tu tento problem prerasta cez hlavu a miesto toho aby s tym robili nieco take ako chcel urobit kotleba pod krasnou horkou si ich tu len nadalej vydrziavaju a tlacia do nich miliony..... a mohla by som este vela pokracovat ale uz len za toto si tu vysluzim taky hejt ze ma tu budu virtualne zabijat ale kto nezije v mestach kde je takyto romsky problem toto samozrejme nikdy nepochopi
@lovinme v EU sú kotlebovi podobní (a ešte ďaĺekoooo radikálnejší) bežne súčasťou takýchto štruktúr, vlád....a dokonca sú aj v EU parlamente. Skôr by som povedal, že pod drobnohľadom sme boli doteraz, že prečo takých ľudí nemáme vo verejných funkciách...
@glamorous : ) tak, musim suhlasit je to tak, len neviem ako to riesit...zobrajucich v meste jo, dat tam mestskych a vyhanat ich ale celkovo tuto problematiku...ach...no podla mna mozme byt radi, ze ziju oddelene na L IX. Ja som napriklad za cely zivot este nemal chvalabohu ziadny problem s romami, no okrem smradu v MHD, ked som este chodil s MHD. Oni su spodina spolocnosti uz niekolko generacii a neviem ako to niekto vyriesi a pochybujem, ze to vyriesi Kotleba
3/4 z volebných sľubov ani nepatria do konpetencie župana ale ľudia sú niemandi...taká istá demagógia akou sa dostal do politiky SMER a ryba sa furt chytá na háčik
@holandskasalama Pekne napisane. S tym, ze sa to da velice prihodne obratit
Spravne by ludia mali pozerat na politikov komplexne, ako hovoris na ich minulost a tak.
A prestat volit stb-acke kadre z radov smeru. Zlodejov, mafianov a vrahov bez svedomia a chrbtovej kosti
"to ozaj stačí, len aby to nebol kotleba? je jedno, kto to je, aká je jeho minulosť, jeho názory, čo robí a podobne?"
Zrejme to bude podobne ako znie jeden nadpis na SME, že víťaz v BB kraji bude len na ozdobu, kedže všetci poslanci budú proti nemu a zrejme ho budú ignorovať aj ostatné samosprávne kraje.
len konštatujem, nehodnotím...
To ale vôbec nie je podstatné, sú to ba detaily, dôležitý je proces a smer, ktorým sa uberá spoločnosť a jeho víťazstvo v kraji sa javí len ako medzikrok v dlhodobejšej hre. Bohužiaľ.
Videl som debatu na TA3 a je pravda, že rôzni koktajúci pakovia tam nehovorili o nič väčšie populistické kraviny ako Kotleba ... Teda okrem toho, že poslúchli moderátorov a snažili sa vyhnúť ad hominem
Ale niekedy človek jednoducho vidí, že darmo sú to zmrdi bez chrbtovej kosti, ktorí si iste čo-to uliali, keď sú jediní, čo tomu ako-tak rozumejú. Naozaj v tej debate jediní, ktorí vedeli niečo povedať boli Kaník a Maňka.
No a ja sa spýtam, ako chce prerozdeliť peniaze?
Ďalšia vec, neísť cestou plastových okien v školách?
To je tiež krásne, len tie plastové okná v školách sú väčšinou z eurofondov a z eurofondov platy učiteľom veru nezaplatí
Nemám nič proti tomu, aby sa nejakým spôsobom pracovalo s nezamestnanými, len tváriť sa, ako tí ľudia nahradia stavebné stroje je trochu somarina si myslím
Ale tak napíš mi ešte nejaké podrobnosti z jeho programu, poteším sa
Bože, ma fakt udivuje ako každý rieší len cigáňov.. dnes som si zo zvedavosti zapol telku a jasné , že ho aj na TA3 aj v RTVS začali hned nazývať extrémistom a Frešo tam stále mlel o tom ako je povinnosťou všetkých strán bojovať za demokraciu.. oni chcú bojovať za demokraciou? a za akú? za to aby nás zase mohli okrádať a vodiť za nos... Dnes som hrdý na to že som práve zo stredného slovenska, kde sa ľuďom už konečne otvorili oči.. prvé vyhlasenie Kotlebu po voľbách - chce znížiť počet poslancov v krajskom parlamente a prešetriť všetky zakázky nad 2660€! čo sú podľa mňa dobré kroky..
všetci, čo majú patent na normálnosť ( @55 ) alebo sa hanbia byť Slovákmi ( @85 ), sú asi so situáciou na Slovensku spokojní (aspoň niekto, že?) alebo sa ešte neprestali hrať detské hry typu si buď punkáč, alebo (naci)skinhead...
