bryndzové halušky. kedysi som ich vôbec nemal rád. potom som sme raz náhodou dostali s kamošom v Slovak pube každý porciu zadarmo - čašníčka sa pri jednom stole nejak prerátala, priniesla o 2 naviac, tak nám ponúkla, od vtedy ich jem. od kedy som bol na intráku tak aj špenát a ešte by sa našlo pár vecí.
asi jedine na huby som zmenila nazor, kedysi som sa isla z toho pogrcat, teraz si ich vypytam na pizzu... inak ja asi (ked neratam kopor, spenat, rukolu a pod.) vsetko zozeriem
ako decko som zjedla úúúúplne všetko, keďže naši mi nedávali na výber... dokonca aj držky mi chutili, kým som nevedela, čo je to a neznechutilo sa mi to (
teraz však neviem zjesť dve veci...spomínané držky a kožu zo sliepky v slepačom vývare (ako dieťa som to každému vyberala z polievky a jedla) (
skoro vsetko. tiez ako vyssie nechutila mi kava uz od pohladu, teraz bez nej nezijem, neznasala som olivy, jahody, maliny, vlastne vsetko cervene a mala som rada sladke. teraz nedam na ovocie, ktoreho som vtedy zjedla strasne malo, zboznujem olivy, neznasam vyprazane, ani maso moc nemusim, sladkeho malicko, vlastne skoro nic. ale jedine co mi ostalo je nechut k paradajkam. to nejak nemozem stale a este viem ze by som nezjedla ryzovy nakyp ani za boha.
francuzske zemiaky som mal rad a raz som sa ich tak prezral ze uz ich moc nemusim ale zjem ich a co som nemal rad a teraz mam co ja viem.............. nic ma nenapada ono to je skor tak ze som to nikdy nechcel ochutnat a ked som ochutnal tak mi to zachutilo ale je milion jedal co som ochutnal lebo vsetkym to chuti ale ja to proste nemusim alebo niektore az nemozem
Nemala som rada a teraz mám: lečo, pečienka, bravčové, ananás, olivy, šampiňóny, mango, tuniak, losos, šalát, krevety, vajíčka, zemiakový šalát, rezne, tvaroh, mlieko, cibuľa, uhorky, kapusta
Naopak: banány (lebo som sa ich prežrala), zázvor (deto), kaiserky, mozzarela
Čo nenávidím a navždy nenávidieť budem sú paradajky (kvôli zrniečkam, akonáhle je tá paradajka rozmačkaná, alebo tepelne spracovaná, je to ok) a šalátová uhorka
Nemala som rada jahody a maliny, lebo mi vadili tie "jadierká" Teraz by som ich zjedla aj tonu. Tak isto olivy.. A keď som bola malá mala som rada mäso a vyprážané, teraz to neznášam. Veľmi podobne ako @21 len paradajky mi chutia
ako malá som neznášala jedlo akékoľvek a priala som si žiť zo vzduchu Ale ak by išlo o jedlo z ktorého ma napínalo a teraz mi nevadí tak je to hlavne SYR!
@dannyd14 to je "logika" všetkých, čo nemusia rajčiny...aj môj brat je taký. Surovú rajčinu nezje, keď urobím rajčinovú polievku z paradajok v konzerve, tak to nezje (!) , ale za paradajkovou z pretlaku sa ide zabiť a kečup na kilá...o pizzi nehovoriac.
A k téme...no, ja som ako decko jedávala v pohode ryby. Potom som okolo 9-10 rokov ryby vôbec nejedla asi dva roky, ani na vianoce. Proste sa mi úplne znechutili, ani neviem prečo. Asi v 12-13tich som sa k nim znovu vrátila, ale vyberám si iba morské ryby (okrem pangasia), lebo mi strašne vadí ten výrazný pach rybiny, ktorý majú sladkovodné ryby.
Nejdem sa potrhať za žemľovkou, ryžovým nákypom, pečenými buchtami (parené mám rada sladkou kapustou (hlávková dusená - mám rada kyslú), kôprom, sladko-slanými kombináciami (kur.prsia s broskyňou, zeleninové šaláty s hruškami, pizza hawaii...) ale zjem to, keby som bola hladná a nemám na výber. To sú jedlá, ktoré nevyhľadávam, ale ako decko som to všetko jedla. Oukej ešte možno žemľovka je fajn. Ale sladkú kapustu fakt nemusím
Určite nezjem a nikdy som nejedla: vnútornosti okrem pečene, morské príšery, surové mäso, vajcia, ryby.
nejak neviem prist na to co som kedysi neznasala a teraz to mam rada.
