Nazdar lidicky som z okolia PN a nachadzaju sa tu zhruba tieto BU: Karate (spojene s jiu-jitsu), Ninjustu, K1, Taekwondo, Kickbox, Box, Aikido... a to by malo byt vsetko. Tak a k otazke... Ja by som chcel chodit na nejake BU ale nwm ktore je dobre a ake m
aikido je skôr o sebeobrane a nepoužíva sa v ňom sila, ale rozum, prinajlepšom dá sa povedať, že sa využíva sila útočníka... keď veľmi chceš, môžeš aj ublížiť...
neviem, ale pride mi dost naivne mysliet si, ze po "paaar" trenigoch budes vediet to co chces vediet, BU su dlhodobejsia zalezitost, a clovek sa zdokonaluje pomaly a postupne. ved prve paskovanie byva zvycajne az po polroku cvicenia, a zeby za pol roka vedel dobre sebeobranu povedat nemozem. rozhodne BU sa treba venovat cele roky,kim dosiahnes urciti stupen.
kicbox,box a k1(nieco ako kicbox?) ani niesu BU, ale su to len bojove sporty!! BU, alebo bojove umenia totis musia obsahovat aj nejaku filozofiu, kdesto napr. takii box je len o tupom boxovanii.
no ja vim ze BU neni zalezitost na dva tyzdne alebo 2-3 treningy ale ked uz mam na nejake chodit tak co najdlhsie aspon niekolko rokow a preto chcem vase rady a odporucania aby som to po pol roku neolutoval a neodisiel z tymu alebo ako to nazvat a pls chcel by som vedet vase nazory na ninjutsu a taekwondo ...........
trosku triezveho uvazovania... rozmyslaj tak o karate. z vlastnej skusenosti ti hovorim, sportom ako k1 predchadza niekolko rokov v posilke. ak nemas minimalne 85KG a nie si vyrysovany jak zver tak na K1 zabudni... nestoji to za to aby si tam zahynul. tamtie sikmooke sporty moc nepoznam ale daj si zakladnu otazku, ustojis taku poriadnu ranu do hlavy ? rob sport pre zabavu a nie pre respekt okolia a uz vobec nerob sport pre to, aby si sa naucil bit.
skus zacat niecim ako karate (no ohybnost, rychlost) ale hlavne posiluj, ked budes dostatocne mohutny tak potom rozmyslaj nad kontaktnymi sportami ako je kickbox, k1 a pod (lebo tam treba vsetko, rychlost,ohybnost, silu a pod)... staci si uvedomit podstatu boja v karate a napr v k1. v karate ide o to niekoho iba udret, zhodit ho na zem. v sportoch ako box, kickbox a k1 ide o to, aby si superovi tak ublizil, ze nebude moct pokracovat dalej... v tom je velky rozdiel. skus ist do obchodu a pozri si ako vyzeraju rukavice pre bojovnikov k1 a lahko si s nimi udri do tvare... garantujem ti ze pochopis ... ak by nestacilo tu mas obrazok
ja som mal sancu okusit niektore take sporty a poviem ti, nema to este zmysel... kym mas 16rokov tak hlavne posiluj, ja chodim do posilky od 15tich, v poslednej dobe som sa celkom nabuchal, mohuntiem a ked este priberem niekolko kil tak potom seriozne planujem amatersky box, to staci...
