Napadlo ma že sa vás opýtam na to že aké je podľa vás najväčšie klišé vo filmoch. Môžete písať od hororov, komédií a.t.d. Len napíšte že napr. romantický film: podľa mna ked sa dvaja stretnú na rušnej ulici kde je asi milion ľudí a naraz sa začne kamera k
@synekdocha tak v podstate to nie je chyba lebo v dabingu hovoria správne že angličtina ale v skutočnosti hovoria po slovensky. Bolo by tiež čudné ak by sa opýtali či vie po slovensky čo ja viem a by hovorila angelina jolie alebo kto, takže si myslím že je to kliše. ale je to jedno
vsimli ste si ako Cesi v preklade pchaju tie svoje veci, ? Prahu, napr.. a nespomeniem si teraz ale take okate proste vo filmoch a Priateloch tiez napr. Phoebe: jednou vam reknu jak jsem bydlela v Praze.. alebo take cosi na taky sposob
ako sa do seba zalubia uplne opacni ludia, to je nieco nadherne a dojimave najviac ako napriklad v A walk to remember, Keith (co su mimochodom dva rovnake filmy, az na to, ze si vymenili pohlavie, ktore ma rakovinu , a podobne
Keď sa pohádajú, ona sa naštve a odíde niekam preč
(k rodičom/kamarátke/na opustený ostrov/Aljašku/) a hlavný hrdina ju VŽDY nájde... alebo keď sa jeden chystá odletieť a ten druhý na poslednú chvíľu vbehne do lietadla a vyzná lásku/požiada o ruku/poprosí o odpustenie atď... samozrejme, reč je o romantických Hollywoodskych happyendových počinoch..
Neviem či je to klišé ale neznášam keď vo filmoch nezatvárajú dvere! Častejšie sa to ale deje v seriáloch. Akože, ktorý debil keď príde domov nezatvorí za sebou dvere?
... neznasam tie trapne happy end story ked sa nakoniec bozkavaju zena dvihne nohu pritom ach ..
alebo napriklad pri akcnych filmoch aj hororoch som s anaucila ze velka rana napr po gulke alebo rezna rana boli iba vo chvili ked sa to stane a potom uz funguju normalne smiley: :
najlepšie je keď im ide o život,ale naťahujú to do poslednej sekundy,potom to vybuchne a oni v tej chvíli vyskočia z okna a za nimi taky ten velky hrib...
@poke lenže v dabingu sa veci neprekladajú doslovne ale významovo, čiže pokojne by sa mohli po slovensky opýtať na niečo iné, inak to preformulovať a zasadiť do kontextu alebo ak to nie je dôležité pre nasledujúci vývoj deja, úplne to vypustiť
ako jedno z najväčších mi príde "si v poriadku?" aj keď ten človek leží a pomaly nedýcha a ešte strašne nenávidím tie slovenské a české preklady názvov filmov a počešťovanie dopiče v harrym potterovi aby bola lenka láskorádová tak ako fakt mám dosť vyzabíjala by som ich za toto (ale to som trochu odbočila od témy že pardon
@synekdocha no tak chýba ale vadí mi to a tak isto ako @tasha1 že toty prahu všade trepu a celkovo mi vadí ak musia mať vsetko po svojom že rokfort a oni dajú bradavice
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
(k rodičom/kamarátke/na opustený ostrov/Aljašku/) a hlavný hrdina ju VŽDY nájde... alebo keď sa jeden chystá odletieť a ten druhý na poslednú chvíľu vbehne do lietadla a vyzná lásku/požiada o ruku/poprosí o odpustenie atď... samozrejme, reč je o romantických Hollywoodskych happyendových počinoch..
alebo dnes som sa smial na tom, ze kazda americka domacnost ma pri dverach medzi dazdnikmi bud baseballku alebo golfovu palicu
alebo napriklad pri akcnych filmoch aj hororoch som s anaucila ze velka rana napr po gulke alebo rezna rana boli iba vo chvili ked sa to stane a potom uz funguju normalne smiley: :
Alebo keď niekoho naháňa nejaký ten chlapík s britvou v ruke alebo hocijaké čudo čo ich chce zabiť, a oni utečú niekam do kukurice.
inak @zayl @piter09
ale nezáleží na tom, ako rýchlo človek uteká, alebo šoféruje, vrah je vždy tam, kde chce byť, a to v zlomku sekundy!
alebo keď je vrah v dome, tak sa radšej zamkne v nejakej izbe, najlepšie v pivnici, namiesto toho, aby sa dostala von, veď načo?
či "to bol len prievan" / "hneď som späť"
a väčšinou nezvyknú byť úplne šťastne konce, teda v prvej časti nie.
buď sa pohne ruka mŕtvoly, niekto zoberie masku vraha, alebo sa otvorí oko mŕtveho. alebo si proste ožívanie vraha nechajú na ďalšiu časť.
-ak hlavného hrdinu niekto v meste prenasleduje,uteká do centra,tam je vždy nejaká udalosť,napr.karneval a ľahko sa stratí v dave
@synekdocha no tak chýba ale vadí mi to a tak isto ako @tasha1 že toty prahu všade trepu a celkovo mi vadí ak musia mať vsetko po svojom že rokfort a oni dajú bradavice
Ináč suhasim so vsetkymi