ja mam velmi rada mliek a ked uz tak skoro vzdy UHT v krabici polotucne ale sestra raz za cas donesie nadojene z druzstva a z toho si obcas odpijem, ale pride mi prilis kremove, uz som zvyknuta na to krabicove
@interrupcio pila som aj pasterizovane, ale chuti podobne ako UHT minule som o tom citala, pasterizovane je zahriate na 85 stupnov, znicia sa tam bakterie ale zachovaju sa vitaminy a mineraly, a uht sa zahrieva minimalne na 135 stupnov, to je trvanlive ale ma oproti pasterizovanemu menej vitaminov a mineralov ale mne chutia rovnako jedine to cerstve od kravy chuti odlisne od tych v obchodoch
@romanzkrajinyx mame ale kusok od BA su aj druzstva kde predavaju mlieko cerstvo nadojene od krav, ani prevarene nie je, proste uplne surove ale je super na domaci syr, alebo domaci kefir
@pumaamravec ja viem, co je uht a pasterizovane ja len preto sa pytam, lebo ja tam citim strasne velky rozdiel aj chuti a voni.. to uht je take neprirodzene, nie ze by mi nechutilo, ale ma taku zvlastnu prichut a menej vyraznu vonu...
@interrupcio UHT mlieko býva sladšie, pretože občas (nie vždy) sa laktóza mení na laktulózu, ktorá má vyššiu sladivosť ako laktóza, občas môže mať varivú alebo karamelovú príchuť
@pumaamravec no to jj u nas pred teskom je ten vtipny automat ale oni to tusim prehrievaju aby to vyrzali apson jeden den a kusok od rk je ovcia farma ach ovci syr je naj syr na cleom svete aj mlieko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
nemám asi dostatočne citlivé chuťové bunky na rozoznanie tejto záležitosti...
ale UHT býva niekedy o trošku sladšie ako pasterizované a pasterizované viac vonia typicky ako surové mlieko
@interrupcio kazdy ma ine chute mne chutia podobne, ale napriklad sestra vie tiez rozoznavat uht od pasterizovaneho
nie je zač