no ja asi najskor pojdem na to ninjutsu a box je nezmisel jedine ked tak cinsky box ale asi najskor pojdem na to ninjutsu tak chcem pocut dake ohlasi aj na to
kašl ina box ak chceš mať všetký zuby a v poriadku hlavu , ja osobne by som ti odporučil aikido ale tvoja vec , ninjutsu je take divne a neni to nič moc a radim ti nechoď na to iba kôli tomu názvu a aby si mohol machrovať , a mne osobne sa ninjutsu nejako nepači je tam plno takých blbostí ako meditácie a tak , skus ešte karate ak chceš tam sa aj fyzicky poriadne vymakáš (ale záleží aj od trénera) , ale zas musíš počítať s tým ako ťa po treningoch budú bolieť všetky svaly ,ale zas celkovo naberieš na váhe a určite budeš aj vyzerať krajšie vyrysovane , aj karate je dosť nebespečný šport ked ho ovládaš , ale na všetkých bojových umeniach musíš veľa pracovať ak chceš dosiahnúť nejaké úspechy
no tak za dalsie ja nechcem ist na nejake BU len preto aby som sa pomachroval ale chcem tam ist aby som sa aj nieco naucil a take ako je kickbox a podobne ja nemam rad to je skor ked sa chce clovek predviest na sutazi alebo rad navstevuje zubara a ked vravite furt o tom aikide tak to mi vobec nesedelo a ani ma to nebavilo lebo sme tam viac robili s palacou (napodobenina katani) a ked sme bojovali bez roznych pomocok tak sme ani moc nevyuzivali protivnikovu silu a na ucili by som mohol pouzit iba nejakych par tahov inak nic tak si prosim hlavne nazory na ninjutsu alebo taekwondo vopred dakujem
@20 najprv pises ze tamtie moc nepoznas, a vzapeti pises onich ako odbornik. fakt, neviem skade si nabral, ze v karate ide oto zhodit protivnika na zem.
@Filipmad@23 k taekwondu, zalezi od toho ktori "stil" tkd mas na misly, ci ITF alebo WTF. zaklady(udery,kopy,kryti...) su v podstate rovnake, lisia sa vsak v pravidlach boja, v povinich zostavach, a v dalsich veciach. vzhladom k tvojej telesnej konstrukcii, bi tkd mohlo bit tiim pravim stylom pre teba. rozhodnutie ci ITF alebo WTF (to su dve najvetsie organizacie zdruzujuce tkd na svete) je len na tebe. asi skor ITF bi som ti odporucal, kedze v WTF sa kope "full contact" aj na hlavu(aj ked sa pouzivaju chranice). tak isto vo ITF pouzivas aj ruky, a nie len nohy. co je pre pripadne obrane situacie vyhodnejsie, kedze na nozne techniki potrebujes priestor, ktori nemusis mat vzdy k dispozicii. ITF mas v Trnave,Nitre, Bratislave a inich mestach. (WTF "len" v Bratislave,Trencine a potom stred a vychod slovenska) ITF je teda viac rozsirene na slovensku.
BU na obranu? nene ziadne karate, aikido a tak... trva to xy rokov kym si osvojis zlozite techniky. Ak ti ide len o to, aby si nedostal na butku tak odporucam Krav Maga. aj ked neviem ci to vo svojom okoli mas...
no tak samozrejme ze mi ide aj o to aby som nedostal na butku ale to "krav maga" to je podla mna len cisto len o obrane a pripomina mi to klub z jedneho filmu v ktorom boli same zeny ktore sa bali znasilnenia alebo uz znasilnene boli ale nechcem si z toho umenia robit srandu a to TKD tak to fakt nwm aky styl vyucuju ale na TKD sa mi nelubi ze to je skor ako sport ked sa s tim predvadzaju pred druhymi ludmi a to ja moc nechcem ziadne sutaze nic take ale zase v TKD sa mi lubi ako kopu ale nie u vsetkych bojovnikov
@Peterkoo mam take iste skusenosti...len ja som tam vydrzala iba 2 roky
@Filipmad myslim ze karate to je taky zaklad, ale hlavne ta posilka ,sak potrebujes dake svaly, aby si sa ubranil (tie moje palicky mi moc nepomohli ale keby som si teraz mala vybrat ta ninjucu
co tu trepu popniektorii za hluposti z posilovnou fakt nechapem, ved bojove umenia niesu o kulturistike, ziadnu rambovia ani nic podobne. ale tak amateri vedia o BU prdlajs.
nepacia sa mi BU ktore su agresivne, niekoho znicit a pri ktorych sa rychlo naucim bojovat. Take BU by sa nemali ani ucit, (okrem ozbrojenych sil, policie) Take ako karate je vhodne. Vyssie dany uz neziskas len tak, treba aj trenersku prax, a nejaky psycho by sa tam neprepracoval.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
1. kumite - to bolo o boji…na sutaziach sa sutazilo, ze dvaja proti sebe bojovali a museli toho druheho zasiahnut, ale nie zranit, aby dostali body
2. kata - toto bola taka technika, take pokojne, na rozmyslanie, bavilo ma to a toto som cvicil
skoncil som so zelenym opaskom, nelutujem ze som skoncil, no lutujem ze som znova nezacal, bohuzial, kolektiv bol zly
a dalo mi to vela mozme povedat
Full contact zápasenie ti dá podľa mna oveľa viac, ako nejaké jiu-jitsu alebo aikido...
