proste to prve normalne ta teta co tam sedi, vybera koruny a trebars kazdu hodinu musi ist vsetky zachody poumyvat
to druhe za pasom kde dajme tomu nieco kompletujete, cely zivot tu jednu rovnaku vec, proste by ste 8 hodin nasadzali plastove kolieska na kovovu tycku alebo take nieco
@meaning_fullness vies co podla mna to nie je uplne pokrytectvo.. pre mna napr je strasne dolezite mat pracu v ktorej som stastna, akonahle mam taku ktoru nemam rada tak som uplne v pici cela aj v dobe volna, proste trapim sa, som nestastna a tak.. a ked si mam predstavit ze by som sa tak hrozne trapila cely zivot.. neviem no
ak by bola na vyber jedina ta fabrika mozno by som tiez volila radsej smrt. lebo viem co to je, bola som asi mesiac na brigade v takej fabrike a nikdy som nezazila nic horsie takze ked si predstavim ze by som to mala robit fakt denne trebars 40 dalsich rokov.. mozno by som naozaj radsej bola mrtva nez zit v takom nestasti a znechuteni
@melancholik ale keby si mal len tieto tri možnosti,žeby si nič iné robiť nemohol (je to dosť nepravdepodobné,ale predstavme si žeby to tak bolo),tak sa radšej zabiješ?
@riddler nie nezabijem, ale radšej by osm zomrel ... mam dosť že tento rok žijem tak ako nechcem a že niesom šťastny a naplneny, neviem si predstaviť cely život byť nešťastny ... to mi za to nestojí
@h8u niekto to robiť musí... takže si myslím, že ktokoľvek, kto si namiesto tvrdej práce, kde zarobí pevné peniaze a zaslúžene zvolí smrť, je podľa mňa pokrytec z toho titulu, že jednoducho pohŕda prácou a tým pádom aj ľuďmi, ktorí to "miesto neho" robia a vlastne si ani necení svoj život, keby namiesto práce radšej zomrel a to je horšie... volím možnosť č. 1 pretože radšej budem zarábať v monotónnej práci celý život a budem na svoje peniaze pyšný ako by som mal zomrieť...
@melancholik tak ale nejak by si k tomu svojmu úmrtiu musel prispieť,zomrieť sa nedá len tak lúsknutím prstov. Ja tiež neviem,kolko by som to vydržal,ale určite by som nechcel hned zomrieť,užíval by som si všetko,čo život ponúka,a vyvažoval tú nekreativitu práce kreativitou v súkromí.A keby sa mi popritom podarilo nájsť tú pravú a založiť rodinu,tak by som mal dôvod žiť a robiť aj to,z čoho nemám radosť. Ale to záleží od uhla pohľadu a vnútornej sily človeka,nedá sa niekoho viniť zato,že ju nemá...
kedze som uz robil v dvoch firmach, ktore mali vyrobu, tak viem, ze po istom case pride profesna deformacia, ze to toho cloveka zacne dokonca aj istym sposobom bavit teda ja si to tak vysvetlujem lebo inac by to nevydrzali!
@meaning_fullness ale je možné,že ked je to len nereálna teoria,tak mnohí povedia,žeby radšej zomreli,no keby to bola realita a ty si im povedal:nechceš to robiť? Tak tu máš pištoľ,odjeb sa, tak by si to rozmysleli.
