extremistov by som zavrel... celu pravicovu stranu...
a kuklacom dal 2x take chranice a postavil okolo mur nech si tam byvaju a ziju... nech tam byva a zije ten kto chce..
ludia si tam uz podla mna lezu na nervy a preto vznikaju taketo spory a boje... slovensko je relativne rozlahla krajina nech po skupinkac sa prestahuju kazdy niekam inam a bude ( 1 skupinka = 3-5 ludi )
1. extrémisti na Slovensku neexistujú. náš zákon taký pojem nepozná. je to len nesprávne používaný pojem. extrémizmus existuje v politologickom slova zmysle. teda vôbec nie v takom, v akom ho hojne používajú médiá.
pospolitosť a kokotkovia okolo nich sú krajná pravica, ktorá je úzko prepojená na fašistické a neonacistické hnutia.
preto by som to na tých debilkov nenechávala. idú proti štátu, v ktorom žijú. nikdy sa im nepodarí dať rómov do rezevácií, ako chcel kedysi Móric, či kto. Ich sračky o demokracii sú totálne bezpredmetné.
Špeciálne v tomto prípade ja smutné, že ľudia na Slovensku sú náchylní aj na takú slabú charizmu, akú má Kotleba. Spravili z neho obeť. On si príde niekam urobiť vlastnú politickú kampaň, ukáže nám letný strih a hádže smutné oči. Nehovoril nič konštruktívne. Silné slová obalené mocenskými postojmi a holými hlavami za jeho chrbtom. ble.
Tento problém treba riešiť od základov, reštrukturalizáciou celého socáilneho systému, treba ho zefektívniť a dať mu celistvosť. A to aj keď sa budú meniť vlády. Aby to vydržalo, bolo pevné a nepriestreľné. Otázne je, či sú naši politici ochotní toto robiť.
to sú cigáni. nie rómovia. označenie cigáni (cigányok) je pôvodným označením tohto etnika v slovenskom i maďarskom jazyku. V cigánskych nárečiach síce sami seba označujú ako „romale“, avšak Nemcom tiež nehovoríme „Dojčeri“, keď sa oni sami tak nazývajú
@takzvany okej pravica je najlepsia... dajme sa k hitlerovcom a podme zabijat vsetkych okrem blodakov s modrymi ocami ano to je najlepsie... podme vymlatit romsku osadu preto ze su tmavy... ano to je najlepsie...
neviem kto by sa tu nemal dostat do funkcie...
6 000 000 ludi zabili LEN PRETO ze nemali modre oci a svetle vlasy... nechapem preco niekto s takymi ludmi suhlasi...
ale okej nejdem to tu rozoberat KOLKO LUDI UZ ZABILI len preto ze neboli snimi... slovenska pospolitost je najvacia zberba slovenska...
tak isto ako skinhead"s ci iny ktori ani nevedia PRECO SA TAK NAZYVAJU...
ale okej to je zas mentalita slovenskeho naroda.... ano pospolitost je najlepsia.... lebo mlatia politikov a romov...
@takzvany tod vso pre teba... alebo tkz. ODPOR tak ti su tiez dobry co ?! "europu europanom" hlasaju... komu teda ameriku?! indianom! kam pojdu americania...... no rasisti az na osemnastu a ne druhu..
Práve si nám ponúkol názor "vyzretého" človeka, ktorý už niečo odžil.
Ad 1: "ludia si tam uz podla mna lezu na nervy a preto vznikaju taketo spory a boje".
V tomto paneláku žijem už 20 rokov, všetci moji susedia tu žijú tiež minimálne 20 rokov. Napriek tomu si nelezieme na nervy, nekradneme si televízie a nevypichujeme si oči.
Ad 2: "slovensko je relativne rozlahla krajina nech po skupinkac sa prestahuju kazdy niekam inam a bude ( 1 skupinka = 3-5 ludi )"
Veľmi ľahko sa to povie ucháňovi, ktorý nevie, čo sú to peniaze, práca a presťahovať sa. Myslíš si, že by sa tí slušní ľudia, ktorí bývajú v tej dedine, nepresťahovali veľmi radi? Myslíš si, že je ľahké presťahovať sa niekam, ak máš 40-50 rokov, priemerný plat a 1-3 deti? Z čoho by si kúpili nový byt/dom, keď kvôli povesti rómskych osadníkov ten starý nemajú šancu predať.
Ak chceš byť taký solidárny, vymeň sa s nimi. Aspoň by si zistil, ako sa veci majú.
@alpynus nejdem tu rozoberat romske problemy... ja tu nevravim o tom ze "si lezu na nervy" ale o tom ze to nevyriesi niaka pospolitost tym ze dojdu tam a zmlatia ich...
zas to tu nikto nepochopil tak to nejdem viac rozoberat... len sa nad tym zamyslite co je pospolitost a preco sa tam romovia mlatia..... preco sa mlatia v BA vo vrakuni ludia....
@tesfaye ja na tých, čo majú veľké reči tu a nič nie sú schopní spraviť. ja sa môžem postaviť a povedať, že nie som internetový bojovník. keď hovno vieš, radšej pomlč. aby ti to hovno nepadlo do huby.
čo vtedy spravila vláda? najprv problém bagatelizovali, potom to označili za bežnú kriminalitu a potom povedali že to nesúviselo s vtedajším znížením sociálnych dávok. divím sa, že celú vec neprenechali samospráve a mimovládkam, ako tu už býva zvykom (a bez financií).
v tejto krajine nemožno hovoriť o reštrukturalizácii sociálneho systému. všetko to znie pekne (tie reči o zmene od základov, o celistvosti v novom lepšom systéme), nedá sa s tým nesúhlasiť. ale na slovensku je to nereálne. podobné reči sú vzdušné zámky v hlavách ľudí, ktorým pamäť nesiaha ani 5 rokov dozadu.
evidentne nesleduješ politiku na slovensku, o hitlerovom pohľade na svet máš dosť mylné informácie, o židoch vieš ešte menej. neviem prečo píšeš o SP, keď ja v príspevku adresovanom tebe o SP mlčím. SP ako inštitúcia ma nezaujíma. mimochodom pod členom SP si predstavuješ hitlerovca čo bije všetko neslovenské hlava nehlava, čo je tiež omyl.
radšej nevybaľuj témy, o ktorých toho viac nevieš ako vieš
@freedomko , ty ešte kecáš o zaslepenosti a podobných koninách? z tvojich rečí je vidieť, ako si na tom ty... proste si ešte nezažil takmer nič, čo sa týka rasizmu na slovensku a ideš si hubu otvárať na tých, ktorí tu už hooooodne podobných vecí zažili a tiež im to vadí... vidno, Bratislava...
kotleba si spravil zájazd do michalian, rozpútal diskusiu...takže celé slovensko má tému - otázka tejto menšiny + sociálna politika...každý cíti potrebu sa k tomu vyjadriť..lenže dokedy? na budúci týždeň povie niečo Slota/Gyuray a zrazu top téma budú maďari...príde nejaký ďalší pochybný tender a to bude hlavná téma...zrazu si na Michalany spomenie len pár gardistov + zopár ľudí...a zmena sociálnej politiky je pasé....no dobre uznávam pred voľbami je to tiež dobrý nápad, lenže po voľbách bude máloktorá strana riskovať otvorenie tejto dosť citlivej otázky...naši ľudia sú zvyknutý na dávky od štátu...
- a neviem čo sa zmení tým, keď pár ľudí napíše svoje proticigánske žvásty na nejaké internetové fórum, proste keď tomu vážne veria tak mali byť po boku gardistov v michalanoch...
Všetci ste tu múdri a pritom ani jeden s vás nevie čo sa tam deje.... to čo ponúkajú média sú sračky, ide im o to aby zaujali čitateľov (čiže ťažko im veriť).... ja by som sa do toho nestaral, na to sú obyvatelia Šarišských Michaľanov, tí vedia najlepšie o čo tam ide.... a rozhodne by som to nenechával na tie vyholené hlavy, tí nemajú vlastný rozum, radia sa iba podľa ich "názorov".... na to je Policia a Slovenský štát kua.....
@tesfaye - citujem "proste keď tomu vážne veria tak mali byť po boku gardistov v michalanoch... "
...a tí, ktorí sú proti, robia čo? zbytočne mútia už dosť mútnu vodu...
@yebo - takisto citujem "tí nemajú vlastný rozum, radia sa iba podľa ich "názorov".... na to je Policia a Slovenský štát kua"
...čudoval by si sa, ale si príliš vzťahovačný, proste všetko hádžeš na jednu kopu, ak vidíš jedného blbého slováka, tiež si to začneš myslieť o všetkých? apropo k tej polícii a štátu... heh nebuď smiešny
@kofisterix no ze vraj hadze vsetkych na jednu kopu... a to ze jeden dvaja Romovia zbiju a okradnu slusneho cloveka znamena ze vsetci romovia okradaju a biju slusnych ludi?? a viem ze väcsina romov, ktori ziju v takych podmienkach akych ziju, kradnu a podobne.... ale je takisto vela takych "bielych" a tiez teraz nehovorim ze vsetci bieli su zlodeji a kriminalnici... a ked ta vasa slovenska pospolitost, ako hovoria, len chrani slusnych ludi ktori su napadani romami (a nikym inym), tak nech chrania vsetkych slusnych ludi... a preco to tak neni to dalej nepisem si domyslite...
nestaviam sa verejne ani skryte ani nijak inak za SP, ani za nič "pravicové" ako to nazývate, takisto sa nestotožňujem so žiadnymi myšlienkami nikoho iného. proste si žijem svoj život a trošičku vnímam, čo sa okolo deje. tiež mi to nie je najpríjemnejšie...
