pokoj, klud a zvedavost kto boli ti ludia tam co su pochovani .. ako zomreli a preco ? cim starsi hrob najdem tym viac ma zaujima doba v ktorej dotycny clovek zil ..
cintorin je spolocenske zriadenie kde si je uz kazdy rovny ... mrtvi su si rovni a neexistuju mezi nimi rozdiely tak ako vo svete zivych ... som ale zvedavy ako a kde budem pochovany ja
ak som pokojný tak posilňuje pokoj, ak som smutný tak posilňuje smútok, ak som naštvatý tak ma ukľudní alebo rozosmutní podľa toho prečo presne som naštvatý, ak som v neutrálnej nálade tak... nie zvedavosť, ani podivenie, ale také to... keď sa nad niečím pousmejete a poviete si "hm", niečo ako... jemné nepochopenie jeho účelu/pointy?
pravdaže úctu..ale istým spôsobom smútok,najmä pre to, že mi pripomína osobu,ktorá je pre mňa najdôležitejšia aj keď niekedy nechcem,aby to tak bolo...
na cintoríne sa toho veľa zmenilo...v mojom živote sa veľa zlomových vecí udialo práve tam.... často tam chodím len tak si posedieť...je to kľudné miesto, kam nechodí veľa ľudí.... istý čas som bola na cintoríne každý deň, sedela som na lavičke a premýšľala... s ľuďmi, ktorých mám rada....
vo mne to vyvolava zmiesane pocity...akysi pocit ucty, ale strachu zaroven...a neviem presne, čo by som mala robiť, keď som v nejakej uličke na cintorine sama.. brr
Vo mne vyvoláva pocit radosti a šťastia. Cítim sa na ňom dobre, je mi tam pírjemne, je tam hrobové ticho a perfektne sa tam premýšľa . Taktiež aj tie temné myšlienky, to nemôžem popierať
Milujem cintoríny. Je tam kľud, myslím, že tam nie je nič zle, len pokoj. Rada tam chodím len tak sa prechádzať. Prehadzovať sviečky z hrobov, ktoré sú nimi preplnené na hroby, na ktorých nie je žiadna...
Rád sa poprechádzam po cintoríne,mám tu kopec priateľov,známych aj rodičov.Človek si zaspomína a je tam božský kľud. A ten moravecký že vraj patrí k tým najkrajším.
skôr by som povedala že je to pre mňa také..zaujimavé, že sú tam telá našich blízkych (aj cudzích ľudí). také záhadné mi to príde. a na zamyslenie, že už v akej davnej minulosti ludia začali s rytuálom pochovávania a taketo asi divne že? ale ja mám taký pocit
....ja nerada chodím na cintorín kde su už moji rodičia lebo mi chybaju ,ale že sa niekto chodí prechádzať na cintoríny a s radosťou je choré moj názor .... ak mu umrie niekto koho mal rád tak neviem či sa bude s radosťou prechádzať .... hmm ...
cítim sa tam ako doma, na cintoríny chodím stále ,mám z toho dobrý pocit,mŕtvý sú mi bližší ako živý, mám potrebu sa im vyrozprávať, pretože viem, že živý ma toľko nevypočujú, dokázala by som pri nich stráviť večne, bez strachu, ale za to s úctou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
neviem prečo ale nejak ma to láka sadnúť medzi hroby a meditovať
keď sa tak zamyslím, svoje výhody by to malo
Cítim len chlad, niečo mi hovorí, že tam budem čoskoro ležať aj ja a bude to hrozné. Akoby mi neviditeľná päsť tlačila odspodu na sánku.
cintorin je spolocenske zriadenie kde si je uz kazdy rovny ... mrtvi su si rovni a neexistuju mezi nimi rozdiely tak ako vo svete zivych ... som ale zvedavy ako a kde budem pochovany ja
pokoj, lebo tí, čo tam ležia to už majú za sebou a nič ich moc netrápi a istotu v tom, že tam raz tiež zaľahnem...
Cintoríny sú krásne, raz som si dal na cintoríne pizzu a pár fliaš kvalitného vína s dobrým priateľom. Ale to je história už... však @mensrea ?
skôr by som povedala že je to pre mňa také..zaujimavé, že sú tam telá našich blízkych (aj cudzích ľudí). také záhadné mi to príde. a na zamyslenie, že už v akej davnej minulosti ludia začali s rytuálom pochovávania a taketo asi divne že? ale ja mám taký pocit
asi tak aj pre mna ...