Odmalicka som naucena nemat rada bravcove maso, tak to nejem nikdy, vlastne som ho asi nikdy ani nejedla okrem nejakej sunky alebo tak...
Vzdy som mala rada zeleninu i ovocie (okrem ruccoly a spenatu, ktore nemam rada ani teraz)
Huby som kedysi uplne neznasala, teraz ich tiez nemam rada ale na pizzi. No a vlasne cim dalej tym menej mi chutia zemiaky v akejkolvek podobe. Radsej jem nieco s ryzou, cestovinami alebo zeleninou.
A vlastne kedysi som neznasala syry. Teraz milujem vsetky mozne druhy. Mnam.
nemala som rada guláš, brokolicu, žiadnu polievku (iba paradajkovú a rezancovú), karfiol, fazuľové struky, samý syr, atď. a teraz by som všetko jedla (asi až na fazuľové struky), kým by som nepraskla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
Mala som rada a teraz sa idem zgrcať len čo to vidím : placky ! (blee)
Neznášam od vždy : Paradajkyyyyy !!!!
nechapem, trz by som z nej grcal
teraz však neviem zjesť dve veci...spomínané držky a kožu zo sliepky v slepačom vývare (ako dieťa som to každému vyberala z polievky a jedla) (
a šunku som dlho dlho nemala rada, teraz mám.
slivkové knedle sa mi znechutili naopak.
a možno si ešte na veľa vecí spomeniem, ale tieto mi napadli ako prvé a najzásadnejšie
a keď som bola malá zvykla som lyžičkou vyjedať horčicu, teraz to nemôžem ani cítiť
mala som rada a nemám: hranolky, krémové polievky, vajíčkovú polievku, kukuricu
je toho veľa, napísala som len to, čo mi teraz prvé prišlo na rozum
a nemala som rada syr a teraz mi zachutil
nemal som rad ziadnu zeleninu, a teraz mam oblubenu kukuricu a tie malinke rajciny, papriku a uhorku
nemal som rad zapekane cestoviny az kym mi ich neurobila byvala...ale doma ich stale neznasam
a viac sa mi nechce premyslat
ááá naopak zase rezeň so šalátom lebo na vianoce som sa strašne prepchala čo už no
Nemal som rád jahody , plesnivý syr a biely jogurt a teraz tvoria veľmi dôležité potraviny v mojom živote
Naopak: banány (lebo som sa ich prežrala), zázvor (deto), kaiserky, mozzarela
Čo nenávidím a navždy nenávidieť budem sú paradajky (kvôli zrniečkam, akonáhle je tá paradajka rozmačkaná, alebo tepelne spracovaná, je to ok) a šalátová uhorka
A potom take tie klasicke veci, ktore bezne detom nechutia a clovek im vekom pride na chut, ako kava, olivy.
palacinky mi prestavaju chutiť
mala som rada zemiakové placky a teraz stačí vôňa a je mi zle
nemal som rád a mám : huby , vyprážaný syr , papriku , paradajková polievka
a nikdy som nemal rad a stale nemam a asi už ani mať nebudem olivy a pecienku
ale tu pecienku si trafil presne aj u mna, to nezerem proste
Nejdem sa potrhať za žemľovkou, ryžovým nákypom, pečenými buchtami (parené mám rada sladkou kapustou (hlávková dusená - mám rada kyslú), kôprom, sladko-slanými kombináciami (kur.prsia s broskyňou, zeleninové šaláty s hruškami, pizza hawaii...) ale zjem to, keby som bola hladná a nemám na výber. To sú jedlá, ktoré nevyhľadávam, ale ako decko som to všetko jedla. Oukej ešte možno žemľovka je fajn. Ale sladkú kapustu fakt nemusím
Určite nezjem a nikdy som nejedla: vnútornosti okrem pečene, morské príšery, surové mäso, vajcia, ryby.
Odmalicka som naucena nemat rada bravcove maso, tak to nejem nikdy, vlastne som ho asi nikdy ani nejedla okrem nejakej sunky alebo tak...
Vzdy som mala rada zeleninu i ovocie (okrem ruccoly a spenatu, ktore nemam rada ani teraz)
Huby som kedysi uplne neznasala, teraz ich tiez nemam rada ale na pizzi. No a vlasne cim dalej tym menej mi chutia zemiaky v akejkolvek podobe. Radsej jem nieco s ryzou, cestovinami alebo zeleninou.
A vlastne kedysi som neznasala syry. Teraz milujem vsetky mozne druhy. Mnam.
ten som vôbec nemala rada, bolo mi z neho zle a teraz ho mílujem
mala som rada hranolky a som rada že mi už nechutia