@strejdabob Pozri sa na to takto, z celej bielej populácie bielych je možno 10 percent darebákov, zlodejov a kriminálnikov.
Ale z celej populácia cigánov je to možno tak 80 percent, to je rozdiel, cigáni to majú v krvi, každý cigán je podľa mňa schopný kradnúť, alebo zabíjať, pozri sa ako vyzerajú, každý cigán ma vražedný pohlad v ksichte, chodí na široko, 90 percent ich má potetované ruky, reťaze okolo krku, sú to vrahovia, vydierači, násilníci.
Všimni si kolko cigánov je vo väzniciach, možno 70 percent väzňov sú cigáni. (tie čísla sú len moje odhady z toho čo vidím a počujem)
Ano, proti slušným rodinám, ktoré sú civilizované, pracujú, chodia do školy atd. , proti nim nemám vôbec nič.
v podstate veci, mám zopár "iných" názorov proti "menšine" na Slovensku. ale o tom potom.
aj ja sám poznám zopár takých cigánov, ktorým ani nehovorím cigáni. v pohode porozprávaš, podebatuješ, vymeníš normálne názory, sú to proste ľudia... poniektorí aj normálnejší ako zopár "bielych". k takýmto "bielym" sockám sa verejne nepriznávam...
@kofisterix ja mam z toho celeho pocit ze ludia zacali teraz vnimat tych SP ako nejakych chudakov, ktori si prisli povedat svoj nazor a policia ich brutalne zbila a odohnala... no kedze to bol oficialne neohlaseny protest tak to je normalne ze ked nechceli sa rozpustit dobrovolne tak ich rozohnala policia... a to co sa tam stalo nebola ani nahodou brutalita... skutocna brutalita je to co robia tito neonacisti mimo kamier... videl som to na vlastne oci viackrat a verte mi ze to neni pekny pohlad ked clovek zbije cloveka do krvi a kvoli comu? kvoli dlhsim vlasom? alebo skor by sa to dalo nazvat bez dovodu... to ze sa tu teraz SP prezentuje ako organizacia ktora bojuje za slobodu prejavu a proti kriminalite je smiesne... ale vychadza im to... ako nepriatelia SP su teraz policia(ktorej väcsina obyvatelov nedoveruje po vsetkych skandaloch) a romovia ktori kradnu... cize SP su teraz prezentovany ako ti chudacikovia ktori boli takymto "komunistickym" sposobom brutalne rozohnani len preto ze chceli povedat svoj nazor... policia sa zachovala spravne, to je vsetko co si myslim
@pernik "cigáni to majú v krvi" "každý cigán..." ... nemam slov, tvoje nazory su presne o tom o com je cely rasizmus, nacizmus...
vies je to jedno ako sa narodi ci biely tmavsi alebo cierny... ku kriminalite ich proste vedie vychova, prostredie v ktorom ziju, aj financna situacia, a samozrejme niekedy aj vplyv alkoholu a omamnych latok... a je to pravda ze ak sa Rom narodi v nejakej osade, zije s 10 surodencami, nemaju co jest, tak je asi predurceny k tomu ze z neho vyrastie kriminalnik... proste ale ked uz väcsina Romov ziju tak ako ziju tak ich deti samozrejme budu vychovavane k tomu aby tak zili dalej... a VOBEC to nemaju v krvi, to je proste vychova... je vela bielych co ziju v takych istych podmienkach a takisto vyrastie z nich to iste... nema to NIC s farbou pleti, alebo nejakou vseobecnou charakterovou vlastnostou, ze romovia su vseobecne darebaci, ze to maju v krvi neverim zmyslaniu niektorych ludi
Každému, kto nežije na Jupitere, je jasné, že drvivá väčšina Rómov pácha trestné činy. Dokonca aj tí bohatí. Tí sa dopúšťajú kriminality na vlastných - sú to banky s najvyšším úrokom v Slnečnej galaxií, inak povedané, úžerníci.
@strejdabob , ja tam nijak SP nevnímam... proste dobre, protest, beriem, neohlásený? ohlásený bol, pokiaľ viem. citujem: "Na protestnom zhromaždení Slovenskej pospolitosti, ktoré s viac ako poldruhahodinovým meškaním začalo v Šarišských Michaľanoch"
meškali pol hodiny, aj keď ich nikto nečakal čo?
fajn, spravili kus blbosť, že neuposlúchli výzvy, beriem, že ich polícia rozohnala. ale prečo ich potom hnali ďalej? vyšvali ich spred úradu či kde to nemali stáť, ale načo bolo dobré, že ich potom tlačili ulicami až po neviem ktorý koniec? zbytočne, aby mali médiá čo rozoberať a takí ako ty ich práve kvôli tomuto môžu nazvať "chudákmi, lebo ich polícia zmlátila". vidíš. a taká podotázka, prečo sa potom k nim pripojili aj miestni? a šli proti polícii? to teraz celé Michaľany radíš k "náckom, faškom a holým hlavám"??? lebo sa im nepáči situácia, v ktorej sú??? lebo sa o seba boja???
@alpynus ja s tebou suhlasim.. nikdy som nenapisal ze to nieje pravda... ale hovorit ze su kriminalnici, preto lebo su cierny, alebo ze kradnu len preto ze su to cigani a ze oni to maju v krvi je smiesne... proste teraz je to tak ze mozno 95% ciganov su "darebaci" a takisto samozrejme aj ich deti budu k tomu vychovane... takze sa to neda zastavit... alebo pomoct im zvysenymi davkami? to tiez neni najstastnejsi napad... alebo ich nechat tak necho robia co robia? to tiez nie... tak co robit?
bol som v Šarišských Michaľanoch a pospolitosť tam nešla mlátiť ani zabíjať cigánov.Marián len chcel upozorniť na problém s neprispôsobivý občanmi a poukázať na neschopnosť polície riešiť prípady cigánskeho násilia...@freedomko@transplantovana vám sa dobre kecá o rasistoch neonacistoch a neviem o čom všetkom ešte ale niekde na západe nemáte ani zďaleka také problémy ako my tu na východe bol by som rád keby ste sem niekedy zavítali.Asi až potom by ste zistili ako strašne sa mýlite v tých tzv. rómoch...bolo veľa pokusov ako z nich spraviť normálnych ľudí všetky zlyhali...treba jednoducho pochopiť že sem nepatria...ani oni,ani ich buranský štýl života
V podstate je jedno, či je ich problém daný geneticky (mimochodom, ak by isté etnikum malo 95% vlasov modrej farby, tvrdil by si, že je to pravidlo alebo len náhoda?) alebo sociálnou dezintegráciou.
Každopádne sa tento problém zdá byť neriešiteľný. Aj zdravé, monštruózne ľudské telo napokon podľahne pár malým vírusom HIV. Neexistuje na to liek, jednoducho to tak je.
@kofisterix protest bol oficialne neohlaseny... uz som o tom pisal aj v inej teme ale kedze su tu asi tri o tom istom tak tazko sa v tom vyznam... proste oficialne protest ohlasit znamena ze to pisomne ohlasia uradom aj s miestom protestu a terminom, urady to schvalia a je to ... lenze oni to ohlasili neoficialne proste sa len vedelo o tom ze tam budu... a preto sa tam zhromazdili protizakonne, nechceli ustupit a policia postupovala naozaj neprimerane to mas pravdu... "chudákmi, lebo ich polícia zmlátila" - no ved ja som to myslel tak isto ako ty... ze medializuje sa to tak ze SP su chudaci... pritom to neni pravda
@strejdabob Ja som niekedy hovoril, že to je preto lebo sú čierny? Ja proti farbe pleti nemám nič.
Si to prečítaj ešte raz a neprekrúcaj.
V krvi to podľa mňa majú, kedže cigáni žijú tak ako žijú už po stáročia, v stredoveku boli vraždení, prenasledovaní práve preto, lebo sa nevedeli začleniť do (kresťanskej) spoločnosti, kočovali, pri svojich púťach kradli, zabíjali, ale boli medzi nimi aj hudobníci a remeselníci, to nezapriem.
Proste oni takto žijú už stovky rokov, bolo kopec programov, mali kopec možností aby sa začlenili, dáva sa im vzdelanie, ale nič nepomáha, je to nezmeniteľná banda, ktorá to MA v génoch.
Pozri sa na romov, ktorí sa presťahovali do Anglicka, majú tam rodinné domy, prevážajú sa na BMWčkach, ale to všetko majú z kriminálnej činnosti, vydierači, úžerníci, gangy, mafia atd. .
V ich okolí rapídne stúpla kriminalita, hluk a klesla životná úroveň pôvodných Anglických obyvateľov a pri tom sú tí cigáni tam bohatší ako my.
