Vzdy budes mat problemy, ak niekomu ublizis, ale pravnik by Ta z toho mal vysekat omnoho lahsie, nez keby si niekomu ublizila v nesebeobrane. Aspon.. myslim. Nestudujem pravo.
pozor na to, aby to nebolo klasifikované ako neprimeraná obrana, ako bolo už vyššie naznačené... myslím, že kým máš o stupeň nebezpečnejšiu zbraň, je to z tvojej strany neprimerané.
nebudem sa rozpisovať, proste ráno ma napadol jeden pubertiak, niečo sa mu zrejme nepáčilo, tak som ho zložila a zrejme som mu niečo urobila s rukou, asi som mu vykĺbila rameno...
@camilla Dobre si mu dala, ved on ťa možno ani nepozná, ale zase musíš mať na to svedkov, že ťa napadol ON, lebo ked ty si tam bola sama a on so svojimi kamarátmi, ktorí určite radi zaklamú, tak to budeš mať problém ..
@tommyhot Poznám prípad, kedy baba napadla chalana, on jej v sebaobrane zlomil ruku a kedže ju si zastala jej kamoška a povedala, že on napadol ju, tak hneď tá baba utekala na políciu a podala naňho trestné oznámenie a keďže nemal žiadnych svedkov a ona mu nijako neublížila, nakoniec sa mimosúdne dohodli, že jej vyplatí celkom peknú sumu, za ktorú si tá baba aj s kamoškou spravili pekné prázdniny v Amerike Aj to sa stáva Ale zase viem, že je to sprostosť aj toho chalana, že sa nechal vydierať, ale u neho peniaze problém nie sú, takže jemu to bolo jedno, keďže to platili jeho rodičia
Zaujimava tema nebudes mat stoho nic ak nesiel na policiju alebo k dochtorovi nic sa ti nestane nemaj strach a po dalsie ti musis mat ale peknu silu domlatit chalana hm ale ked bol blbi tak si asi zasluzil . AKk ale bi mal nahodov trvale nasledky co moze simulovat platis mu ujmu na zdravi a neviem ako to funguje ale mozno aj do smri ale neviem neviznam sa v tom ale verim ze nic stoho nebude pekni dnik a prepacte za pravopis
poviem ti to takto: su tam urcite pravidla.neviem preco si sa to spytala na Birdzi, kde by so necakala nikoho, kto bude co i len tusit nieco o tom...
ale OK, pravidla teda: sebaobrana je klasifikovana ako polahcujuca okolnost. Musis sa branit PRIMERANE (nie podla mna, ale podla zakona). Malo by byt zretelne viditelne ze si bola ohrozena. Lenze. Uz len tym , ze si zena, je to viditelne az az. Nepocula som nikdy o zene, ktora by pouzila podla zakona neprimeranu obranu. Pri dodatocnom posudzovani je to brane takmer automaticky.
Postup pre zenu: 1.) bez(najbezpecnejsie) 2.)ked sa neda alebo ta dobehol, vtedy sa bran(a vazne ako zena, ked sa citis vazne ohrozena, a nejde len o to, ze ti chce nieco ukradnut, ale ta hce povedzme napadnut, znasilnit atd..nerozmyslaj, proste ho mlat ak sa da, az kym sa necitis bezpecne a potom zdrhni do bezpecnej vzdialenosti kde ta nenajde alebo kde su ludia, potom zavolaj policiu)
to takto ťažko odpovedať. ako už bolo povedané, sebaobrana je poľahčujúca okolnosť, ale môže byť označená aj ako neprimeraná, prípadne, ak nemáš svedkov, že si konala v sebaobrane a ten koho si napadla povie, že ti neublížil a ešte ak ide o človeka, ktorého poznáš a nájdu sa ľudia, ktorí potvrdia, že si s ním mala mala nejaké konflikty, môže nejaký sudca to zobrať tak, že si ho napadla a tá sebaobrana je vymyslená.
no mna raz jeden drbo napadol odzadu a zacal skrtit,tak som ho prehodil cez seba a pristal ksichtom na zemi(povodne mal skoncit na chrbte...nechapem...vzdy mi to vyslo ) ...no prisiel o zub a ja som mal obrovske prusery...jeho oco ma chcel udat za neprimeranu obranu,ale nepochodil by s tym...
V tomto prípade to môže byť neprimeraná sebaobrana iba v prípade že si trénovaná v bojovom umení (čo niesi, podľa popisu). Pretože v tom prípade je to brané ako zbraň, a ako niekto spomenul kľudne si ho mala nahlásiť za napadnutie v rámci ktorého on utrpel zranenie tvojou sebaobranou. Problém vyriešený...
Mimochodom myslím že sa prihliada aj na to či si ho tam nechala dolámaného na zemi bez pomoci (neposkytnutie prvej pomoci), či si nemala k dispozícii iný spôsob osobnej ochrany (sprej, krik, tašku či dáždnik) ktorý by nespôsobil zranenia atď. V každom prípade si obeť, za nič nemôžeš, mala si strach, všetko bolo tak rýchlo a ani nevieš čo sa stalo bla bla bla...
A dúfam že tento článok tiež nečítaš pri sviečkach
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
inak podla avataru by som povedal,že telku pozeráš pri sviečkach
@camilla btw neviem kolko mas rokov, ale ak 11 tak to nikto ani riesit nebude..
ale OK, pravidla teda: sebaobrana je klasifikovana ako polahcujuca okolnost. Musis sa branit PRIMERANE (nie podla mna, ale podla zakona). Malo by byt zretelne viditelne ze si bola ohrozena. Lenze. Uz len tym , ze si zena, je to viditelne az az. Nepocula som nikdy o zene, ktora by pouzila podla zakona neprimeranu obranu. Pri dodatocnom posudzovani je to brane takmer automaticky.
Postup pre zenu: 1.) bez(najbezpecnejsie) 2.)ked sa neda alebo ta dobehol, vtedy sa bran(a vazne ako zena, ked sa citis vazne ohrozena, a nejde len o to, ze ti chce nieco ukradnut, ale ta hce povedzme napadnut, znasilnit atd..nerozmyslaj, proste ho mlat ak sa da, az kym sa necitis bezpecne a potom zdrhni do bezpecnej vzdialenosti kde ta nenajde alebo kde su ludia, potom zavolaj policiu)
Mimochodom myslím že sa prihliada aj na to či si ho tam nechala dolámaného na zemi bez pomoci (neposkytnutie prvej pomoci), či si nemala k dispozícii iný spôsob osobnej ochrany (sprej, krik, tašku či dáždnik) ktorý by nespôsobil zranenia atď. V každom prípade si obeť, za nič nemôžeš, mala si strach, všetko bolo tak rýchlo a ani nevieš čo sa stalo bla bla bla...
A dúfam že tento článok tiež nečítaš pri sviečkach