Chcem aby ste mi napisali Vase oblubene jedla, ktore potom rozoberiem na suciastky, pridam trocha vedy a umenia a vytvorim ich dokonalu verziu. recepty aj s videami potom budem publikovat v blogu.
Mňa by inak veľmi zaujímalo, ako by si sa pohral s obyčajnou praženicou. Vyzeráš totiž, že v to, čo robíš si dobrý, zaujímalo by ma ako taká praženica môže vyzerať keď do nej pridáš nejakú tebou vybratú surovinu a svojským spôsobom spracuješ
Ta obsahuje Hrach, soju, sosovicu a rozne korenie, a male mnozstvo oleja. Nic zloziteho a neda sa to nijak vylepsit pravdepodobne . pripadne aj zeleninu(najlepsie mrvku) volaku ak najdem v chladnicke tak trosku pridam
nikto ta nenuti to citat. ja pisem o kuchteni iny zas o trtkacke, dalo by sa polemizovat ci to patri sem. tam kde sa daju pisat blogy moze ist hocico. aj varenie
svieckovu dakedy mozno budem robit a co sa husy/kacice tyka, mam v repertoary par receptov ktore tie vtaky dostanu na nove neba. nie su to pecene husy sice ale dufam ze sa budu pacit.
flambovane palacinky? by si polka ludi podpalila kuchynu (alebo obocia).
ale ako maso mne nikdy velmi nechutilo aj ked som bol mladsi, takze u mna to nebolo az taky problem a take tazke. Ale tak je vela korenia a ovocia a zeleniny, - strukovin, obilnin atd. ze kazdy den jem nieco ine. U masa ide hlavne o to korenie co robi tu chut a ked ho viem spravne pouzivat tak mam velmi chutne jedlo aj bez zivocisnych produktou
@lanthorn hluzovky sa zohnat urcite daju, skor ide o to ze by si tolko penazi za to nevyhodil no priznam sa mala som moznost uz take papat a bolo to velmi mnam, no urcite som z toho nemala orgazmus a nikdy by som za to nevyhodila tolko penazi aj dubaky su mnam
@stenatko to je aka blbost, preco by tu nemohlo byt nieco o vareni? aj fotky? ved to je uplna pohoda, ked tu moze byt 500 obrazkov z 9gagu, polonahych ludi atd., preco nie jedlo?
@lanthorn uz si jedol zhorene pneumatiky? ja lubim halusky tiez ako deva a nezda sa mi, ze by som si tak predstavoval chut pneumatik
btw ked nieco dobre spravis, sprav blog s receptom a fotku k tomu, ak mas zaujem sa aj podelit
@demoniqangel a ja ich viem prehadzovat na panvici, ňaňa,
@matwejo Neviem, príde mi to skôr na tú varechu, veď tá je špeciálne na to určená a tuším sa tam dajú písať aj blogy a pridávať videá. Nie som si istá, ale. Ako mne to nejak strašne nevadí, to nie! Len hovorím, no...
@stenatko a to nemozu mladi rozoberat aj jedlo? treba stale dookola filozoficke otazky semena na bruchu, oholenie krakena, polohy, otazky o zivote, zmysel hipsterov vo svete, "co prave robite?" a podobne?
@lanthorn omg na to nemat gule? kuchar na to nema gule a ja robievam take sushi ze mnam .. a dokonca ani nechodim lovit ryby k moru, pretoze existuju take rybie obchody, kde predavaju fresh ryby
ale fakt seriozne sushi nie je vobec tazke, a nemusi tam byt len ryba
a moje oblubene su vyprazany syr, kuraci platok s rajcinovotymianovou omackou, bryndzove halusky, kapustnica (liptovska) a uplne ze naj je pre mna pecena ryba...
@bangbangboom uz som videl tolko samozvanych kucharov, co tvrdili, ze robia super sushi a ked mi ukazali vysledny produkt, tak som sa len chytal za hlavu.
