viem, kde je atómový kryt v mojom rodnom meste, lebo nás to učili na ZŠ, ale v brne si nie som istá. o najbližšom k môjmu bytu viem, ale o tých ďalších nie.
no to aby som zacal kopat na zahrade kryt ti musi jebat, co ti pomoze 7 dni? radiacia sa rata na roky nie na dni, ale zas pod zemou mas pravdu prezijes vybuch ak ti to nejebne nad hlavou, kedze vsetko ide po povrchu zeme a potom ale dobry skafander odolny voci radioaktivite a cim skor prchat prec lebo taky nieje co silna radiacia neprejde, ale sanca by bola na prezitie
Taky cas vyjdi na vysoky kopec a dobre sa pozeraj, lebo to uz nikdy v zivote neuvidis
A z praktickeho hladiska ti tych par dni nepomoze. Polcas rozpadu sa udava v tisickach az milionoch dni / rokov niesom si isty ale tak ci milion dni alebo milion rokov, to pre nas vyjde aj tak na jedno
Sa mi zda ze plutonium (smrtelne jedovate, uz od 1 mikrogramu) ma polcas rozpadu 80 milionov rokov tak zvaz tych par dni v kryte
Za dalsie co by to musel byt za kryt co nepusti gama luce??? niekolko metrov by musela byt hrubka stien
A za dalsie co po tych par dnoch? Kam pojdes kedze radioaktivne castice su tak lahke ze vietor ich roznesie za par dni cez polku sveta
A ten napad s tym skafanrom to sa len smejem a beriem to len ako vtip neviem si predstavit nejaky ucinny a prenosny oblek vazil by niekolko ton ak by mal ucinne ochranit
Takze myslim ze pochopis vyznam mojej prvej vety
@carpathian malo by to stačiť, sú reálne stavané aj za týmto účelom (ako kryty). A ehm, moje znalosti pochádzajú z knihy Metro2033 (inak odporúčam! ) a nejak si to predstavujem podobne.
@delica not happening ja citam hrozne pomaly, lebo nie vzdy sa k tomu dostanem + citam ich v anglictine a obcas je to challenge ak chcem rozumiet vsetkemu hlavne tie jeho opisy oblecenia
@myschka Je ich niekolko pod administrativnymi budovami, obleky, masky a nevyhnutne veci v nich su zhnite a su v dezolatnom stave. Ale keby k vybuchu doslo, dostalo by sa do nich aj tak len zopar vyvolenych
myslim, ze tie nase kryty nas neuchrania, ale chytim sa radiatoru a dam si satku cez usta, hadam to prezijem
PS: nechcem nic take, ale ako sranda je to dobre
keď dôjde k atómovému výbuchu, treba sa osprchovať, dať si na seba bielu plachtu a vybrať sa pomaly na cintorín. a prečo pomaly? no aby nevznikla panika.
taký starý vtip na večer
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
je plná tých slizkých slimákov bez ulít, je tam tma a vlhko a kto vie čo všetko ešte brrr
a neviete čo by sa v tom okamihu ak by drbla stalo
A z praktickeho hladiska ti tych par dni nepomoze. Polcas rozpadu sa udava v tisickach az milionoch dni / rokov niesom si isty ale tak ci milion dni alebo milion rokov, to pre nas vyjde aj tak na jedno
Sa mi zda ze plutonium (smrtelne jedovate, uz od 1 mikrogramu) ma polcas rozpadu 80 milionov rokov tak zvaz tych par dni v kryte
Za dalsie co by to musel byt za kryt co nepusti gama luce??? niekolko metrov by musela byt hrubka stien
A za dalsie co po tych par dnoch? Kam pojdes kedze radioaktivne castice su tak lahke ze vietor ich roznesie za par dni cez polku sveta
A ten napad s tym skafanrom to sa len smejem a beriem to len ako vtip neviem si predstavit nejaky ucinny a prenosny oblek vazil by niekolko ton ak by mal ucinne ochranit
Takze myslim ze pochopis vyznam mojej prvej vety
tak potom!
» www.hrej.cz/clanky/jak-prez...
@grietusha ja som tak počul, že tak tri by tu mali byť
PS: nechcem nic take, ale ako sranda je to dobre
taký starý vtip na večer