@alpynus netvrdil by som ze je to nahoda ale predsa porovnavat biologicky "problem" s psychologickym? ja som proste proti tomu ze psychologicke alebo skor charakterove vlastnosti su dane geneticky... to znamena ze ak by sa romovi ktory zije v spine a kradne a pod. narodil syn ale ak by ho umiestnili napr. do detskeho domova, alebo by si ho neskor adoptovali a vyrastal v normalnej rodine, chodil by do skoly atd., tak verim ze by sa v nom prebudili tieto geneticky dane vlastnosti a zacal by kradnut, bit sa a pod.
@strejdabob je mi totálne jedno či to bolo ohlásené alebo nie, ak tak či oficiálne alebo neoficiálne, či Kotleba poslal esemesku starostovi, či prídu či čo...
proste je to tá istá situácia, ako keď sa "ultras" Splitu dušovali, že boli takí slušní a polícia zakročila neprimerane... v každej veci je z každej strany vždy kúsok pravdy. ale len vodcať-pocať...
takisto sa vždy každý sťažoval na políciu, že postupuje neprimerane. áno, v mnohých prípadoch je to pravda, nijak ich neobraňujem. ale každému čo mu patrí... vo všetkých smeroch. aj cigánom.
@kofisterix dobre ja chapem ze tebe to je jedno... ale existuju urcite zakony a policia je tu na to aby dohliadala na ich dodrziavanie(a prosim ani nezacnite s tym co policia naozaj robi, ja to viem)... ak tam boli nezakonne, po vyzvani policie nechceli dobrovolne odist tak ich museli "zatlacit"... a so zvyskom suhlasim
Taliani sú zväčša temperamentní, Nemci precízni, Američania pohodlní, Židia inteligentní,...
Každopádne, nad experimentom, ktorý si napísal, som už dlhšie uvažoval.
Ono sa to trochu aj deje - veľa Rómov je v detských domovoch. Napriek tomu si myslím, že sa dá povedať, že sú horší ako Nerómovia. Skúsim sa spýtať nejakej vychovávateľky.
@strejdabob , nie, nie je mi to jedno, je mi jedno len to, či to bolo ohlásené alebo nie... proste prehnali to obe strany, z môjho pohľadu.
@alpynus , krásne dvojzmysly, ale vidíš, že takto sa to nikam nedostane... tu musí zasiahnuť "vyššia moc", ktorá sa buď vyhovorí na inú "vyššiu moc", alebo sa z nej čáry-máry stane "nekompetentná" a bezmocná... vyhlási, že s tým nemôže nič robiť a sme tam, kde sme boli. už roky rokúce.
@kofisterix ved to som hovoril ze ja viem ze tebe to je jedno ci to bolo ohlasene abo nie.... ale policii to nemoze byt jedno... proste boli tam protizakonne a je jedno ci by islo o to ze greenpeace by protestoval proti vrazdeniu tucniakov alebo tam neonacisti protestuju proti romskej kriminalite
Ešte by som dodal, že hoc aj je pacient nečinný, vírus je aktívny stále.
Môj názor: Osobne si myslím, že ešte skôr, než všetci tvrdo pocítime našu nezodpovednosť súvisiacu s neustálym odkladaním tejto "liečby", stanú sa zaujímavé udalosti a javy, ktoré vyriešia aj tento problém.
@strejdabob prečo v nich automaticky hľadáš neonacistov bohača??? za to, že stoja za ľuďmi, ktorí nemajú radi cigánov a tí ľudia stoja za nimi? aké súvislosti za týmto vkuse hľadáte???
protest bol ohlásený, pokiaľ viem. čo tam bolo protizákonné?
@alpynus vies na jeho vychovu moze mat vplyv aj to ze proste vsade okolo seba vidi to dieta aku su vnimani cigani.... proste ze vseobecne je to banda darebakov zlodejov fetakov a on si to uvedomuje ze je tiez rom, a hlavne mu to davaju vsetci najavo... vies na vychovu moze vplyvat strasne vela veci... je to nepredstavitelne co teraz poviem, ale dalo by sa to urobit tak ze vyberu napr. 20 ciganov hned po narodeni z tych otrasnych rodin z osad a idealne by bolo ak by isli zit niekde do zahranicia kde sa vobec neriesi romska problematika ako u nas... povedzme niekde do severnej ameriky... a kazde dieta do inej rodiny... a po takych tridsiatich rokoch sledovania psychologom vyhodnotit ci sa prejavili nejake tie geneticky vrodene charakterove vlastnosti, ako vy hovorite... strasne by ma zaujimal vysledok... sice je to trochu nerealne ako som to popisal ale princip je snad dobry
Veľmi ma pobavil pán minister vnútra. Povedal, že: "Neprišli povedať nejaké myšlienky, ale ukázať sa."
Pekné zdôvodnenie zásahu proti ľuďom, ktorí sa pár hodín "ukazovali".
Podľa jeho logiky by na pána predsedu vlády muselo NATO vyslať minimálne pol armády, pretože ten sa nám sústavne ukazuje už tri roky a zatiaľ som nepočul z jeho úst ani náznak myšlienky.
podporil si svoje tvrdenie niekedy účasťou na nejakej demonštrácií alebo nie? proste tu ide o to, či si len taký internetový pisálek alebo by si kvoli niečomu vyšiel do ulíc
@tesfaye - zúčastní sa demonštrácie. čo má z toho? ľudia ho označia za faška a nácka, pomýleného cudzími ideami a totálne vymletého... aj keď pravda je úplne iná...
prinajlepšom iba toto, v tom horšom prípade príde s polámanými rebrami a tromi medzerami na chrupe navyše... pretože mať svoj názor je u nás dnes nelegálne.
"Hnedokožci" (pekný novotvar) si dokážu nájsť hocjaký dôvod k nakladačke, trebárs aj to, keby som sa ich pokúsil naučiť rešpektovať moje právo na súkromné vlastníctvo veci, ktorú sa mi práve pokúšajú zabaviť.
@alpynus - jasné, nejedna skúsenosť s "nimi" ma núti k tomu, aby som bol taký, aký som a aby som cítil to, čo cítim. to mi nikto nevezme. koľkokrát sa stačí obyčajným pohľadom pozrieť a je to v háji...
sympatizant, ktorý nechodí na výjazdy (internetový pisálek) nemá právo vyjadriť názor (resp. je trápny ak tak činí) v internetovej diskusii na to určenej?
@ yebo porzi ja tam byvam a ako co s tym tu mame robit?kazdemu je to jedno konecne sa niekto chytil toho a nieco spravil a mozno teraz sa to pohńe dalej a aj ty co vysedavaju v uradoch a nevedia co je to byvat vedla osady nieco spravia..
lebo ty tam si len rozpravaju a vsetko im davaju tu im posavia taku bytovku a tam zas hentaku, davaju im stipendia (ale tomu co sa uci na same jednicky od hora az dole to stipko nedaju ani bohovi ) lebo su socialne slabi, a im to tak vyhovuje, oni nechcu byt ani iny robia deti a z nich ziju..
@strejdabob čítal som celú diskusiu od hora až na dole a nedalo mi nepozrieť si tvoj profil...sakra to musia fakt všetci obráncovia cigánov mať niečo s marihuanou???Chlapče vschop sa otvor oči,vyber toho špeka z huby a choď sa prejsť na luník 9 keď už si z tých Košíc a prestaň tu na internete plakať ako neonacisti bijú niekoho len kvoli dlhým vlasom(čo je mimochodom už dobre otrepaná bájka ktorej zdravý človek neuverí)...tak veľa štastia a napíš sem nejaké postrehy až sa z toho sídliska vrátiš
1. tvoj profil si citat nebudem, staci mi vidiet nick a viem co si zac 88
2. ja ani nahodou niesom obranca ciganov, mne takisto vadia ti, ktori neziju ako normalni ludia a je jedno ci su cigani alebo slovaci, ale protesty a bitky ich nezmenia, preto kritizujem ten sposob, ktorym sa vy ako "bojovnici za prava slusnych ludi" snazite s tym nieco urobit... ak vam vazne ide o to, co hovorite, tak sa snazte bojovat proti vsetkym ludom ktori kradnu, a vobec pachaju zlocin, bez ohladu na rasu a prislusnost k etnickej skupinej
3. sklamem ta, na lunik 9 nepojdem a ja chapem ako ziju, ako som uz vyssie napisal, nesuhlasim s tym... ale priznajte si ze vy nemate riesenie na tento problem... (a tym nehovorim ze niekto iny ma)
2. citujem:"@pernik "cigáni to majú v krvi" "každý cigán..." ... nemam slov, tvoje nazory su presne o tom o com je cely rasizmus, nacizmus..." všeobecne s cigánmi je tu vačší problém ako s bielymi,len média to stále nejak skreslia na nejakých mladíkov,miesto toho,aby rovno povedali že šlo o cigánov...a áno rómsky problém na slovensku treba riešiť lebo onedlho tu bude viacej cigánov ako bielych...osobne by som ich dal deportovať do Indie a tam nech pre mňa za mňa aj lozia po stromoch
3. lebo sa bojíš,že by si sa stamadiaľ nedostal živý čo???musíš uznať že nazvať luník 9 sídliskom chce fakt odvahu...skor mi to "sídlisko" pripomína nejakú skládku a osobne nechápem,ako tam tie opice možu prežiť...
ja som v zivote nepovedal (nenapisal), ze nejake riesenie mam !!! ja tu kritizujem SP a podobnych, lebo zrejme ziadne (rozumne) riesenie nemaju a pritom chodia protestovat... ako vidis jeden zatial napisal ze jeho riesenie je deportacia do Indie a neviem ci to myslel vazne a neviem ci to je nazor vsetkych jemu podobnych...