@tunidlo naozaj je smiešne toto všetko, jasné, majú čo povedať, veľkí odborníci, hovoria všetko pekne a pozri sa kde je Slovensko....
Ja netvrdím, že Kotleba je nejaký expert a osobne si myslím, že jeho županstvo bude závisieť aj od ľudí okolo neho a ani si nemyslím, že je to nejaký mesiáš.
Ale pre mňa je človek, hoci aj so sedliackym rozumom vždy viac, ako vyjebaný chrapúň, ktorý vie len kradnúť !!!!
Ak by sa dostal dalej tak by jednoznacne zacal stavat koncentraky za kazdou osadou a v roku 2039 by rozputal tretiu svetovu a mozno paralelne aj stvrtu
@miaja nacista a rasista ?
Ak je nacista, je rasista a ak je rasista, nemusí byť nacista.
Nemyslím si, že je rasista, alebo nacista, Kotleba jediné čo má spoločné a aj to s fašistami (možno vieš, že je rozdiel medzi fašizmom a nacizmom a to dosť podstatný) je to, že uznáva vodcovský princíp a stavovské (u Kotlebu ide o zastávanie stavovskej demokracie, čo je už veľký rozdiel) zriadenie a aj tieto veci fašisti len okopírovali
Ale to by sme mohli označiť cestárov za nacistov, lebo aj Hitler budoval cesty, učiteľov za komunistov, lebo komunisti stavali školy a učili chudobných čítať a písať.....
@88 Ano, Kotleba vyrieši všetky problémy. Odo dne už niesom Slovàk, som len občan Európskej únie, žijúci na území v štruktúrach EU. Nech vás nacionalistov od zlosti porazí...
@puco90 menšiny celkove... a ano politici diskriminuju ale ide o to že prečo musíme isť do extrémov? prečo bud jedno zlo alebo druhé zlo, ? prečo sa nedá najsť nejaký optimálny stred? prečo je to bud väčšina alebo menšina? prečo sa nedá najsť niečo čo vyhovie obom stranám? ja nemám rada extrémy a život nie je len čiernobiely... dá sa nájsť aj tá farebná cesta....
@miaja myšlienky a činy nie sú to isté. keď ti (napríklad) na cigánoch vadí ich farba pleti, tak to je rasizmus, keď ti vadia preto, lebo sa asociálne správajú, tak to už rasizmus nie je... v akom duchu že sa to niesli jeho slová?
@miaja ale ako, kedy a kde diskriminoval menšiny ? Povedal napríklad na protestoch, že sa ich môžu zúčastniť len bieli, prípadne len etnickí Slováci ? Dokonca ani proti Maďarom nič nemá...
keby ste boli počas posledných dní v BA alebo by ste pozerali live stream, zistili by ste, že jeden z organizátorov protestov bol Cigán, ktorý hovoril, že je v prvom rade Slovák (tu sa hodí slovo nacionalista, dámy a páni) a že diskriminovaní sú napríklad Rusini a Ukrajinci na Slovensku. Podľa vašej poučky je taktiež zasraný rasista a Hitlerov pohrobok, že?
Ak týmto naznačuješ, že ak by tu doteraz bol niekto Kotlebových kvalít, mali by sme sa lepšie, tak ...
Tak asi nevidím inú možnosť ako počkať si pár rokov a uvidieť
@miaja aby bolo jasné, proti šovinistickým Maďarom, nie proti židom, ale sionistom, a nie proti Vietnamcovi, keď je tu na dovolenke, ale keď berie prácu Slovákom (že málo kvalifikovaná? veď tú môžu robiť aj Cigáni, keď nemajú vzdelania, ak by ju chceli)... nič z toho nie je rasizmus
@miaja proti Maďarom ??? To je pekná dezinformácia
Však Kotleba spolurpacoval aj s Maďarmi a dokonca aj pri protestoch a sám odsudzoval slotove vyjadrenia na ich adresu. Si o tom niečo naštuduj.
A dokonca nemá ani nič proti Židom, ale Sionistom, sám sa ohradil voči tomu....