2. k1 - je to podla mna taky mix ale nejak nepoznam tento BU ; 3. taekwondo - na tom sa mi lubi ta praca s nohami (kopy)
btw, kde v okolí Piešťan sa cvičí aikido?
neviem, ale pride mi dost naivne mysliet si, ze po "paaar" trenigoch budes vediet to co chces vediet, BU su dlhodobejsia zalezitost, a clovek sa zdokonaluje pomaly a postupne. ved prve paskovanie byva zvycajne az po polroku cvicenia, a zeby za pol roka vedel dobre sebeobranu povedat nemozem. rozhodne BU sa treba venovat cele roky,kim dosiahnes urciti stupen.
kicbox,box a k1(nieco ako kicbox?) ani niesu BU, ale su to len bojove sporty!! BU, alebo bojove umenia totis musia obsahovat aj nejaku filozofiu, kdesto napr. takii box je len o tupom boxovanii.
k1 podľa mňa je čistá bitka
trosku triezveho uvazovania... rozmyslaj tak o karate. z vlastnej skusenosti ti hovorim, sportom ako k1 predchadza niekolko rokov v posilke. ak nemas minimalne 85KG a nie si vyrysovany jak zver tak na K1 zabudni... nestoji to za to aby si tam zahynul. tamtie sikmooke sporty moc nepoznam ale daj si zakladnu otazku, ustojis taku poriadnu ranu do hlavy ? rob sport pre zabavu a nie pre respekt okolia a uz vobec nerob sport pre to, aby si sa naucil bit.
skus zacat niecim ako karate (no ohybnost, rychlost) ale hlavne posiluj, ked budes dostatocne mohutny tak potom rozmyslaj nad kontaktnymi sportami ako je kickbox, k1 a pod (lebo tam treba vsetko, rychlost,ohybnost, silu a pod)... staci si uvedomit podstatu boja v karate a napr v k1. v karate ide o to niekoho iba udret, zhodit ho na zem. v sportoch ako box, kickbox a k1 ide o to, aby si superovi tak ublizil, ze nebude moct pokracovat dalej... v tom je velky rozdiel. skus ist do obchodu a pozri si ako vyzeraju rukavice pre bojovnikov k1 a lahko si s nimi udri do tvare... garantujem ti ze pochopis ... ak by nestacilo tu mas obrazok
ja som mal sancu okusit niektore take sporty a poviem ti, nema to este zmysel... kym mas 16rokov tak hlavne posiluj, ja chodim do posilky od 15tich, v poslednej dobe som sa celkom nabuchal, mohuntiem a ked este priberem niekolko kil tak potom seriozne planujem amatersky box, to staci...
vopred dikes
@Filipmad @23 k taekwondu, zalezi od toho ktori "stil" tkd mas na misly, ci ITF alebo WTF. zaklady(udery,kopy,kryti...) su v podstate rovnake, lisia sa vsak v pravidlach boja, v povinich zostavach, a v dalsich veciach. vzhladom k tvojej telesnej konstrukcii, bi tkd mohlo bit tiim pravim stylom pre teba. rozhodnutie ci ITF alebo WTF (to su dve najvetsie organizacie zdruzujuce tkd na svete) je len na tebe. asi skor ITF bi som ti odporucal, kedze v WTF sa kope "full contact" aj na hlavu(aj ked sa pouzivaju chranice). tak isto vo ITF pouzivas aj ruky, a nie len nohy. co je pre pripadne obrane situacie vyhodnejsie, kedze na nozne techniki potrebujes priestor, ktori nemusis mat vzdy k dispozicii. ITF mas v Trnave,Nitre, Bratislave a inich mestach. (WTF "len" v Bratislave,Trencine a potom stred a vychod slovenska) ITF je teda viac rozsirene na slovensku.
rozhodnutie je len a len na tebe.
@Filipmad myslim ze karate to je taky zaklad, ale hlavne ta posilka ,sak potrebujes dake svaly, aby si sa ubranil (tie moje palicky mi moc nepomohli ale keby som si teraz mala vybrat ta ninjucu