@81 bohužiaľ sa súčasnej vlády to reálne nieje...lebo keby k tomu došlo,tak by Fico prišiel o veľký počet(cigánskych) voličov...v tomto prípade platí že bača si chráni svoje ovečky...ako by to bolo,keby ich dal vysťahovať do indie???EÚ by šalela a rozne mimovládne organizácie proti rasizmu posobiace na slovensku napr.ľudia proti rasizmu by to už rovno mohli celé zabaliť a nedostali by už ani korunu do štátu
@83 - poznáš pojem konštrukčná kritika? áno? tak premýšľaj... ak nie, poštuduj si význam a drž hubu, ak nemáš riešenie ani ty!...
totižto kritizovať druhých a poukazovať na to, čo robia/nerobia je ľahké, horšie je, vcítiť sa do ich situácie a zmýšľania a riešiť to miesto nich.
a vidíš... k tej fotke... čo myslíš, za čo to asi bolo? za nič... za to, že tam boli, za to, že policajtovi manželka nadránom nedala a bol z toho podráždený, tak si mohol vybiť zlosť na niekom, že...
@aryan88knight mas pravdu v par veciach... ale tak isto ako Ludia proti rasizmu neurobia nic s rasizmom, tak ani vy nic neurobite s ciganmi
podla mna by to nebolo realne pri nijakej vlade... vobec si to neviem predstavit vsetkych ich deportovat, proste nerealne...
vies mi aj napisat ake riesenie navrhuju ostatni tebe podobni alebo ludia zo SP? (sorry ale neviem ako vas nazvat a neviem ci aj ty si zo SP)... ci vsetci ste za deportaciu? to je hlavna myslienka tychto skupin? chcete dosiahnut deportaciu ciganov?
@kofisterix a ake riesenie mas ty? ked ja nemozem bez riesenia jebat do SP lebo oni nemaju riesenie, tak ani ty bez riesenia nejeb do mna ze nemam riesenie... ja som len predpokladal ze ked si ludia vytvoria pomerne velku skupinu, verejne robia protesty a podobne bojuju s nejakou problematikou, tak navrhuju aj riesenie... ale ich riesenie ako si si sam mohol precitat smiesne... ja nepatrim do nijakej skupiny ktora sa zaobera tou problematikou, takze ja nemam ziadne rozumne riesenie... ja chcem vediet co je ich navrh? ano maju pravdu s romskou kriminalitou a podobne, ale co s tym robit?? to chcem od nich pocut
@strejdabob neviem ako by situáciu riešila SP(nepatrím k nim),ale nepredpokladám,že rátajú s tým,že sa niekedy dostanú do vlády...v Michaľanoch apelovali na vládu a pýtali sa ako chce ochrániť svojich občanov pred cigánskym terorom...všetci,ktorý tam boli boli odhodlaný ostať tam aj do ďalšieho dňa a čakať,kým nepríde niekto z vlády a nenavrhne riešenie lenže polícia toto protestné zhromaždenie rozbila
@strejdabob , citujem "ja nepatrim do nijakej skupiny ktora sa zaobera tou problematikou"
...tak sa do toho nestaraj a budeš mať pokoj! ja som od teba riešenie nepožadoval, ten, kto začal s riešením, si ty a ostatní "odporcovia pravice, ľavičiari, humanisti, pacifisti" alebo ako vás ešte môžem nazvať (ak vy môžete nás!)
pozri sa, ak nemáš riešenie a ani ho nechceš, nestaráš sa do problému - načo diskutuješ? načo sa pýtaš?
@kofisterix ja nemam riesenie... chcel som pocut vase... dopocul som sa len jedno - deportacia do indie, ok toto bol moj posledny koment na tuto temu mna to tiez uz nebavi... k nicomu to nevedie...
@91 nevyháňam ťa, neprikazujem ti to, ale ak tu vyplakávaš nad tým, že sa do toho nestaráš a predsa sa staráš, a ja ti načrtnem také že "konštruktívna kritika", riešiš to tým, že odídeš... prosím
vravel som ti, je ľahké kritizovať ostatných, ale ťažšie je byť kritizovaný/resp. kritizovať s nejakým výsledkom. načo ti je, aby sme ti tu vypisovali riešenia? aby si mal čo riešiť? ohundrať? na riešenie sú tu iní ľudia (tuším ich tam sedí niečo cez 150) a aj tak, ak sa nejaké riešenie nájde, odloží sa na vedľajšiu kôpku a zapadne prachom. čo chceš riešiť teraz? keď sa už rozmnožili ako potkany a sú všade zákonom chránení? super vysťahuješ ich a ostatok je popísaný vyššie. vystrieľať? SR bude vylúčená z EU, izolovaná od všetkých a považovaná za najhorší štát. lebo chcela konečne poriadok v uliciach... na to, aby sa niečo dialo, nestačí názor a nápad jedného človeka na internete... vidíš v Michaľanoch chceli popohnať vládu, aby s tým niečo robila. áno, robila ale čo? zvolala niekoľko desiatok policajtov a rozohnala to. prečo? lebo protestujúci chceli, aby sa konečne spamätali...
2. takze to mam chapat tak ze SP protestom chceli prinutit niekoho z vlady aby prezentoval riesenie vlady a diskutovali o tom? (to som usudil podla @89 )
SP počíta s tým, že NIEKEDY sa MOŽNO do tej vlády dostanú...začínajú zas od začiatku a iným spôsobom, tak uvidíme no.
SP týmto protestom chceli vláde dôrazne ukázať, že nie všetci budú, konkrétne teraz, prehliadať cigánsku kriminalitu a situáciu s neprispôsobivými cigáňmi. že je to problém, ktorý vyžaduje riešenie a že sú ľudia, ktorý to riešenie potrebujú. ale iné ako sa to rieši doteraz.
Len nerozumiem, prečo tu každý hovorí o deportácií? bolo by to krásne riešenie, ale absolútne nereálne. ťažko je ponúknuť nejaké uspokojivé riešenie cigánskeho problému, osobne by som im nedávala podporu, dala ich do veľkej karantény, nech si tam pokapú. ale pochopiteľne, takto sa to sa to riešiť nikdy nebude. Znížia sa im prídavky a máme naspäť rok 2004 a rabovanie.
V Michaľanoch sa opäť len poukázalo na aktuálne problémy a neschopnosť vlády ochrániť svoj vlastný národ, namiesto toho tí, ktorí mali byť chránení boli zatknutý a dobitý jak psy. Typické... a smutné ...
@94 z tvojho názoru sa javí tento problém ako neriešiteľný lenže...ak možu česi ponúknuť 1000eur + letenku nejakým aziatom aby opustili ich krajinu tak nejak podobne sa to musí dať použiť aj na cigánov lenže:ja by som im nedal žiadnych 1000eur ani letenku...pekne zorganizovať armádu,nasačkovať ich do autobusov a vysadiť ich až v indii...obydlia,ktoré by opustili zrekonštruovať a ponúkať mladým rodinám za nízke ceny(myslím si že z peňazí ušetrených za soc. dávky by sa to dalo)...lenže ako som spomínal pre terajšiu vládu na čele Ficom je také niečo nemožné...bohužiaľ...osobne si myslím že pán premiér by si mal vyskúšať aké je to bývať v blízkosti rómskej osady a hneď by pochopil prečo je okolo 86% obyvaťeľov Slovenska rasistami
dotlacit ich k tomu abi sa viacej snazili a zapajali do realneho zivota. dat im moznost pracovat a vzdelavat sa. zaujimave ze tie male romske deti sa naucia v takom anglicku bez problemou rozpravat anglicki, ale na slovensku ich nevie skola naucit ani poriadne rozpravat slovensky, alebo inim uradnim jazykom ( cestina :d ) ale nie vsetci chcu aj daco realne spravit aby sa im zilo lepsie. a stat..zial to nic nerobenie podporuje. a hlavne...nie vsetci su zly. to bi si mali ludia uvedomit. lebo ich populacia bude stale stupat, tak sa treba naucit z nimi zit, ci sa vam to paci alebo nie. ved snad nechcete abi tu alebo inde bola obcianska vojna?! to snad nie...
@nikeboy - ty si ten prípad klasického pseudohumanistu, ktorý bude vždy omielať to isté "nie všetci sú zlý, potrebuju viac pozornosti.." dať im možnosť pracovať a vzdelávať sa? nemyslíš, že tých možností majú až až? a koľko z nich to využije?
Asi si ešte nešiel na východe okolo nejakej osady, čo išiel, skúsil tam žiť.
Oni nechcú žiť lepšie, aj keď na to majú príležitosť. A ja sa s tým nechcem zmieriť a len krčiac ramenami sa pozerať ako sa postupne staneme vo vlastnom štáte menšinou, ktorú terorizuje nejaký odpad a stále ich ospravedlnovať tým, že tým chudákom sme MY niečo odopreli a že za ich životný stav sme zodpovedný práve MY a ešte sa za to cítiť aj vinný...