@bangbangboom nie, ja si netrufam robit sushi, ale jem ho pomerne casto a uz som mal kadeco, co sa malo tvarit ako dobre sushi a bola to akurat zle nakrajana nevkusne zakrutena ryza v riase...
@james144 om nom nom, ked som bol v Prahe tak som sa isiel zadrhnut tymito knedlikmi. Som to mal so zivanskou v jednom prijemnom lokali s lacnym pivom. Vlastne cela praha bola lacna...
@lanthorn no lebo ja ked robim sushi tak je z necerstvych ryb hej? tak to potom kazde sushi na slovensku je necerstve, lebo ved tu nemame more O_____o a ako som vravela sushi nie je len o rybach, mozes tam dat prakticky cokolvek. @mefistofel bolo moc dobre hento sa mi vtedy podarilo
@bangbangboom no v podstate ano, kazde je necerstve sushi ma byt o rybach, ktore rano plavali v mori, kym to dojde k nam, tie rybu proste nechutia tak dobre. mam super spomienky na rybacie jedla na dovolenkach, ale zle spomienky na rybacie jedla u nas. zistil som, ze jediny rozdiel je v cerstvosti ryby. cerstva ryba nechuti po rybacine ale neopisatelne inak.
mne by si asi jedlo nevylepšil, nemám rada skoro nijaké teplé jedlo a chutia mi zväčša veci, na ktoré som zvyknutá. čiže ak mám rada hrášok z konzervy, človek mi môže pripraviť dokonalý čerstvý hrášok, ale ja si aj tak budem prosiť ten z konzervy
vepro knedlo zelo, svieckova, gulas, bravcove rebierka !, bryndzove halusky zo slaninkou, pizza, lekvarove sisky! , potom take makove kolace, bublanina, kolace z kysnuteho cesta s kakaovkom vsetko samozrejme, a mohla by som pisat vlastne donekonecna, zjem vsetko co nezje mna, nejsom vyberava (samozrejme z takych nasich kuchyn, ziadne extremy)
Kapusnica (mam radsej nasu domacu- ta je volaka cervena , cesnakovu polievku, minestrone, vyprazany syr (moj je najlepsi , americke zemiaky, domacu pizzu, ryzu, kuracie maso v trojobale alebo na prirodno, klobasu, chlieb vo vajci, cinsku zeleninu s na kocky nakrajanym kuracim masom v arabskom chlebe knedle s kyslou kapustou, kolozvarsku kapustu, granadir, placky, palacinky, muffiny, halusky s kapustou
Okej, okrem kapusnice a minestrone som vymenovala vsetko jedlo co sa u nas doma neustale opakuje kedze nic ine neviem varit
cestoviny (všetky, ale najviac so syrovou, bolognskou, brokolicovou a ešte nejakou omáčkou ), pizza, ázijská zelenina, kuracie nugety, skoro všetko pikantné, šaláty (zeleninové a cestovinové), koložvárska kapusta, bravcove rebierka s medom, hrášková kaša, losos na všetky spôsoby, bryndzové halušky, krémové polievky, thajské a indické polievky, vyprážané šampióny, grilovaný syr
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
78 komentov
aaa tie oblubene jedla si neviem vybrať, veľa!
bryndzove halusky ako kazdy spravny slovak..
bravcove pecene s kapustou a knedlov..
svieckovu na smotane,dobre urobeny spenat mam tiez rad...
ocovu kapustnicu v ktorej aj lyzicka stoji
toto je tak top ale v podstate zjem skoro vsetko
jasne, že ani jedno nemôžem, lebo pán doktor zakázali:- - disappointed:...
filip
Ta obsahuje Hrach, soju, sosovicu a rozne korenie, a male mnozstvo oleja. Nic zloziteho a neda sa to nijak vylepsit pravdepodobne . pripadne aj zeleninu(najlepsie mrvku) volaku ak najdem v chladnicke tak trosku pridam
(a soľou, ak by si chcel pridať soľ )
k teme..
moje oblubene jedlo nebudes dojebavar ..
drzkova polievka
spaghetti bolognese planujem urcite, je to najcastejsie dokurvene jedlo v krajine
@ssnehulienka
mam par trikov v rukave, mozem sa tomu povenovat
@barky
nemam istotu a mozno to potrva kym na nieco dojdem
@flussica
jablkovy kolac mam na plane
@burble
tie nenavidim, k nim sa neodstanem. chutia mi jak zhorete pneumatiky
@denisska
hluzovky sa vobec unas predavaju ?