@sufferer a č je zlé že Vietnamci tu pracujú mi povedz? ... aj Slováci pracujú v zahraničí a to sa má každý štát vzbúriť že "oni nám berú prácu?" ... ale ok. ked si myslíš že on je dobrý človek a že to tu vyrieši tak prosím... ako som povedala aj predchvilou... ja si to nemyslím...
@miaja predpokladal som, že tento protiargument príde... ak je to zanedbateľné percento, tak je to prirodzený jav... ak už hýbu číslami výraznejšie, má to dopady na kultúru a pod. aj my Slováci vadíme Britom, nedávno sa o tom písalo (a sme rovnako bieli ako oni, no nie?)
@tunidlo a ako môžeš vedieť čomu Kotleba rozumie a čomu nie ? Má 2 vysoké školy (viem že samo o sebe to nič neznamená), neboli s ním problémy v práci, svoju prácu vykonával a vykonáva dobre. Vo svojom odbore je pravdepodobne odborník.
Navyše okolo seba má tiež vzdelaných ľudí.
Ale opakujem, NEVIEM ako to celé dopadne.
A ak sa niekto niečomu rozumie ako koza náklaďáku je to vždy lepšie ako sa niečomu rozumieť a využívať to na rozkrádanie a ožobračovanie.
mas pravdu, lepsia volba by bola na styl meciarovskych a ficovych kvalifikovanych odbornikov -.-
alebo na co je taky pravicovy populista Kanik odbornik okrem sadenia lip?
Kotleba este nemal moznost nieco spravit, a uz predpokladas ze bude neschopny. to ze vacsina ostatnych kandidatov ukazala ze je nechopna uz niekolkokrat v minulosti nema vacsiu vahu?
Mám taký matný dojem, že ak by niečomu rozumel, chcel by to aspoň trochu dať najavo a spomínal by v diskusiách miesto zázračných formuliek nejaké reálne fakty a kroky
No, je to trochu smutné, ale v tomto ja akosi nesúhlasím. Myslím, že predchádzajúce Slovenské vlády ukazujú, že ak niekto vie ako na to, dokáže Slovensko posunúť.
Obávam sa, že Dzurindove vlády nemajú zďaleka čistý morálny štít, napriek tomu sa im podarilo zachovať pozitívnu stopu.
@tunidlo Pozitívnu stopu? "Nič nežiadame, len nás vezmite do EÚ, prosím." To asi ťažko. Nakoniec na tom zo starej gardy vyjde najlepšie Voloďa, ktorý aspoň potiahol diaľnice...
Neschopnosť je totiž celkom kontinuálna charakteristika ... Nikomu naozaj neberiem, že dotknutí politici svoju neschopnosť prejavili ... No a teraz si predstavme diskusiu, kde sú títo neschopáci, a ďalších 7 či koľko iných neschopákov, vránate Kotlebu ... A z toho, čo trepú je vidno, že títo dvaja etablovaní neschopáci sú z prítomných najmenší neschopáci, lebo sa aspoň trochu snažia hovoriť o nejakých faktoch, o nejakom reálnom programe a činnosti, narozdiel od ostatných vrátane Kotlebu, ktorí si búchajú do pultíku a vypúšťajú zo seba všelijaké bludy a zbožné priania.
A okrem toho jeden z týchto prítomných neschopákov rád ctí dedičstvo fašistického Slovenského štátu ... No dajme mu šancu, nie?
@kajooooooooooooooooooooooooooo neni to zial len o tom. treba vidiet sirsie suvislosti a to tu dokaze malokto, uz len preto, aky je tu vekovy priemer. ale fajn, vyhral, super, do roka uvidime, kto z nas mal pravdu
hovorit moze hociktory kandidat o svojich rieseniach akokolvek sofistikovane, pokial ich neprenesie do reality su to rovnake populisticke bludy, s rozdielmi na ktoru skupinu su smerovane napr legalizacia marihuany, registrovane partnerstva pre naivnych liberalnych volicov alebo ficove "istoty" pre senilnych dochodcov
Kotleba bol schopny zmenezovat svojpomocne a legalne odkupenie pozemkou pod ciernymi stavbami a nasledne ich niektore realne zbural. Freso a spol samozrejme chytili tiez a chceli burat, samozrejme to ostalo len pri reciach. Takze tolko k schopnostiam.
K tomu ze Kotleba dava Tisovi na hrob vence ma pre mne len smiesno-symbolicku hodnotu, na rozdiel od nespocetneho mnoztva kauz z jednej aj druhej strany ktore to doviedli az sem.