Aj biele dieťa sa v anglicku naučí bez problémov naučiť anglicky, aj čínske dieťa sa v anglicku naučí hovoriť anglicky, to bol akože argument poukazujúci na čo?? ... Na Slovensku ich škola nevie poriadne nič naučiť, pretože na Slovensku cigánčatá do školy vôbec nechodia. a nieje to chyba škôl...
@95 - hej, len si predstav to strašné haló, ktoré by nastalo, kebyže to naša vláda urobí. narve ich do autobusov a hajde do Indie. EU by sa to predsa nepáčilo a naša vláda urobí všetko aby sa EU mohla strčiť ešte hlbšie do zadnice.
a ako 1000 eur a letenka každému, ja ti neviem... skôr ich nejako "nenásilne" donútiť opustiť krajinu samých od seba. akože prirodzená migrácia za lepšími podmienkami, alebo tak nejako...
Preco len v Michalanoch? Ja by som nechal vsetkych Romov na slovensku vystahovat do Indie, tam odkial prisli. A nech tam premnazamna aj skapu!!! A ked je rec konkretne o akcii v Michalanoch, nechal by som to na nasich kamaratov, nech ich tam vyzabijaju!
@4 Oni idu proti vlastnemu statu?! Oni to robia dobrovolne! PROTI STATU IDE ASI POLICIA A SPOLOK KOKOTOV VO VLADE S NIMI! Jeden moj znamy z Anglicka povedal, ze keby Slovensko nemalo ciganov, tak to sme druhe Svajciarsko. Verim, ze Slovenska pospolitost aspon nieco dokaze
@kofisterix - neviem.. ale ukázať im aspoň to, že sú tu nechcený a že sa im nebude všetko prepáčovať, že budú trestaný rovnako ako všeci ostatný. chcem vedieť čo by robili keby sa s nimi nezaobchádzalo ako s chúďatkami...len tak pre zaujímavosť.
@101 - keby v tom našli skrytú podstatu a vycítili by všetku nechcenosť, ktorú im takíto ľudia prejavujú, už sú zbalení a neukážu sa tu... len im to trošku menej páli no.
1/ ano, bol som raz pozriet na luniku 9, tak isto som vydel ako ziju v "lese" v stanoch. no je to otranse. tak nemoze nikto cakat ze z tich deti vyrastu slusni ludia. ved tam..fetuju a ..proste hora ked to clovek na vlastne oci vydiii ako ziju niektori v 21 storocii v centre europy.
2/mal som kamnarata roma, neboly bohaty. ale boli slusni a dalo sa nanho spolahnut a verit mu. ved som mu pozical vec za 2000 korun a on mi je ako sme sa doholdi po case vratil v poroadku naspet . take nie vsetci su zly. hej a este ma napadol priklad z minulosti..ked ma napadla skupina starsich chalanou zo skoly..a jeden..rom sa ma zastal. take..hodnotim to zo svojho pohladu. ze nie vsetci su zly a ktoi chcu , tak sa aspon snazia zit slusne. aj ked ich nieje vela. to uznavam.
3/ to je aj "zasluhou" minulosti. vydia deti rodicou ako nic nerobia len kradnu a fetuju tak co cakas ze vyrastie z tych deti?!
4/poukazuje na to, ze niesu sproste ako sa onich traduje u niektorich ludii.
vies..treba sa naucit z nimi zit, aj ked sa ti to nepaci. lebo...oni tu su a budu stale, a bude ich stale coraz viacej. treba sa naucit vychadzat z nimi. lebo zlo plodi len zlo, nasilie len nasilie.
ps. prepac za gramatiku ale ponahlam sa tak to pisem tak ako mi beha ruka
@nikeboy - to je veľmi pekné, že si mal kamaráta róma..ja som mala za susedku cigánku s rodinou boli po finančnej stránke priemer, pretože jej biely manžel makal jak fretka a ona? čo myslíš, prečo sme sa museli presťahovať? vedľa nej sa nedalo existovať...hluk, pooplúvané doškrabané dvere, psie exkrementy pred dverami (lebo keď to ten jej čokel nestihol von, tak nám to poputovalo pred dvere), doškrabané auto, vylomené schránky, slovné urážanie atď.
a dalšie moje zážitky s cigáňmi mi len potvrdili, že sa s nimi existovať nedá a ani s nimi existovať nechcem.
To,že ty si mal cigánskeho kamaráta a bol to slušný človek nič nezmení na tom, že 90% tohoto etnika je neprispôsobivých...
@Freedomko - máš pocit, že v Bratislave je situácia s cigáňmi horšia ako v Poprade a na východe??? v BA máme iné problémy, cigáňov tu až tak ako na východe rozhodne nieje.
@hel14 ja nevravim len o romoch ja vravim o pospolitosti a podobnych ludom im a problemom snimi v BA...
v BA romov ktori nemaju normalne ubytovanie nenechaju stanovat v parku alebo niekde v lesiku pri sidlisku... tu ich poslu prec a nevedno kam odidu (mozno prave do popradu ) ale preco to nerobia aj tam ? a dovolia im postavit si osadu ? poslat ich prec... mozno by sli do ubytovne.. mozno by si skusili najst pracu a ubytovnu....
ale to uz je o romskych problemoch a nie o tom co je diskusia..
@freedomko a aké sú problémy s Pospolitosťou v Bratislave?? nejako som ich nepostrehla.
nie, pošlú ich preč z parku a lesíka a oni odídu...prejdú sa kúsok ďalej a postavia si osadu tam. a zas sa to zopakuje a tak sa zase posunú a postavia osadu.
@freedomko asi presne nerozumiem... aký konkrétny problém máš na mysli?
konkrítne v BA nemajú osady, pretože v Ba ich nieje tak veľa a Ba je hlavné mesto, asi nikto by nedovolil aby ti v hlavnom meste, ktoré má byť silno navštevované turistami bola cigánska osada... ja neviem,prečo v Ba niesú osady.
@107 ty si jaký tupec? už som ti písal, bol si tu niekedy, videl si to tu? žil? zažil? hel bola, videla, či zažila neviem, ale ani by som jej neprial... zato tebe hej všetkými desiatimi prstami
aby si tak pár rokov utekal domov zo školy ako o dušu, pretože si v škole menšina... a zažil cigánske férovky štýlu 3 vs. 30. potom si otvor hubu.
@nikeboy dovolím si načrtnúť... podškrtnuté "ložiská" hnedých tvorov, resp. kde sa vyskytujú v hojnom počte a videl som to naživo (nie počul, videl, zažil áno)
@kofisterix a uz viac nereaguj na to co pisem. tam si pis zo svojim neonacistickim kamaratom ktoreho mas v priateloch a ktoreho profil hovori za vsetko. ved...sa aj vravi..vrana k vrane sada....
preboha nauč sa písať všetko v jednej správe a použi aspoň trošičku slovenčinu, nie tu tvoju hatlačtinu... pousmejem sa a pomyslím svoje, viac nereagujem...
...good nápad, každé "hnutie", každý "smer", nevznikne len tak kvôli niečomu...
ak by neboli hnedokožci, neboli by "náckovia" (ako ich vy, superľudia voláte), tým pádom by nemala AFA ( ) proti komu ísť, zanikla by aj tá... proste kto tu spôsobuje problémy? cigáni, áááno...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
129 komentov
a kuklacom dal 2x take chranice a postavil okolo mur nech si tam byvaju a ziju... nech tam byva a zije ten kto chce..
ludia si tam uz podla mna lezu na nervy a preto vznikaju taketo spory a boje... slovensko je relativne rozlahla krajina nech po skupinkac sa prestahuju kazdy niekam inam a bude ( 1 skupinka = 3-5 ludi )
a ostane prazdna dedina...
pospolitosť a kokotkovia okolo nich sú krajná pravica, ktorá je úzko prepojená na fašistické a neonacistické hnutia.
preto by som to na tých debilkov nenechávala. idú proti štátu, v ktorom žijú. nikdy sa im nepodarí dať rómov do rezevácií, ako chcel kedysi Móric, či kto. Ich sračky o demokracii sú totálne bezpredmetné.
Špeciálne v tomto prípade ja smutné, že ľudia na Slovensku sú náchylní aj na takú slabú charizmu, akú má Kotleba. Spravili z neho obeť. On si príde niekam urobiť vlastnú politickú kampaň, ukáže nám letný strih a hádže smutné oči. Nehovoril nič konštruktívne. Silné slová obalené mocenskými postojmi a holými hlavami za jeho chrbtom. ble.
Tento problém treba riešiť od základov, reštrukturalizáciou celého socáilneho systému, treba ho zefektívniť a dať mu celistvosť. A to aj keď sa budú meniť vlády. Aby to vydržalo, bolo pevné a nepriestreľné. Otázne je, či sú naši politici ochotní toto robiť.
A ostalo mi na grc.
to sú cigáni. nie rómovia. označenie cigáni (cigányok) je pôvodným označením tohto etnika v slovenskom i maďarskom jazyku. V cigánskych nárečiach síce sami seba označujú ako „romale“, avšak Nemcom tiež nehovoríme „Dojčeri“, keď sa oni sami tak nazývajú
@freedomko
práve si nám jasne dokázal, že toto je presne prípad, kedy ľudia podliehajú ľavicovým myšlienkam
ešte si pomyslíš, že tí chudáci sa tak správajú lebo sú od narodenia v takom hroznom prostredí
kurva kto ľudí nainfikoval touto slepou solidaritou?
dúfam že ľudia ako ty sa nedostanú do takých funkcií, aby o týchto veciach mohli rozhodovať
neviem kto by sa tu nemal dostat do funkcie...
