Aká gitara je podľa vás najlepšia pre začiatočníka?
Nedávno som nad tým premýšľal. Kamoš má elektriku a strašne mi učarovala Ale neviem hrať na gitare a neviem či je dobrý nápad skočiť rovno na elektriku. Mohli by ste mi poradiť ako začať? ďakujeeem
Ja som dosť konzervatívny v tomto. Myslím, že je dobré najprv aspoň rok hrať na akustike. Dá sa rovno skočiť na elektriku, ale tam je možné, že preskočíš niektoré dôležité veci, ktoré zo začiatku potrebuješ na akustike a nie na elektrike, ale neskôr by Ti mohli chýbať.
Takže zo skúsenosti (5 rokov doučujem hru na gitare) odporúčam najprv akustiku. Pokiaľ teda to myslíš vážne a nechceš skončiť ako nejaký punker, čo vie 5 power akordov a myslí si aký je ohromný...
podla mna nylonku.. nemozes zacat s niecim co ma tvrde struny ak vobec nemas vytrenovane bruska.. to ti ludia sa nevedia naucit zahrat barovy akord ani za pol roka..
najkrajsi pocit je, ked sa ucis na sirokom hmatniku pozicanej spanielky a potom si po roku a pol kupis vlastnu shitnu elektriku..taky fajny pocit prejst z toho sirokeho na uzke, lahucko sa ti bude hrat...
moj prvy styk s gitarou bol so stratocasterom, no potom som sa ucil na akustike a dalo mi to lepsie zaklady.. elektrika vie rozvyjat viac technicku hru vo vyssich polohach, akustika ti krasne pripomenie hmaty a ciste znenie tonov, na akustike sa daju poriesit krasne vybrnkavacky ktore ked zvladnes tak na elektrike to bude otazka par minut kym si zvyknes..
z elektriky na akustiku to je horsie, akustika ma tvrdsie a hrubsie struny (maju vacsie pnutie), nebudes zvyknuty tak silno drzat prazce, je to potom proste tazsie..
ja som nezačínala na nylonku. nemá to žiadny zvuk. ak by si chodil do ľudovky, zrejme by si musel.. takže akustika, najprv s mäkkými strunami a potom v pohode normálne. elektriku som si zohnala po roku hrania. vtedy som na to mala čas. keď máš cit pre hudbu, tak môžeš aj skôr. závisí to len od tvojho odhodlania. a chute.
a tiež mi príde zbytočné učiť sa na príliš širokom hmatníku. je to strašne nepohodlné a je množstvo gitár s prirodzenejším hmatníkom. ale to je len môj názor.
osobne si myslím, že je lepšie začať už rovno s kovovými strunami (a na akustike samozrejme , dva týždne vydržíš, že ťa bolia prsty a zvykneš si.. a majú lepší zvuk ako nylonky. som dievča a zvládla som hneď kovové, prečo by ich nezvládol 18ročný chalan?
Na začiatok je podla mojho nazoru (vychadzam z dlhoročnej skusenosti v hre na gitare) je najlepšie začať ,,španielkou,, s klasickými nylonovými strunami.. stojí máo čiže ak ťa to omrzí tak aspoň nebudeš lutovvať za väčšou stratou peňazí. Je najlepšia na vybrnkávanie či už s náprstkami alebo nechtami, tiež sa nanej dajú pochytiť mnohé zaujímavé rify. Na elektrike sa nikdy nenaučíš tak hrať ako na španielke.. má ovela jemnejšie struny a keď spravíš chybu tak si to niekedy ani neuvedomíš.. A predsalen prejsť z ťažšieho hrania na španielke postupom času na elektriku je to lahšie ako naopak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Takže zo skúsenosti (5 rokov doučujem hru na gitare) odporúčam najprv akustiku. Pokiaľ teda to myslíš vážne a nechceš skončiť ako nejaký punker, čo vie 5 power akordov a myslí si aký je ohromný...
z elektriky na akustiku to je horsie, akustika ma tvrdsie a hrubsie struny (maju vacsie pnutie), nebudes zvyknuty tak silno drzat prazce, je to potom proste tazsie..