Keď spraví niečo s čiernymi stavbami ignorantských developerov, ktoré kazia okolie, tak mu zatlieskam. Ak pár ľuďom bývajúcim v čiernej stavbe túto stavbu zbúra, aby sa mohli presunúť do inej čiernej stavby ... Hurá, gratulujem.
A Frešo je v tomto tiež populista a v zmysle tohto obrázku by si zaslúžil poriadne zauši, najprv trepať blbosti do vetra a teraz sa hrať na bojovníka proti extrémizmu.
A samozrejme, že politik s programom môže neuspieť pri zavádzaní tohto programu do praxe, čo sa veľmi často stáva. Ak ale niekto nie je schopný ani tohoto a miesto predvolebného programu má pár frázičiek vycucaných z prsta, tak zlyhal vopred.
Drzo som preskočila celú túto dlhú diskusiu (ospravedlňujem sa). No podľa mňa aj keď Kotleba vyhral a chcel by uskutočniť isté zmeny, bude to mať ťažké až takmer nemožné, pretože pri sebe má len tie dúhové hovädá (Veď viete, červení, modrí, zelení a ktovie ešte akí) a nie svojich ľudí ktorí majú jasné oči ako on. Nuž, dúfam že sa mu podarí nejako prebojovať. :/
rasista by bol, keby bol proti ich farbe pleti, nie proti tomu, ako sa správajú a že nič nerobia, a nacista keby ich posielal do plynu a o tom sa vôbec nezmienil...len tie zmeny bude mať ťažké ako uvádza @demonica13
@james98 nech nas nacionalistov od zlosti porazi? to skor teba poraza ty retard inak by si nepisal a neriesil kto si aby malo zaujimat druhych ze sa od dnes nehlasis k niecomu? este viac takych ako ty len sa to tu pekne vycisti
@micenzo Ved nech ich všetkých porazí - nebol by som proti A čo sa tu má vyčistiť? Ty náhodou nežiješ v Európskej únii? Ja som len povedal, že sa nachádzam v štruktúrach EU - je jedno či sme na SK, v Čechách alebo Nemecku, či Francúzsku... stále sme v EU - takže čistit sa nebude, my Europania nikam neodchádzame
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
131 komentov
Ale keby mali voľby niečo zmeniť, tak by ich zakázali.
Ale mne sa na tomto celom páči jedna vec- STRACH s radosťou čítam poslednú dobu pokakané denníky a politikov, ktorí sa Kotlebu boja ako čert svätenej vody.
Aj keď Kotleba prehrá, nebude to nejaká veľká prehra, ale jedno je isté...o ďaľšie 4 roky to určite vyhrá, aj keď si myslím, že to vyhrá teraz....
priebezny pomer, Kotleba vyhrava
si myslíš, že zaregistrovať si nejakú schránkovú firmu, ktorá bude dodávať fiktívne služby je nejaké mimoriadne ťažké alebo čo ?
podľa mňa iba triezvo uvažoval. to neznamená, že keď má niečo proti jednému debilovi, musí automaticky voliť druhého debila, ktorý je na výber.
to ozaj stačí, len aby nebol zo smeru? je jedno, kto to je, aká je jeho minulosť, jeho názory, čo robí a podobne?
Mi akosi začína unikať, čože sa to deje naokolo
Ktorý politik neponúka reči ?
Kotleba bude sedieť na jednej stoličke a nie na 3, má záujem v niečom pomôcť a nie je napojený na túto bandu a jeho financovanie je čisté...prečo mu nedať hlas ? Ak niečo naozaj veľmi dodrbe, nebude to tak vadiť, pretože za niekoľko rokov sa tu rozkradnú aj posledné zvyšky Slovenska.
Hej, taký dôvod, prečo Kotlebovi nedať hlas sa hľadá naozaj ťažko
Ako župan NEMÁ čo pokaziť.
Samozrejme, komu by mohlo napadnúť, že niekto, kto nemá jediný reálny bod programu a na otázku, aké je jeho riešenie súčasných problémov, ktoré opisuje, odpovie, že riešenie existuje, lebo župan v kraji počas volebného obdobia narába so značnou sumou peňazí, akosi moc nevie, čo robí
A hlavne pokiaľ ide o charakter verejných činiteľov, pohoda, že si zvolíme za župana niekoho, kto sa zdraví "na stráž!", lebo predsa nemá čo pokaziť
Hej, keď sa ľuďom zunuje menšie zlo, väčšie je vždy na porúdzi a rado poslúži, všetci sme tomu radi
bodaj by ste tam pomreli vsetci v tom kraji
Netreba to preháňať.