6 000 000 ludi zabili LEN PRETO ze nemali modre oci a svetle vlasy... nechapem preco niekto s takymi ludmi suhlasi...
ale okej nejdem to tu rozoberat KOLKO LUDI UZ ZABILI len preto ze neboli snimi... slovenska pospolitost je najvacia zberba slovenska...
tak isto ako skinhead"s ci iny ktori ani nevedia PRECO SA TAK NAZYVAJU...
ale okej to je zas mentalita slovenskeho naroda.... ano pospolitost je najlepsia.... lebo mlatia politikov a romov...
@takzvany tod vso pre teba... alebo tkz. ODPOR tak ti su tiez dobry co ?! "europu europanom" hlasaju... komu teda ameriku?! indianom! kam pojdu americania...... no rasisti az na osemnastu a ne druhu..
Práve si nám ponúkol názor "vyzretého" človeka, ktorý už niečo odžil.
Ad 1: "ludia si tam uz podla mna lezu na nervy a preto vznikaju taketo spory a boje".
V tomto paneláku žijem už 20 rokov, všetci moji susedia tu žijú tiež minimálne 20 rokov. Napriek tomu si nelezieme na nervy, nekradneme si televízie a nevypichujeme si oči.
Ad 2: "slovensko je relativne rozlahla krajina nech po skupinkac sa prestahuju kazdy niekam inam a bude ( 1 skupinka = 3-5 ludi )"
Veľmi ľahko sa to povie ucháňovi, ktorý nevie, čo sú to peniaze, práca a presťahovať sa. Myslíš si, že by sa tí slušní ľudia, ktorí bývajú v tej dedine, nepresťahovali veľmi radi? Myslíš si, že je ľahké presťahovať sa niekam, ak máš 40-50 rokov, priemerný plat a 1-3 deti? Z čoho by si kúpili nový byt/dom, keď kvôli povesti rómskych osadníkov ten starý nemajú šancu predať.
Ak chceš byť taký solidárny, vymeň sa s nimi. Aspoň by si zistil, ako sa veci majú.
Nechcem byť na Teba zlý, ale naozaj si to napísal tak, že sa z toho dalo vyvodiť, že si myslíš, že problém je v tom, že si "lezú na nervy".
V každom prípade približne súhlasím s Tvojim názorom na pospolitosť ale nesúhlasím s policajným zákrokom, ktorý bol viac než kontraproduktívny.
pamätáš sa na rabovačky z roku 2004?
čo vtedy spravila vláda? najprv problém bagatelizovali, potom to označili za bežnú kriminalitu a potom povedali že to nesúviselo s vtedajším znížením sociálnych dávok. divím sa, že celú vec neprenechali samospráve a mimovládkam, ako tu už býva zvykom (a bez financií).
v tejto krajine nemožno hovoriť o reštrukturalizácii sociálneho systému. všetko to znie pekne (tie reči o zmene od základov, o celistvosti v novom lepšom systéme), nedá sa s tým nesúhlasiť. ale na slovensku je to nereálne. podobné reči sú vzdušné zámky v hlavách ľudí, ktorým pamäť nesiaha ani 5 rokov dozadu.
evidentne nesleduješ politiku na slovensku, o hitlerovom pohľade na svet máš dosť mylné informácie, o židoch vieš ešte menej. neviem prečo píšeš o SP, keď ja v príspevku adresovanom tebe o SP mlčím. SP ako inštitúcia ma nezaujíma. mimochodom pod členom SP si predstavuješ hitlerovca čo bije všetko neslovenské hlava nehlava, čo je tiež omyl.
radšej nevybaľuj témy, o ktorých toho viac nevieš ako vieš
kotleba si spravil zájazd do michalian, rozpútal diskusiu...takže celé slovensko má tému - otázka tejto menšiny + sociálna politika...každý cíti potrebu sa k tomu vyjadriť..lenže dokedy? na budúci týždeň povie niečo Slota/Gyuray a zrazu top téma budú maďari...príde nejaký ďalší pochybný tender a to bude hlavná téma...zrazu si na Michalany spomenie len pár gardistov + zopár ľudí...a zmena sociálnej politiky je pasé....no dobre uznávam pred voľbami je to tiež dobrý nápad, lenže po voľbách bude máloktorá strana riskovať otvorenie tejto dosť citlivej otázky...naši ľudia sú zvyknutý na dávky od štátu...
- a neviem čo sa zmení tým, keď pár ľudí napíše svoje proticigánske žvásty na nejaké internetové fórum, proste keď tomu vážne veria tak mali byť po boku gardistov v michalanoch...
...a tí, ktorí sú proti, robia čo? zbytočne mútia už dosť mútnu vodu...
@yebo - takisto citujem "tí nemajú vlastný rozum, radia sa iba podľa ich "názorov".... na to je Policia a Slovenský štát kua"
...čudoval by si sa, ale si príliš vzťahovačný, proste všetko hádžeš na jednu kopu, ak vidíš jedného blbého slováka, tiež si to začneš myslieť o všetkých? apropo k tej polícii a štátu... heh nebuď smiešny
problémy sú po celom Slovensku, nie sú len v Michaľanoch preboha... tam sa to len "aktívnejšie medializuje"
ponúka/l kotleba niekedy nejaké riešenie?? to je taká istá postavička ako slota...len jeden má cigáňov druhý maďarov a hej slováci mu to žerú...
nestaviam sa verejne ani skryte ani nijak inak za SP, ani za nič "pravicové" ako to nazývate, takisto sa nestotožňujem so žiadnymi myšlienkami nikoho iného. proste si žijem svoj život a trošičku vnímam, čo sa okolo deje. tiež mi to nie je najpríjemnejšie...
Ale z celej populácia cigánov je to možno tak 80 percent, to je rozdiel, cigáni to majú v krvi, každý cigán je podľa mňa schopný kradnúť, alebo zabíjať, pozri sa ako vyzerajú, každý cigán ma vražedný pohlad v ksichte, chodí na široko, 90 percent ich má potetované ruky, reťaze okolo krku, sú to vrahovia, vydierači, násilníci.
Všimni si kolko cigánov je vo väzniciach, možno 70 percent väzňov sú cigáni. (tie čísla sú len moje odhady z toho čo vidím a počujem)
Ano, proti slušným rodinám, ktoré sú civilizované, pracujú, chodia do školy atd. , proti nim nemám vôbec nič.
aj ja sám poznám zopár takých cigánov, ktorým ani nehovorím cigáni. v pohode porozprávaš, podebatuješ, vymeníš normálne názory, sú to proste ľudia... poniektorí aj normálnejší ako zopár "bielych". k takýmto "bielym" sockám sa verejne nepriznávam...
vies je to jedno ako sa narodi ci biely tmavsi alebo cierny... ku kriminalite ich proste vedie vychova, prostredie v ktorom ziju, aj financna situacia, a samozrejme niekedy aj vplyv alkoholu a omamnych latok... a je to pravda ze ak sa Rom narodi v nejakej osade, zije s 10 surodencami, nemaju co jest, tak je asi predurceny k tomu ze z neho vyrastie kriminalnik... proste ale ked uz väcsina Romov ziju tak ako ziju tak ich deti samozrejme budu vychovavane k tomu aby tak zili dalej... a VOBEC to nemaju v krvi, to je proste vychova... je vela bielych co ziju v takych istych podmienkach a takisto vyrastie z nich to iste... nema to NIC s farbou pleti, alebo nejakou vseobecnou charakterovou vlastnostou, ze romovia su vseobecne darebaci, ze to maju v krvi neverim zmyslaniu niektorych ludi
Nedajbože ešte nejaké štatistiky spracovávať a zverejňovať, gipsíci by sa mohli cítiť urazene : )
@tesfaye @25
Neviem, čo si zmenil Ty tým, že si napísal, že nevieš, čo sa zmení tým, ak sem niekto napíše "proticigánske žvásty".
Kvôli čomu sú diskusie a kvôli čomu do nich osobne prispievaš, keď vieš, že tým nič nezmeníš?
@strejdabob
Každému, kto nežije na Jupitere, je jasné, že drvivá väčšina Rómov pácha trestné činy. Dokonca aj tí bohatí. Tí sa dopúšťajú kriminality na vlastných - sú to banky s najvyšším úrokom v Slnečnej galaxií, inak povedané, úžerníci.
meškali pol hodiny, aj keď ich nikto nečakal čo?
fajn, spravili kus blbosť, že neuposlúchli výzvy, beriem, že ich polícia rozohnala. ale prečo ich potom hnali ďalej? vyšvali ich spred úradu či kde to nemali stáť, ale načo bolo dobré, že ich potom tlačili ulicami až po neviem ktorý koniec? zbytočne, aby mali médiá čo rozoberať a takí ako ty ich práve kvôli tomuto môžu nazvať "chudákmi, lebo ich polícia zmlátila". vidíš. a taká podotázka, prečo sa potom k nim pripojili aj miestni? a šli proti polícii? to teraz celé Michaľany radíš k "náckom, faškom a holým hlavám"??? lebo sa im nepáči situácia, v ktorej sú??? lebo sa o seba boja???
