Aké jazyky, na akej úrovni (laickým okom) ovládate ?
Táto téma tu síce je už "párkrát", ale aj tak ma to zaujíma . Jazyky sú v dnešnej dobe DOSŤ dôležité, tak chcem vidieť ako som na tom v porovnaní so vzorkou Birdzákov .
anglictinu asi tak ze dorozumela aj dohovorila by som sa celkom, nemam problemy s nou.....ale o fancuzstine sa v mojom pripade ani neda hovorit o nejakej urovni
@gratz našla som, ale musím ťa sklamať jazyky na masaryčke (zo severských fínčinu ako odbor a švédčinu ako predmet) pokiaľ mi je známe študuje @mielikki nie ja. o jazyky sa na škole veľmi neobtieram už
@grietusha a nemala si kedysi fotku kde si pila pivo ? och. vás polyhistorov je tu tak veľa, že človek potom ani nevie, s ktorým intelektuálom si písal
co vam jeeee*e.. ja dokopy nevem nic. iba neminu (ako tak kedze maturujem), daco viem z angliny (skor co sa tyka programovania a tak) a to je vsetko.. a esze slovencinu a zahoractinu... no oproti vam som nula jako vidim
@gratz je to reč ale nie až tak verbálna (priblblý šker s lícami 3 cm pred očami a divným cvydýchnutím) nočoty? (na jeden rýchli výdych zo zlým vyslovovaním a nejaký ten trapasček na záver... napr. vreskot rodiaccej srnky keď sa zlaknem naprl. auta)
@lawey myslím, že tento jazyk som mal jeden semester. teda aspoň podľa toho čo opisuješ naša profesorka takýmto nejakým spôsobom sa snažila komunikovať... ale my sme ešte len začiatočníci, takže sme jej jednoduchým ksichtom povedali, že nech ide do piče
@lawey tak ja neviem, možno to nebola Lauričtina, možno nejaký iný mimický jazyk, ale podľa tvojho opisu sa to veľmi podobalo. prepáč za nepresné informácie :/
@mielikki počúvaj, mi tak napadlo. budeš cez leto v Brne? že keď sa tu rozpráva o tých jazykoch. aby som so svojím mitä kuuluu nezakrnela nad knižkami, nechcela by si si so mnou za pivo sem tam pokecať?
@grietusha v Brne v lete zrejme nebudem, ale kvôli štátniciam (ak konečne dopíšem bakalárku a všetky ostatné potrebné veci) tam pôjdem kus skôr v septembri ako plánujem, ale potom hocikedy
@passko ja som skôr taký typ, že začnem niečo nové až keď mám nejaký jazyk relatívne zmáknutý, relatívne pretože nikdy neovládaš jazyk dokonale. čiže keď som sa dostal v ANJ na uspokojujúcu úroveň, prešiel som na francúžštinu, ktorú som ako-tak zvládol a potom ma nálada dokončovania omrzela a momentálne mám rozštudované 4 jazyky z ktorých všetky sú medzi A1-A2
@gratz ja momentalne nemam potrebu studovat jazyky akoze viem neminu a robim v nemeckej firme tak je to ok,.. ale zas keby som vedel poraidne anglinu na komunikativnej urovni tak som mohel mat dobry flek aj v IBM.. skoda..
@passko angličtina je podľa mňa najľahší jazyk, ktorý sa dá naučiť. to aj doma s učebnicami pre samoukov, televíziou a internetom sa naučíš minimálne na B1-B2
@gratz o to nejde. je lahka. ale ja mam problem s vyslovnostou a prizvukom.. preto ma to nebavi a nemam chut sa ucit.. inac je vsetko v poriadku. casom ukaze ci sa donutim abo ne
@passko choď do anglicka alebo tak ja odporúčam anglicko. MILUJEM!! britský prízvuk (Liverpool napríklad). Ťažšie je im síce rozumieť, ale tým viac ťa to bude motivovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
francúzština a španielčina, základy...
ruština, hm...celkom dobre
ď.
s láskou
birdz
NJ B1
.. ale tá moja anglina nie je bohviečo :/
franina - malicke zaklady (dost trapas na to ze som sa ucila 3 roky
nemcina - este mensie zakladicky
cestina je snad samozrejmost, mozno 5 slov z japonciny a spanielciny a tam to uz konci
nemina- aj horše to može byť
švedčina- dohovorím sa
slovenčina - na pitchu..
to je všetko.
Ruština ... Rozumiem ,odpoviem ,neprečítam,nenapíšem
Nj- dokazem sa dohovorit
Rusky jazyk- zaklady
polstina in progress
rusky-komunikativne slovom aj pismom
anglicky-ked daco chcem tak to dostanem a naopak,ale ziadna vyhra
taliansky sa ucim teraz
madarsky,polsky,chorvatsky,srbsky
docela dost jazykov ovladam,este by to chcelo nejakej birdzacky aby to bolo super
anglina - výborne (spolu so slovinou že?)
nemčina - stredne (viac píšem ako hovorím, ale to len rpeto lebo ju nenávidím)
španielčina - dá sa, dohovorím sa
chorváčtina . plynule hovorím, neskúšala som písať
čeština - výborne (okrem mesiacov, neviem si to zapamätať)
ak treba vytrepem sa aj po rusky
Nemecky len par slov -.-
Francuzky ani kkt
fínčina - vraj A2 no, dokážem viesť asi 5 min rozhovor v základných časoch s primitívnymi slovíčkami (čo je úspech za 4 mesiace štúdia, ňe?)
srbčina - rozumiem všetkému, čítam, rozprávam tak veľmi podivne (to je nejaká zmes slovenčiny, srbčiny a ruštiny, ale všetci mi tam rozumejú )
a keď pridám nohy, ruky a silnú gestikuláciu, tak sa dohovorím aj po taliansky, španielsky, portugalsky a poľsky
nie, aj tú fotku mala ona. naozaj to sedí na ňu
taliančina - A1
základy nemčiny, ale fakt malé
ale hej, ja som tú tá fínčinárka... hoci zas až tak dobre mi nejde
francúzština dosť dobre
ruština dohovorím sa
základy francúzštiny a ruštiny
+ pár slov po nemecky ...
francúzština - ako tak, myslím, že je to v pohode, keď sa učíme v podstate iba dva roky..
španielčina - ešte biedne, ale po lete sa mienim do nej pustiť... a ešte sa chcem učiť japončinu a taliančinu od budúceho roku..
Taliancina super
Slovencina tiez super len mam posledne problemi pisat,hlavne i/y...
čeština - celkom to ujde
angličtina - idem maturovať o rok z B2, uvidí sa
španielčina - B1
ruština - A2, ževraj
Nemecký jazyk (7 rokov) - Pokročilá