@etelnair
chleba s maslom je o chlebe a masle. v obchode mas srackovy chlieb a srackove maslo definitivne sa da s tym daco spravit
@useless
hmmm, neviem kedy sa dostanem k salatom ale ked zacne leto a v mode budu lahsie jedla tak sa na nieco taketo pozriem
@stenatko
nikto ta nenuti to citat. ja pisem o kuchteni iny zas o trtkacke, dalo by sa polemizovat ci to patri sem. tam kde sa daju pisat blogy moze ist hocico. aj varenie
@mefistofel
kvalitny vyvar ako zaklad tej polievky. da sa rozmixovat, spravit pena, hodne sa da spravit s polievkou.
@demoniqangel
hmmmmmmmm, pouvazujem znie to dobre
@mielikki
viem vylepsit chlieb a mast a surovu cibulu nemam rad, mozno skaramelizovana by spravila velky rozdiel
@frano
segedin mam na plane, vyinzinieroval som dokonaly perkelt, z toho sa bude robit segedinak
pecene myslis pecienky alebo?
@zajkousko
svieckovu dakedy mozno budem robit a co sa husy/kacice tyka, mam v repertoary par receptov ktore tie vtaky dostanu na nove neba. nie su to pecene husy sice ale dufam ze sa budu pacit.
flambovane palacinky? by si polka ludi podpalila kuchynu (alebo obocia).
A aky vyvar by si tam chcel davat ty?
Už žiadne palacinky prosím
Keby tak dobehol Mário mi niečo uvariť,hocičo napríklad takú sójovú polievku Pán kuchár
zeleninovy a na simulaciu masovych chuti sampionovy
ty si vegetarian? poor man.
ale ako maso mne nikdy velmi nechutilo aj ked som bol mladsi, takze u mna to nebolo az taky problem a take tazke. Ale tak je vela korenia a ovocia a zeleniny, - strukovin, obilnin atd. ze kazdy den jem nieco ine. U masa ide hlavne o to korenie co robi tu chut a ked ho viem spravne pouzivat tak mam velmi chutne jedlo aj bez zivocisnych produktou
Sprav slimaky s cesnakom
@lanthorn uz si jedol zhorene pneumatiky? ja lubim halusky tiez ako deva a nezda sa mi, ze by som si tak predstavoval chut pneumatik
btw ked nieco dobre spravis, sprav blog s receptom a fotku k tomu, ak mas zaujem sa aj podelit
@demoniqangel a ja ich viem prehadzovat na panvici, ňaňa,
ale fakt seriozne sushi nie je vobec tazke, a nemusi tam byt len ryba
a moje oblubene su vyprazany syr, kuraci platok s rajcinovotymianovou omackou, bryndzove halusky, kapustnica (liptovska) a uplne ze naj je pre mna pecena ryba...
» www.birdz.sk/webka/bangbangb...
a hovorim sushi ma byt z cerstvych ryb a more je daleko, takze s tou chutou to take ruzove nikdy nebude
A keď už budeš v tom, tak aj zdokonaľ cestovinový šalát (ja tam davam farfale, paradajku, uhorku, papriku, salat, jablka, brokolicu...)
Okej, okrem kapusnice a minestrone som vymenovala vsetko jedlo co sa u nas doma neustale opakuje kedze nic ine neviem varit
Rajčinová polievka s riadnou kopou syru a s písmenkami