@riddler áno, presne o tom hovorím, že ak by zvolili smrť sú pokrytci, lebo pohŕdajú prácou, ktorú aj tak musí niekto robiť a pohŕdajú svojim životom, čo je ešte smutnejšie... a ak by zvolili smrť aj v realite, tak to je o to horšie
neviem vôbec ale dúfam, že nikdy v živote sa medzi tým nebudem musieť rozhodovať.. a keby fakt musím tak asi na tých hajzloch, tam je aspoň nejaké vzrúšo a ľudia no
no, predpokladajme, že ani v jedne práci človek nebude maximálne šťastný, ale hajzelbaba má pre mňa niekoľko výhod:
- prídeš do kontaktu s ľuďmi (síce sú to takí, ktorí sa potrebujú vy..., ale stále je to nejaký sociálny kontakt)
- môžeš si stavať komíniky mincí, ktoré im budeš vydávať alebo rozmieňať
- môžeš si špeciálne skladať na seba toaleťáky, napríklad si robiť kopčeky z oražovo - žlto - bielym toaleťákom
- môžeš zbierať zahraničné mince a robiť si zbierku z jednotlivých ročníkov vydania mincí atď, hľadať výročné mince a tak
- máš pocit, že pomáhaš ľuďom dosiahnuť dobrý pocit
- môžeš si tam počúvať rádio alebo čítať, písať, pozerať telku, čo na pracoviskách za pásom nie je povolené
- takže popritom sa môžeš stať napr. úspešným spisovateľom
- skrátka, je to kreatívnejšia práca, než byť za pásom, taktiež môžeš písať ľuďom do kabínok vtipy a zlepšovať ich deň
- hm...načo ja vlastne študujem na vš...?
@meaning_fullness ak pre niekoho nie sú priatelia,láska,rodina a podobné veci dostatočným dôvodom nato,aby pre ne žili,tak to fakt nie je o čom debatovať,to nech sa radšej ozaj odjebú tými pištolami a zostanú len tí,čo si vážia život
vôbec mi nepríde hrozne robiť "wcmana", zrejme by som ich udržiaval v náležitom poriadku, čisté, vyvoňané , tak ako to je aj doma a tešil sa s úsmevou ľudí, ktorí by boli nadmieru spokojní....
každu prácu by mal človek robiť s láskou, lebo je darom pre druhého...
a potom viete koľko ľudí sa premelie na takom verejnom wc, koľko je to osudov, príbehov, sklamaní a radosti?
každopádne by to bola pre mňa práca na wc, za pásom by mi chýbala volnosť a so smrťou tobôž by som neuvažoval, lebo na to ma právo iba Boh, aby si ma povolal...
nevydrzim robit nieco, aj ked ma to bavi, dlhsie nez dva roky.. proste potrebujem v zivote zmenu, a skusat a ucit sa nieco nove.. takze sa tiez radsej zdrzujem komentara, a podporujem myslienku melancholika, lebo ju mam podobnu.
a ratalo by sa do toho aj byť proste hajzel baba v campe na korzike? Lebo tú pozíiu som aj troška "závidela" keď som tam bola
proste si v krásnej bodovke presvietenej okolo ktorejh je strašne veľa bambusu, presne cez stred sú dva vchody obrovské, sú tam pekné kachyličky, ghore na streche je bazénik s vodou, kde môžeš pozorovať žaby a tak (a žaby su strašne vtipne, hlavne tie velke čierne ako vtipne "skáču" ked je zotreta podlaha) a proste môžeš si tam spievať, hrať na gitaru, rozprávať sa s ľuďmi, kamarátmi, robiť tam rôzne workshopy (dievčina napr. robila masáže a strihala vlasy, dievčina pred pár rokmi zasa malovala portrety, chalanni čo tam boli tak robili koncerty a gorálkové náramky).