Stále trochu moc
Aj Kotlebovi voliči a sympatizanti neustále opakujú, že sú sklamaní a nahnevaní, na tieto emócie si treba dávať pozor, aby človeka nehnali k zlým rozhodnutiam.
ale ta symbolika je obrovska
akože haloooo.... to neni jediné čo on "plánuje" ... tam je oho na mraky čo on chce spraviť. proste uplne nacistike myšlienky všetko... rasistické bludy... a všetky menšiny v ri*i... ale jediné čo slovač vidí je že cigani pojdu preč.
dufam ze sa uvedomia
Spravne by ludia mali pozerat na politikov komplexne, ako hovoris na ich minulost a tak.
A prestat volit stb-acke kadre z radov smeru. Zlodejov, mafianov a vrahov bez svedomia a chrbtovej kosti
"to ozaj stačí, len aby to nebol kotleba? je jedno, kto to je, aká je jeho minulosť, jeho názory, čo robí a podobne?"
tiež má dieru v riti, tiež ak by sa dostal k moci tak by kradol robil kokotiny a nakoniec by zmizol
len konštatujem, nehodnotím...
To ale vôbec nie je podstatné, sú to ba detaily, dôležitý je proces a smer, ktorým sa uberá spoločnosť a jeho víťazstvo v kraji sa javí len ako medzikrok v dlhodobejšej hre. Bohužiaľ.
( vo Zvolene ale prehral, juchú )
Videl som debatu na TA3 a je pravda, že rôzni koktajúci pakovia tam nehovorili o nič väčšie populistické kraviny ako Kotleba ... Teda okrem toho, že poslúchli moderátorov a snažili sa vyhnúť ad hominem
Ale niekedy človek jednoducho vidí, že darmo sú to zmrdi bez chrbtovej kosti, ktorí si iste čo-to uliali, keď sú jediní, čo tomu ako-tak rozumejú. Naozaj v tej debate jediní, ktorí vedeli niečo povedať boli Kaník a Maňka.
No a ja sa spýtam, ako chce prerozdeliť peniaze?
Ďalšia vec, neísť cestou plastových okien v školách?
To je tiež krásne, len tie plastové okná v školách sú väčšinou z eurofondov a z eurofondov platy učiteľom veru nezaplatí
Nemám nič proti tomu, aby sa nejakým spôsobom pracovalo s nezamestnanými, len tváriť sa, ako tí ľudia nahradia stavebné stroje je trochu somarina si myslím
Ale tak napíš mi ešte nejaké podrobnosti z jeho programu, poteším sa
Ja netvrdím, že Kotleba je nejaký expert a osobne si myslím, že jeho županstvo bude závisieť aj od ľudí okolo neho a ani si nemyslím, že je to nejaký mesiáš.
Ale pre mňa je človek, hoci aj so sedliackym rozumom vždy viac, ako vyjebaný chrapúň, ktorý vie len kradnúť !!!!
co nevies?
Ak by sa dostal dalej tak by jednoznacne zacal stavat koncentraky za kazdou osadou a v roku 2039 by rozputal tretiu svetovu a mozno paralelne aj stvrtu
Ak je nacista, je rasista a ak je rasista, nemusí byť nacista.
Nemyslím si, že je rasista, alebo nacista, Kotleba jediné čo má spoločné a aj to s fašistami (možno vieš, že je rozdiel medzi fašizmom a nacizmom a to dosť podstatný) je to, že uznáva vodcovský princíp a stavovské (u Kotlebu ide o zastávanie stavovskej demokracie, čo je už veľký rozdiel) zriadenie a aj tieto veci fašisti len okopírovali
Ale to by sme mohli označiť cestárov za nacistov, lebo aj Hitler budoval cesty, učiteľov za komunistov, lebo komunisti stavali školy a učili chudobných čítať a písať.....
a vyjadrila som sa dobre. má Hitlerovské myšlienky (nacistické) ...
Nezdá sa ti, že politici diskriminujú väčšinu ?
@sufferer zaujimavé, že on nie je len proti cigáňom... tak čo mu asitak vadí na černochovi? arabovi? židovi?
Ak týmto naznačuješ, že ak by tu doteraz bol niekto Kotlebových kvalít, mali by sme sa lepšie, tak ...