V podstate je jedno, či je ich problém daný geneticky (mimochodom, ak by isté etnikum malo 95% vlasov modrej farby, tvrdil by si, že je to pravidlo alebo len náhoda?) alebo sociálnou dezintegráciou.
Každopádne sa tento problém zdá byť neriešiteľný. Aj zdravé, monštruózne ľudské telo napokon podľahne pár malým vírusom HIV. Neexistuje na to liek, jednoducho to tak je.
Si to prečítaj ešte raz a neprekrúcaj.
V krvi to podľa mňa majú, kedže cigáni žijú tak ako žijú už po stáročia, v stredoveku boli vraždení, prenasledovaní práve preto, lebo sa nevedeli začleniť do (kresťanskej) spoločnosti, kočovali, pri svojich púťach kradli, zabíjali, ale boli medzi nimi aj hudobníci a remeselníci, to nezapriem.
Proste oni takto žijú už stovky rokov, bolo kopec programov, mali kopec možností aby sa začlenili, dáva sa im vzdelanie, ale nič nepomáha, je to nezmeniteľná banda, ktorá to MA v génoch.
Pozri sa na romov, ktorí sa presťahovali do Anglicka, majú tam rodinné domy, prevážajú sa na BMWčkach, ale to všetko majú z kriminálnej činnosti, vydierači, úžerníci, gangy, mafia atd. .
V ich okolí rapídne stúpla kriminalita, hluk a klesla životná úroveň pôvodných Anglických obyvateľov a pri tom sú tí cigáni tam bohatší ako my.
proste je to tá istá situácia, ako keď sa "ultras" Splitu dušovali, že boli takí slušní a polícia zakročila neprimerane... v každej veci je z každej strany vždy kúsok pravdy. ale len vodcať-pocať...
takisto sa vždy každý sťažoval na políciu, že postupuje neprimerane. áno, v mnohých prípadoch je to pravda, nijak ich neobraňujem. ale každému čo mu patrí... vo všetkých smeroch. aj cigánom.
Nie nie, bolo to len suché skonštatovanie faktu známeho medicínskeho faktu : )
Sedliacky rozum mi vraví, že by mali existovať len tri možnosti liečby infikovaného človeka:
1. Zničiť vírus (To však pekné. Ak by som sa mohol vyjadriť teologicky - Boh stvoril aj vírusy, určite tu majú poslanie)
2. Presunúť vírus mimo tela. Lenže kam?
3. Postupne pretransformovať škodlivý vírus na niečo pomáhajúce - táto možnosť je asi najkrajšia.
Taliani sú zväčša temperamentní, Nemci precízni, Američania pohodlní, Židia inteligentní,...
Každopádne, nad experimentom, ktorý si napísal, som už dlhšie uvažoval.
Ono sa to trochu aj deje - veľa Rómov je v detských domovoch. Napriek tomu si myslím, že sa dá povedať, že sú horší ako Nerómovia. Skúsim sa spýtať nejakej vychovávateľky.
@alpynus , krásne dvojzmysly, ale vidíš, že takto sa to nikam nedostane... tu musí zasiahnuť "vyššia moc", ktorá sa buď vyhovorí na inú "vyššiu moc", alebo sa z nej čáry-máry stane "nekompetentná" a bezmocná... vyhlási, že s tým nemôže nič robiť a sme tam, kde sme boli. už roky rokúce.
Ešte by som dodal, že hoc aj je pacient nečinný, vírus je aktívny stále.
Môj názor: Osobne si myslím, že ešte skôr, než všetci tvrdo pocítime našu nezodpovednosť súvisiacu s neustálym odkladaním tejto "liečby", stanú sa zaujímavé udalosti a javy, ktoré vyriešia aj tento problém.
protest bol ohlásený, pokiaľ viem. čo tam bolo protizákonné?
Veľmi ma pobavil pán minister vnútra. Povedal, že: "Neprišli povedať nejaké myšlienky, ale ukázať sa."
Pekné zdôvodnenie zásahu proti ľuďom, ktorí sa pár hodín "ukazovali".
Podľa jeho logiky by na pána predsedu vlády muselo NATO vyslať minimálne pol armády, pretože ten sa nám sústavne ukazuje už tri roky a zatiaľ som nepočul z jeho úst ani náznak myšlienky.
podporil si svoje tvrdenie niekedy účasťou na nejakej demonštrácií alebo nie? proste tu ide o to, či si len taký internetový pisálek alebo by si kvoli niečomu vyšiel do ulíc
prinajlepšom iba toto, v tom horšom prípade príde s polámanými rebrami a tromi medzerami na chrupe navyše... pretože mať svoj názor je u nás dnes nelegálne.
Myslíš si, že keby idem do ulíc a rozkrikujem sa o Rómoch, dosiahol by som niečo iné okrem nakladačky policajtov? : )
@tesfaye - trepeš piate cez deviate, nepleť komančov a cigánov...
To ťažko.
Myslíš si, že by sme inak boli jediná socialistická krajina široko ďaleko?
Začal upadať režim v ZSSR, my sme boli jeho satelitom a logicky režim upadal aj u nás.
Ak by súdruhovia chceli, spravili by to čo v "68.
Aj vtedy ľudia protestovali, no bolo im to asi tak platné, ako toto internetové vypisovanie.
Ale naplnili si pocit vnútorného uspokojenia, a o to ide v týchto prejavoch.
Ďakujem za pripomenutie : )
"Hnedokožci" (pekný novotvar) si dokážu nájsť hocjaký dôvod k nakladačke, trebárs aj to, keby som sa ich pokúsil naučiť rešpektovať moje právo na súkromné vlastníctvo veci, ktorú sa mi práve pokúšajú zabaviť.
sympatizant, ktorý nechodí na výjazdy (internetový pisálek) nemá právo vyjadriť názor (resp. je trápny ak tak činí) v internetovej diskusii na to určenej?
myslel som práve na tích, ktorí tu vypisujú somariny citujem:
Napalm, poprípade rozprášiť nad osadou nejakú chemickú látku
zelezom a krvou
lebo ty tam si len rozpravaju a vsetko im davaju tu im posavia taku bytovku a tam zas hentaku, davaju im stipendia (ale tomu co sa uci na same jednicky od hora az dole to stipko nedaju ani bohovi ) lebo su socialne slabi, a im to tak vyhovuje, oni nechcu byt ani iny robia deti a z nich ziju..
1. tvoj profil si citat nebudem, staci mi vidiet nick a viem co si zac 88
2. ja ani nahodou niesom obranca ciganov, mne takisto vadia ti, ktori neziju ako normalni ludia a je jedno ci su cigani alebo slovaci, ale protesty a bitky ich nezmenia, preto kritizujem ten sposob, ktorym sa vy ako "bojovnici za prava slusnych ludi" snazite s tym nieco urobit... ak vam vazne ide o to, co hovorite, tak sa snazte bojovat proti vsetkym ludom ktori kradnu, a vobec pachaju zlocin, bez ohladu na rasu a prislusnost k etnickej skupinej
3. sklamem ta, na lunik 9 nepojdem a ja chapem ako ziju, ako som uz vyssie napisal, nesuhlasim s tym... ale priznajte si ze vy nemate riesenie na tento problem... (a tym nehovorim ze niekto iny ma)
1. som rád že vieš čo som zač
2. citujem:"@pernik "cigáni to majú v krvi" "každý cigán..." ... nemam slov, tvoje nazory su presne o tom o com je cely rasizmus, nacizmus..." všeobecne s cigánmi je tu vačší problém ako s bielymi,len média to stále nejak skreslia na nejakých mladíkov,miesto toho,aby rovno povedali že šlo o cigánov...a áno rómsky problém na slovensku treba riešiť lebo onedlho tu bude viacej cigánov ako bielych...osobne by som ich dal deportovať do Indie a tam nech pre mňa za mňa aj lozia po stromoch
3. lebo sa bojíš,že by si sa stamadiaľ nedostal živý čo???musíš uznať že nazvať luník 9 sídliskom chce fakt odvahu...skor mi to "sídlisko" pripomína nejakú skládku a osobne nechápem,ako tam tie opice možu prežiť...
takze rovno si mi odpovedal na otazku ktoru som polozil v tejto teme...