Ja keď som cez siestu chodila tma za kamkou, tak som napr. čítala nemecký twilight (v tedy tam bolo strašne vela nemcov a zabavala tych ludía rozprávala sa s nimi a taq
jediná nevýhoda je to, že keďže mam "špeci" stravu tak by mi bolo ťažšie variť si (kedže nemôžem do kuchyne ked tam nerobim) a brať si s kuchyne nejake suroviny a to že by som nemala dýška ./
a nad hajzlami, keď človek ide skontzrolovať stav bazeniku, tk tam hneď je oooobrovsky figovnik čiže každý deň čerstvé figy LEN pre hajzelbabu
no toho hajzlchlapa by som robil fakt rad sice je to aj spinava robota ale tak co dal by som si rukavice a rusko na nos a bolo by to v pohode lenze tolko verejnych hajzlov neni bohuzial aby som sa tam mohol zamestnat a pravdepodobne budem niekde za pasom aj ked pochybujem ze tam nejak dlho vydrzim no ja budem zit asi takym stylom ze zarobim par korun vyhodia ma a budem prezivat zas nejaky cas
@Zajkousko zajko ty mas super napady obcas ! len neviem ci by zrovna nestacilo otvorit senk kde by boli platene hajzle
'Robila' som vo fabrike cez rok a teda je to praca ako kazda ina... Ano, na zaciatku to bolo krute, ale ked som si zvykla na tu pracu (cez pedesiat rozmanitych operacii a striedali sme sa, takze ziadna monotonnost), tak tolko co som sa tam nasmiala, som sa nenasmiala nikde inde zatial. Prave preto ze sme nemali ziadnu vacsiu zodpovednost (praca pre debilov), zabijali sme cas ako sa dalo - srandicky, narazky sexualne, nahanacky, listocky, hadzanie materialu, o nocnej sme hravali karty, chodili fajcit, objednavali pizzu... Keby to nezazijem na vlastnej kozi, tak by som neverila, ze pri takej praci sa da tolko nasmiat.
Ono v podstate kazda praca je po case monotonna, ci na recepcii, ci varit v kuchyni, ci cely den uctovat, ci jazdit v kamione, ci cely den programovat, ci ucit v skole,...
Neviem no, zatial si neviem predstavit nic, co by som chcela robit cely zivot. Mozno tak riaditela ale zas nervy mam jedny, takze tiez to ma svoje minusy.
V podstate len suhlasim, podstatna je v zivote rodina, mat niekoho, kto ma bude vecer cakat doma. Praca je len povinnost.
Kolko percent ludi by sa vysralo na svoju pracu a radsej stravili cas inak, keby maju neobmedzeny prijem? 99 %
@marleymt hajzelbaby majú tiež nejakých nadriadených a pracovný poriadok, dosť pochybujem, že by mohli len tak vykonávať väčšinu toho, čo popisuješ, jedine žeby @35
a za pásom tiež môžeš komunikovať a mať dobrý pocit z práce a pomáhania druhým, nemusí to byť iba nudná, monotónna robota
No do piči, to mi je výber. Ale keď to berieme tak, že oboje by bolo rovnako finančne ohodnotené aj prac. podmienky by boli podobné (prestávky, v zime zakúrené...) tak radšej beriem tie wécka, lebo nenávidím monotónnu prácu a na hajzloch by sa mi aspoň striedali čurác(k)i(y)
@marleymt okej, okej, ak máš k tomu taký vzťah, nebudem ti ničiť tento voňavý pocit! predsa len, možno by ste sa všetci wéckari mohli spojiť a spraviť revolúciu, a nevyzeralo by to tam už ako v kanáli niekedy
my ostatní budeme zatiaľ kontrolovať funkčnosť splachovačov a ich komponenty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
to druhe za pasom kde dajme tomu nieco kompletujete, cely zivot tu jednu rovnaku vec, proste by ste 8 hodin nasadzali plastove kolieska na kovovu tycku alebo take nieco
ak by bola na vyber jedina ta fabrika mozno by som tiez volila radsej smrt. lebo viem co to je, bola som asi mesiac na brigade v takej fabrike a nikdy som nezazila nic horsie takze ked si predstavim ze by som to mala robit fakt denne trebars 40 dalsich rokov.. mozno by som naozaj radsej bola mrtva nez zit v takom nestasti a znechuteni
- prídeš do kontaktu s ľuďmi (síce sú to takí, ktorí sa potrebujú vy..., ale stále je to nejaký sociálny kontakt)
- môžeš si stavať komíniky mincí, ktoré im budeš vydávať alebo rozmieňať
- môžeš si špeciálne skladať na seba toaleťáky, napríklad si robiť kopčeky z oražovo - žlto - bielym toaleťákom
- môžeš zbierať zahraničné mince a robiť si zbierku z jednotlivých ročníkov vydania mincí atď, hľadať výročné mince a tak
- máš pocit, že pomáhaš ľuďom dosiahnuť dobrý pocit
- môžeš si tam počúvať rádio alebo čítať, písať, pozerať telku, čo na pracoviskách za pásom nie je povolené
- takže popritom sa môžeš stať napr. úspešným spisovateľom
- skrátka, je to kreatívnejšia práca, než byť za pásom, taktiež môžeš písať ľuďom do kabínok vtipy a zlepšovať ich deň
- hm...načo ja vlastne študujem na vš...?
