proste nejaké jedlo, ktoré si vyžaduje aj nejakú tú tepelnú úpravu - nie cereálie s jogurtom alebo chleba so salámou - na ktoré máte doma stále suroviny a keď sa vám nechce rozmýšľať nad tým, čo si spravíte, spravíte si toto.
spagety, to je take dost rychle ked sa robi len jedna porcia a netreba pri tom stat, tie si robim fakt len ked nemam cas alebo ked sa mi nechce stravit hodinu a viac v kuchyni, takze najcastejsie ale inak palacinky
pizzu, kašu, omeletu, pecene zemiaky, vxprazany syr pre seba najcastejsie a potom palacinky , placky, kolace a podobne. cez tyzden varim aj normalne rodinne jedla ale to len vtedy ked su vsetci doma inac to nema zmysel lebo ja toho zjem malo.
Ked sa mi nechce premyslat nad tym co budem varit (a nemam zrovna chut na jedla zo sushitime.sk), tak robim tieto dve veci:
1) osupes vacsie zemiaky, prekrojis na polovicu a das varit (samozrejme osolis). Ked sa uvaria, vydlabes stred a odlozis si ho. Opeces si slaninku a zmiesas ju spolu s bryndzou a tym vydlabanym stredom zo zemiaku a naplnis tym zemiaky. Na vrch das slaninku, postruhas na to syr a das na 15-20 minut zapiect do truby.
2) nakrajas si kuracie prsia na slize, das ich piect na olivovy olej a ked sa upecu zalejes ich kecupom a horcicou (primerany pomer od oka ).. nechas trochu podusit a nakoniec pridas na kocky nakrajane zavarane uhorky. Podavas s ryzou. Vola sa to kosovska specialita, ale ja to robim len s kuracim masom
@tommyhot to druhe mi pripomenulo maminu specialitu, ktoru som nejedla roky, dik za tip.
Inak varim akoze maso na mexicky sposob - opeciem cibulku, kydnem na to pohar s rajcinovo/paprikovou omackou, opecene zlahka kuracie maso, kybel red kidney beans, kybel kukurice, trocha kecupu, korenie, chilli, red pepper flakes, podusim a podavam s ryzou.
Alternativa cestoviny s hocicim co najdem doma. V minulosti som strasne ficala na smotanovo syrovej omacke, ale nejak to opadlo.
špagety s osmaženou cukinou/ zeleninovou omáčkou, ale už ich doháňajú kuracie krídla, kuracie kocky s ananásom, dosť často pečiem zemiaky a koláče tiež
kuracie prsia na rôzne spôsoby s hocičím a so zemiakmi, ryžou. cestoviny. často vypekám koláče. ale inak je to dosť bieda, mala by som na tom kúsok zapracovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
rizoto.
brokolicová krémová polívka.
cestoviny s cukinami,paradajkami a bazalkou.
ale!!! až bvude sezóna, tak nebudem žrrať nič iné než tekvicu hokkaidó
1) osupes vacsie zemiaky, prekrojis na polovicu a das varit (samozrejme osolis). Ked sa uvaria, vydlabes stred a odlozis si ho. Opeces si slaninku a zmiesas ju spolu s bryndzou a tym vydlabanym stredom zo zemiaku a naplnis tym zemiaky. Na vrch das slaninku, postruhas na to syr a das na 15-20 minut zapiect do truby.
2) nakrajas si kuracie prsia na slize, das ich piect na olivovy olej a ked sa upecu zalejes ich kecupom a horcicou (primerany pomer od oka ).. nechas trochu podusit a nakoniec pridas na kocky nakrajane zavarane uhorky. Podavas s ryzou. Vola sa to kosovska specialita, ale ja to robim len s kuracim masom
Inak varim akoze maso na mexicky sposob - opeciem cibulku, kydnem na to pohar s rajcinovo/paprikovou omackou, opecene zlahka kuracie maso, kybel red kidney beans, kybel kukurice, trocha kecupu, korenie, chilli, red pepper flakes, podusim a podavam s ryzou.
Alternativa cestoviny s hocicim co najdem doma. V minulosti som strasne ficala na smotanovo syrovej omacke, ale nejak to opadlo.
potom druhé najčastejšie sú asi špízy kuracie a pečené zemiaky
ináč to prvé vyzerá fajnovo, aj keď neviem, či vydržím tak dlho čakať kým bude hotové jedlo
cestoviny