» www.birdz.sk/forum/suhlasite...
myslis si ze je realne aby ich deportovali do Indie? to je vazne tvoje jedine riesenie? to je tvoj skutocny nazor na riesenie takeho vazneho problemu?
skús si porovnať, cirka koľko percent zo všetkých krádeží a zločinov robia cigáni... a koľko bieli...
a koľko z nich sa "vyšetrilo" a koľko uzavreli s tým, že šlo o "neznámeho páchateľa", aj keď čierny páchateľ(dvaja, traja) boli už dávno známi...
ja som v zivote nepovedal (nenapisal), ze nejake riesenie mam !!! ja tu kritizujem SP a podobnych, lebo zrejme ziadne (rozumne) riesenie nemaju a pritom chodia protestovat... ako vidis jeden zatial napisal ze jeho riesenie je deportacia do Indie a neviem ci to myslel vazne a neviem ci to je nazor vsetkych jemu podobnych...
odporúčam ti prečítať tento článok :
» beo.sk/extremizmus/401...
totižto kritizovať druhých a poukazovať na to, čo robia/nerobia je ľahké, horšie je, vcítiť sa do ich situácie a zmýšľania a riešiť to miesto nich.
a vidíš... k tej fotke... čo myslíš, za čo to asi bolo? za nič... za to, že tam boli, za to, že policajtovi manželka nadránom nedala a bol z toho podráždený, tak si mohol vybiť zlosť na niekom, že...
podla mna by to nebolo realne pri nijakej vlade... vobec si to neviem predstavit vsetkych ich deportovat, proste nerealne...
vies mi aj napisat ake riesenie navrhuju ostatni tebe podobni alebo ludia zo SP? (sorry ale neviem ako vas nazvat a neviem ci aj ty si zo SP)... ci vsetci ste za deportaciu? to je hlavna myslienka tychto skupin? chcete dosiahnut deportaciu ciganov?
...tak sa do toho nestaraj a budeš mať pokoj! ja som od teba riešenie nepožadoval, ten, kto začal s riešením, si ty a ostatní "odporcovia pravice, ľavičiari, humanisti, pacifisti" alebo ako vás ešte môžem nazvať (ak vy môžete nás!)
pozri sa, ak nemáš riešenie a ani ho nechceš, nestaráš sa do problému - načo diskutuješ? načo sa pýtaš?
vravel som ti, je ľahké kritizovať ostatných, ale ťažšie je byť kritizovaný/resp. kritizovať s nejakým výsledkom. načo ti je, aby sme ti tu vypisovali riešenia? aby si mal čo riešiť? ohundrať? na riešenie sú tu iní ľudia (tuším ich tam sedí niečo cez 150) a aj tak, ak sa nejaké riešenie nájde, odloží sa na vedľajšiu kôpku a zapadne prachom. čo chceš riešiť teraz? keď sa už rozmnožili ako potkany a sú všade zákonom chránení? super vysťahuješ ich a ostatok je popísaný vyššie. vystrieľať? SR bude vylúčená z EU, izolovaná od všetkých a považovaná za najhorší štát. lebo chcela konečne poriadok v uliciach... na to, aby sa niečo dialo, nestačí názor a nápad jedného človeka na internete... vidíš v Michaľanoch chceli popohnať vládu, aby s tým niečo robila. áno, robila ale čo? zvolala niekoľko desiatok policajtov a rozohnala to. prečo? lebo protestujúci chceli, aby sa konečne spamätali...
1. neodisiel som na tvoj rozkaz
2. takze to mam chapat tak ze SP protestom chceli prinutit niekoho z vlady aby prezentoval riesenie vlady a diskutovali o tom? (to som usudil podla @89 )
SP týmto protestom chceli vláde dôrazne ukázať, že nie všetci budú, konkrétne teraz, prehliadať cigánsku kriminalitu a situáciu s neprispôsobivými cigáňmi. že je to problém, ktorý vyžaduje riešenie a že sú ľudia, ktorý to riešenie potrebujú. ale iné ako sa to rieši doteraz.
Len nerozumiem, prečo tu každý hovorí o deportácií? bolo by to krásne riešenie, ale absolútne nereálne. ťažko je ponúknuť nejaké uspokojivé riešenie cigánskeho problému, osobne by som im nedávala podporu, dala ich do veľkej karantény, nech si tam pokapú. ale pochopiteľne, takto sa to sa to riešiť nikdy nebude. Znížia sa im prídavky a máme naspäť rok 2004 a rabovanie.
V Michaľanoch sa opäť len poukázalo na aktuálne problémy a neschopnosť vlády ochrániť svoj vlastný národ, namiesto toho tí, ktorí mali byť chránení boli zatknutý a dobitý jak psy. Typické... a smutné ...
Asi si ešte nešiel na východe okolo nejakej osady, čo išiel, skúsil tam žiť.
Oni nechcú žiť lepšie, aj keď na to majú príležitosť. A ja sa s tým nechcem zmieriť a len krčiac ramenami sa pozerať ako sa postupne staneme vo vlastnom štáte menšinou, ktorú terorizuje nejaký odpad a stále ich ospravedlnovať tým, že tým chudákom sme MY niečo odopreli a že za ich životný stav sme zodpovedný práve MY a ešte sa za to cítiť aj vinný...
Aj biele dieťa sa v anglicku naučí bez problémov naučiť anglicky, aj čínske dieťa sa v anglicku naučí hovoriť anglicky, to bol akože argument poukazujúci na čo?? ... Na Slovensku ich škola nevie poriadne nič naučiť, pretože na Slovensku cigánčatá do školy vôbec nechodia. a nieje to chyba škôl...
@95 - hej, len si predstav to strašné haló, ktoré by nastalo, kebyže to naša vláda urobí. narve ich do autobusov a hajde do Indie. EU by sa to predsa nepáčilo a naša vláda urobí všetko aby sa EU mohla strčiť ešte hlbšie do zadnice.
a ako 1000 eur a letenka každému, ja ti neviem... skôr ich nejako "nenásilne" donútiť opustiť krajinu samých od seba. akože prirodzená migrácia za lepšími podmienkami, alebo tak nejako...
keby tak vláda preukázala kus aktivity...
1/ ano, bol som raz pozriet na luniku 9, tak isto som vydel ako ziju v "lese" v stanoch. no je to otranse. tak nemoze nikto cakat ze z tich deti vyrastu slusni ludia. ved tam..fetuju a ..proste hora ked to clovek na vlastne oci vydiii ako ziju niektori v 21 storocii v centre europy.
2/mal som kamnarata roma, neboly bohaty. ale boli slusni a dalo sa nanho spolahnut a verit mu. ved som mu pozical vec za 2000 korun a on mi je ako sme sa doholdi po case vratil v poroadku naspet . take nie vsetci su zly. hej a este ma napadol priklad z minulosti..ked ma napadla skupina starsich chalanou zo skoly..a jeden..rom sa ma zastal. take..hodnotim to zo svojho pohladu. ze nie vsetci su zly a ktoi chcu , tak sa aspon snazia zit slusne. aj ked ich nieje vela. to uznavam.
3/ to je aj "zasluhou" minulosti. vydia deti rodicou ako nic nerobia len kradnu a fetuju tak co cakas ze vyrastie z tych deti?!
4/poukazuje na to, ze niesu sproste ako sa onich traduje u niektorich ludii.
vies..treba sa naucit z nimi zit, aj ked sa ti to nepaci. lebo...oni tu su a budu stale, a bude ich stale coraz viacej. treba sa naucit vychadzat z nimi. lebo zlo plodi len zlo, nasilie len nasilie.
ps. prepac za gramatiku ale ponahlam sa tak to pisem tak ako mi beha ruka
tak skor sa za teba postavy rom ako "biely" .... a pekne sa tu vravi niekomu z popradu ako sa zije v bratislave...
a dalšie moje zážitky s cigáňmi mi len potvrdili, že sa s nimi existovať nedá a ani s nimi existovať nechcem.
To,že ty si mal cigánskeho kamaráta a bol to slušný človek nič nezmení na tom, že 90% tohoto etnika je neprispôsobivých...
@Freedomko - máš pocit, že v Bratislave je situácia s cigáňmi horšia ako v Poprade a na východe??? v BA máme iné problémy, cigáňov tu až tak ako na východe rozhodne nieje.
v BA romov ktori nemaju normalne ubytovanie nenechaju stanovat v parku alebo niekde v lesiku pri sidlisku... tu ich poslu prec a nevedno kam odidu (mozno prave do popradu ) ale preco to nerobia aj tam ? a dovolia im postavit si osadu ? poslat ich prec... mozno by sli do ubytovne.. mozno by si skusili najst pracu a ubytovnu....
ale to uz je o romskych problemoch a nie o tom co je diskusia..
nie, pošlú ich preč z parku a lesíka a oni odídu...prejdú sa kúsok ďalej a postavia si osadu tam. a zas sa to zopakuje a tak sa zase posunú a postavia osadu.
nevravim priamo o pospolitosti ale "white pride" napr. ci fanklub slovan s ich "specialnym" 88vyrocim napr.
konkrítne v BA nemajú osady, pretože v Ba ich nieje tak veľa a Ba je hlavné mesto, asi nikto by nedovolil aby ti v hlavnom meste, ktoré má byť silno navštevované turistami bola cigánska osada... ja neviem,prečo v Ba niesú osady.
aby si tak pár rokov utekal domov zo školy ako o dušu, pretože si v škole menšina... a zažil cigánske férovky štýlu 3 vs. 30. potom si otvor hubu.
ps. inac v bode 2/ na konci to aj pisem "...ze nie vsetci su zly a ktoi chcu , tak sa aspon snazia zit slusne. aj ked ich nieje vela. to uznavam."
ibaže oni nechcú...
www.kofo.707.cz/mapka.jpg
v oboch vláknach vypisuješ, že tu niekoho obhajujem. kde a kedy? ja z teba nemožem
ak by neboli hnedokožci, neboli by "náckovia" (ako ich vy, superľudia voláte), tým pádom by nemala AFA ( ) proti komu ísť, zanikla by aj tá... proste kto tu spôsobuje problémy? cigáni, áááno...