zdržujem sa hlasovania a mám asi podobný názor na to ako melancholik
Ale tak ak by som musela ci A,alebo B,tak asi ta hajzelbaba,to mi pride lepsie
každu prácu by mal človek robiť s láskou, lebo je darom pre druhého...
a potom viete koľko ľudí sa premelie na takom verejnom wc, koľko je to osudov, príbehov, sklamaní a radosti?
každopádne by to bola pre mňa práca na wc, za pásom by mi chýbala volnosť a so smrťou tobôž by som neuvažoval, lebo na to ma právo iba Boh, aby si ma povolal...
to je pekné, tak si to predstavujem...
to mám za to že nečítam predchádzajúce komenty
načo, mne peniaze zarábajú peniaze
proste si v krásnej bodovke presvietenej okolo ktorejh je strašne veľa bambusu, presne cez stred sú dva vchody obrovské, sú tam pekné kachyličky, ghore na streche je bazénik s vodou, kde môžeš pozorovať žaby a tak (a žaby su strašne vtipne, hlavne tie velke čierne ako vtipne "skáču" ked je zotreta podlaha) a proste môžeš si tam spievať, hrať na gitaru, rozprávať sa s ľuďmi, kamarátmi, robiť tam rôzne workshopy (dievčina napr. robila masáže a strihala vlasy, dievčina pred pár rokmi zasa malovala portrety, chalanni čo tam boli tak robili koncerty a gorálkové náramky).
Ja keď som cez siestu chodila tma za kamkou, tak som napr. čítala nemecký twilight (v tedy tam bolo strašne vela nemcov a zabavala tych ludía rozprávala sa s nimi a taq
jediná nevýhoda je to, že keďže mam "špeci" stravu tak by mi bolo ťažšie variť si (kedže nemôžem do kuchyne ked tam nerobim) a brať si s kuchyne nejake suroviny a to že by som nemala dýška ./
a nad hajzlami, keď človek ide skontzrolovať stav bazeniku, tk tam hneď je oooobrovsky figovnik čiže každý deň čerstvé figy LEN pre hajzelbabu
@Zajkousko zajko ty mas super napady obcas ! len neviem ci by zrovna nestacilo otvorit senk kde by boli platene hajzle
Takéto akože dilemy. No toto.
No toto.
Štvrtá možnosť nie je?
Že môcť putovať bez povolania?
Alebo také? Nie?
Veľa by sme chceli?
@lawey
KAKLIČKY
peniaze mám v investičných a v podielových fondoch
Viem si to predstaviť robiť kludne aj dlhodobo.
Ono v podstate kazda praca je po case monotonna, ci na recepcii, ci varit v kuchyni, ci cely den uctovat, ci jazdit v kamione, ci cely den programovat, ci ucit v skole,...
Neviem no, zatial si neviem predstavit nic, co by som chcela robit cely zivot. Mozno tak riaditela ale zas nervy mam jedny, takze tiez to ma svoje minusy.
V podstate len suhlasim, podstatna je v zivote rodina, mat niekoho, kto ma bude vecer cakat doma. Praca je len povinnost.
Kolko percent ludi by sa vysralo na svoju pracu a radsej stravili cas inak, keby maju neobmedzeny prijem? 99 %
a za pásom tiež môžeš komunikovať a mať dobrý pocit z práce a pomáhania druhým, nemusí to byť iba nudná, monotónna robota
nie, máš pravdu. ja som to len chcela zveličiť a spríjemniť všetko sa dá spraviť príjemnejším, ak na to má človek chuť a energiu
ale iba ak by som nemala nočné!
my ostatní budeme zatiaľ kontrolovať funkčnosť splachovačov a ich komponenty