Tak asi nevidím inú možnosť ako počkať si pár rokov a uvidieť
Však Kotleba spolurpacoval aj s Maďarmi a dokonca aj pri protestoch a sám odsudzoval slotove vyjadrenia na ich adresu. Si o tom niečo naštuduj.
A dokonca nemá ani nič proti Židom, ale Sionistom, sám sa ohradil voči tomu....
Možno preto, prečo nedať šancu akémukoľvek inému populistovi, ktorý evidentne tomu, čo má robiť, rozumie ako koza náklaďáku.
Navyše okolo seba má tiež vzdelaných ľudí.
Ale opakujem, NEVIEM ako to celé dopadne.
A ak sa niekto niečomu rozumie ako koza náklaďáku je to vždy lepšie ako sa niečomu rozumieť a využívať to na rozkrádanie a ožobračovanie.
mas pravdu, lepsia volba by bola na styl meciarovskych a ficovych kvalifikovanych odbornikov -.-
alebo na co je taky pravicovy populista Kanik odbornik okrem sadenia lip?
Kotleba este nemal moznost nieco spravit, a uz predpokladas ze bude neschopny. to ze vacsina ostatnych kandidatov ukazala ze je nechopna uz niekolkokrat v minulosti nema vacsiu vahu?
Mám taký matný dojem, že ak by niečomu rozumel, chcel by to aspoň trochu dať najavo a spomínal by v diskusiách miesto zázračných formuliek nejaké reálne fakty a kroky
No, je to trochu smutné, ale v tomto ja akosi nesúhlasím. Myslím, že predchádzajúce Slovenské vlády ukazujú, že ak niekto vie ako na to, dokáže Slovensko posunúť.
Obávam sa, že Dzurindove vlády nemajú zďaleka čistý morálny štít, napriek tomu sa im podarilo zachovať pozitívnu stopu.
Nie, nemá.
Neschopnosť je totiž celkom kontinuálna charakteristika ... Nikomu naozaj neberiem, že dotknutí politici svoju neschopnosť prejavili ... No a teraz si predstavme diskusiu, kde sú títo neschopáci, a ďalších 7 či koľko iných neschopákov, vránate Kotlebu ... A z toho, čo trepú je vidno, že títo dvaja etablovaní neschopáci sú z prítomných najmenší neschopáci, lebo sa aspoň trochu snažia hovoriť o nejakých faktoch, o nejakom reálnom programe a činnosti, narozdiel od ostatných vrátane Kotlebu, ktorí si búchajú do pultíku a vypúšťajú zo seba všelijaké bludy a zbožné priania.
A okrem toho jeden z týchto prítomných neschopákov rád ctí dedičstvo fašistického Slovenského štátu ... No dajme mu šancu, nie?
hovorit moze hociktory kandidat o svojich rieseniach akokolvek sofistikovane, pokial ich neprenesie do reality su to rovnake populisticke bludy, s rozdielmi na ktoru skupinu su smerovane napr legalizacia marihuany, registrovane partnerstva pre naivnych liberalnych volicov alebo ficove "istoty" pre senilnych dochodcov
Kotleba bol schopny zmenezovat svojpomocne a legalne odkupenie pozemkou pod ciernymi stavbami a nasledne ich niektore realne zbural. Freso a spol samozrejme chytili tiez a chceli burat, samozrejme to ostalo len pri reciach. Takze tolko k schopnostiam.
K tomu ze Kotleba dava Tisovi na hrob vence ma pre mne len smiesno-symbolicku hodnotu, na rozdiel od nespocetneho mnoztva kauz z jednej aj druhej strany ktore to doviedli az sem.
Keď spraví niečo s čiernymi stavbami ignorantských developerov, ktoré kazia okolie, tak mu zatlieskam. Ak pár ľuďom bývajúcim v čiernej stavbe túto stavbu zbúra, aby sa mohli presunúť do inej čiernej stavby ... Hurá, gratulujem.
A Frešo je v tomto tiež populista a v zmysle tohto obrázku by si zaslúžil poriadne zauši, najprv trepať blbosti do vetra a teraz sa hrať na bojovníka proti extrémizmu.
A samozrejme, že politik s programom môže neuspieť pri zavádzaní tohto programu do praxe, čo sa veľmi často stáva. Ak ale niekto nie je schopný ani tohoto a miesto predvolebného programu má pár frázičiek vycucaných z prsta, tak zlyhal vopred.
a toto si zaves nad postel