Pomôžte mi prosím vás. Už viac ako dva roky mám akné, o 6 mesiacov mám 18 rokov, no akné stále neubúda a stále ich mám na tvári. Už ma to pekne serie.. používal som rôzne krémy, aj vodičky, aj všeličo, aj u kožnej som bol (nepomohla mi) a ja už neviem čo
skús sa kožnej spýtať na antibiotiká určené priamo nato...ja som používala curacne a nedám dopustiť...veľmi silné antibiotiká,rôzne vedľajšie účinky to malo,ale prešlo mi to a sem tam že sa mi teraz vyhodí nejaký pupáčik,to si už ani nevšimnem...
@andreew22 a mávaš k nim aj probiotiká?veď skús a keď budeš vracať tak to vysadíš...ale ak nemáš až takú agresívnu formu tak skús pityol krém,je to na detskú prdelku ale vážne pomáha alebo betadine krém...
Mne pomohla zmena stravy, Keď daktorý deň zjem veci, ktoré som vylúčil tak hneď príde viac nejakých tých vyrážok inak mám kúsok stále aj po zmene stravy ale to pripisujem hormónom. Určite by som nešiel do liekov a podobných sračiek
@matthewp tak ja som tiež nechcela ísť do takých sračiek to mi môžeš veriť,ale bohužiaľ v mojom prípade sa to už inak riešiť nedalo a ver mi,že som vyskúšala všetko ja budem len rada,keď mu zaberie niečo iné...ešte je celkom dobre naparovať sa nad slanou vodou,umývať si tvár harmančekovým čajom a piť žihľavový čaj
@passarinho tohto konkrétne?myslíš vedľajšie účinky?tak tiekla mi krv z nosa lebo som mala strašne suchú sliznicu,mala som suché popraskané pery a nepomáhal žiaden balzan,ale inak to nebolo nič strašné,nepomáhalo nič iné a toto zabralo tak som bola rada...
@salvejka JJ. Mne tiez nic nepomaha.. a proste to akne mam stale a vsade. Aj ked neviditelne pod kozou. hrud, chrbat, tvar. A dermatolog mi v kuse blbosti dava a nic nepomaha.
@salvejka JJ. ze ci sa to da brat cca 3-4 mesiace v kuse bez dlhotrvajucich problemov. Mne tiez nic nepomaha.. a proste to akne mam stale a vsade. Aj ked neviditelne pod kozou. hrud, chrbat, tvar. A dermatolog mi v kuse blbosti dava a nic nepomaha.
@passarinho keď pozerám tvoje fotky,tak to vôbec nemáš také hrozné,to prejde len čo sa dostaneš z puberty uvidíš ale ja som mala až vredy po celej tvári,ale len po tvári nikde inde,také podkožné,bolavé a mávala som hrozné depresie z toho ako som vyzerala a naozaj som vyskúšala všetko a neprechádzalo mi to a toto jediné mi zabralo...no jasné ono by si to aj mal používať aspoň 3 mesiace,doktorka by ti to vysvetlila,ale podla mňa ty tieto lieky vôbec nepotrebuješ
@salvejka ale fotky su jedna vec a realita druhá. Väčšina je dotvorena photoshopom. A par fotiek je v lete kedy cez opalenu tvar nic nevidno. Ale inac mam stale akne, chrasty, a o jazvach ani nehovorim.
@passarinho tak občas treba povedať svoj názor pani doktorke dermatologičke ja som vymenila asi štyri,také staré opice čo stále predpisovali to isté a potom som išla k takému mladšiemu a on hneď vedel že čo a ako,ale hovorím ti,podla mňa to zatiaľ nepotrebuješ inak ako spomenul hore vyššie ten chalan,skús si nanášať raz týždenne na tvár pomocou vaty citrónovú šťavu,šialene štípe ale dobre vysušuje a hlavne si nechytaj tvár rukami!!!!!! isto si ju chytáš,škriabeš,vytláčaš,to nesmieš
@salvejka mal som aj taky nejaky stipacy citronovy peeling , same tote vodicky z obchodov alebo z lekarny a stale nic. Strava je upravena, sladke nejem, nefajcim.. Proste tazko to so mnou.
@passarinho peeling pokiaľ viem,nie je dobré používať keď máš akné lebo si to roznášaš po celej tvári ja som používala aj také smradlavé klasické mydlo,také hnedé,neviem či to bolo zo síry alebo z čoho,pomohlo mi to ale len na chvíľku
Zinkova mast, laroche effaclar rada ale jedna kamoska mi hovorila, ze jej mega pomohlo, ked si kazde rano sama spravila surovu stavu z mrkvy, petrzlenu a zeleru (hm.. asi vsetko a vypila to tak pomalicky na lacno asi pol litra. A ze odvtedy nema problem nature power
@passarinho skús ten žihľavový čaj,ak máš možnosť,tak z čerstvej žihľavy,prečisťuje krv skús tú citrónovú šťavu a keď vážne nič nepomôže,spýtaj sa doktorky na to curacne,ale ešte vydrž
Mne tiež nič nepomáhalo, vodičky, krémy, kokotiny, pičoviny a potom mi dala nejaké antibiotiká (Doxyhectal) a za tri týždne mi všetky zmizli všetky jebáky.
Tiež som sa toho chcel zbaviť, skúsil som mydlo pre deti na jemnú pokožku. Približne v tvojom veku, možno som mal 20, keď som si všimol, že už skoro žiadne nemám, nič sa nezmenilo, samo to zmizlo.
mne pomohlo ked som bola pri mori,kombinacia slnka a slanej vody... predtym som mala strasne akne, presiel uz pomaly rok a pol a ja stale nemam po akne ani stopy
mne velmi pomohlo toto pleťové sérum BIONE COSMETICS Antakne. Je to bio kozmetika, takže menej chémie. Plus dodržiavať pitný režim každý deň nejakých 1,5l vody, najlepšie čistej, minerálky alebo bylinkové čaje(ale s nimi to nepreháňať) v lete vyjsť trochu na slniečko, plus jablčný ocot zriedený s vodou v pomere 1:1 tiež pomáha to sérum objednávam spolu s ďalšími vecami zo stránky notino.sk a vždy si pri tom uplatním zľavu zo stránky » www.kuponyzdarma.sk/... a niekedy ušetrím fakt dosť peňazí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Zapal pluc na takychto chujkov
» rossmann.sk/akne-liecba/...
dufam ze Vam to pomoze ako mne...
Ja som mala len ciastocne problemy ale pri mojich experimentoch som nakoniec problem vyriesila..vyskusala som asi kazdu metodu a poveru