Po prázdninách by sme mali vedieť aké predmety si vybrať na rozšírenie do 3 ročníka na gympli. Chcem študovať pedagogiku a z predmetov mi tam asi najviac sedí psychológia akurát že nás je málo čo sa na ňu hlási. Ešte uvažujem nad anglinoou a litikou ale n
ja by som určite šla teda na občiansku/náuku o spoločnosti, príp. ak vám to delia takto na psychológiu, právo a spol., to je zložitejšie potom... slovenčina sa určite zíde, psychológia, sociológia, biológia, príp. aj tá matematika... v prvom rade sa hlás na to, čo ty chceš a ak to neotvoria, tu máš iné možnosti...
V tretiaku je to podla mna uplne jedno, ja osobne by som si dala jazyky. Si myslim, ze nejako konkretnejsie staci vyberat buduci rok podla maturity a prijimaciek, teraz si daj co ta bavi :-S
Pozrela by som si na portáli VŠ aké majú podmienky na prijatie, napr. na UMB píšu: "všeobecný vedomostný rozhľad, poznatky občiansko-náučného charakteru v rozsahu stredoškolského učiva a zisťovanie pedagogických predpokladov uchádzačov."
tak podľa toho, čo píšeš by som fakt uvažovala nad tou psychológiou a sociológiou resp. noskou všeobecne, biológia, slovenčina, matematika. na špeciálnu pedagogiku potrebuješ tiež ovládať nejakú umeleckú činnosť, spievať, hrať, kresliť a podobne...
tak verím tomu, že aj na pedagogike by si mala skúšku z biológie, aspoň z biológie človeka, čo teba na tom zaujíma je najmä vývin človeka a genetika. tiež si viem predstaviť, že deti v tom veku majú veľa otázok práve z tejto časti, zaujímajú sa o zvieratká, možno sa dostaneš na školu, kde budeš musieť zvládnuť aj prírodopis... z týchto dôvodov by som určite uvažovala týmto smerom...
čo sa týka matematiky, určite skôr ide o základy, poriadne prebrať učivo prvého stupňa a zopakovať si druhý stupeň a strednú školu, aby si si v matematike bola dosť istá. vysokoškolská matematika je úplne, ale úplne iná to sa teba týkať nebude.
Ahoj, moja teta študovala pedagogiku pre prvý stupeň a robila tam prijímačky z plávania, hrania na klavíri alebo na gitare, musela si nacvičiť športovú zostavu a prijímačky zo slovenčiny a matematiky. A biológiu mala celý prvý ročník, preberala tam anatóniu a choroby dieťaťa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ja by som určite šla teda na občiansku/náuku o spoločnosti, príp. ak vám to delia takto na psychológiu, právo a spol., to je zložitejšie potom... slovenčina sa určite zíde, psychológia, sociológia, biológia, príp. aj tá matematika... v prvom rade sa hlás na to, čo ty chceš a ak to neotvoria, tu máš iné možnosti...
čo sa týka matematiky, určite skôr ide o základy, poriadne prebrať učivo prvého stupňa a zopakovať si druhý stupeň a strednú školu, aby si si v matematike bola dosť istá. vysokoškolská matematika je úplne, ale úplne iná to sa teba týkať nebude.