Ako by ste zareagovali kebyze : po par mesiacoch vztahu zistite ze, mesiac po tom ako ste sa spoznali, ked ste este len zacali pocitovat nejake vaznejsie city k sebe, a ked sa vztah len budoval este, ze mal vas partner sex s niekym inym, a to vlastne den pred tym ako vam povedal prvykrat ze vas miluje? Poznali ste sa s tou osobou mesiac este len vtedy, city len zacinali, takze to ze mala sex s niekym inym nie je az taky problem ako to ze to spravila den pred tym ako ti prvykrat povedala ze ta lubi. Ta osoba sa obahuje tym ze to bolo na zaciatku, ked to este nebolo vazne, a ze vlastne ani to lubim ta az tak vazne nemyslela. Podla mojho nazoru, by sa taketo nieco nemalo stat ani ked sa vztah len buduje, alebo, ak niekoho este nemilujes, tak by si mu to rozhodne este nemal hovorit. Stoji si za tym ze to nebolo vtedy vazne, a ze to co spravila bolo okay. Ale podla mna, bud to spravit nemala, alebo mi nemala hovorit ako ma ma strasne rada, dokonca na dalsi den ako ma aj lubi. Ako by ste reagovali vy na takuto situaciu?
dievca mi povie ze ma lubi, den predtym ma sex s niekym inym a este si to obhajuje tym ze to "lubim ta" nebolo este take vazne a nic zle sa teda nestalo?
no co na to povedat...ja by som na to asi nepovedal nic, by som urobil na pate jacksonovsku otocku a uz by ma nebolo
ved ste spolu nechodili. To ze s niekym chodi priebezne von, za ucelom bizsieho spoznania este neznamena, ze nebude plnohodnotne zit svoj zivot.
Ja beriem ako celkom normalnu vec, ze ked som single, tak idem na "rande" s viac osobami. Predsa nebudem stracat cas len s jednou aby som zistil, ze mi nevyhovuje. Aj ked tvoj pripad je teda daco trochu ine, ale tiez tu osobu asi poznala a tak neviem co je na tom zle. Ved ste spolu nechodili.
Navyse, to ze ti po mesiaci spolocneho vychadzania (neviem, ci to bolo tolko) povedala, ze ta miluje, to hadam neberies vazne
Sex môže mať človek aj s niekým koho nemiluje. Of course, že? A pokiaľ ho to trápilo, tak ti to povedal. Povedal ti to vôbec, či odkiaľ to vieš? Podľa mňa je dôležité nie to, že sa vyspal s niekým a ešte nevedel čo chce, alebo čo cítil k tebe, ale to že ti to povedal a mrzí ho to teraz.
A čo ak si práve pri tom sexe s iným uvedomila že ťa ľúbi? Podľa mňa je to dosť možné, že si vtedy uvedomila rozdiel medzi 'iba živočíšnym' sexom s dotyčným a s tebou ku ktorému cíti viac, a preto sa rozhodla..
Je to také onaqé. Technicky ste spolu ešte nechodili, nemôžeš to brať ako podvod.
Keby sa to stalo mne, asi by som bol trochu sklamaný, ale kým by ma nepodviedla vo vzťahu, zrejme by som to neukončil, aj keď by ma to hodnú chvíľu škrelo.
@potatoxd
odpustil by som jej, sme krehkí ľudia, ľahko padneme do hriechu, ak ťa skutočne ľúbi uvedomí si svoju chybu a zostane ti verná...
treba sadnúť a podebatovať o tom, s láskou sa nezahráva, láska je aj o probléme, o bolestí a dennodenných ťažkostiach, ktoré treba riešiť...
vedieť odpúšťať je mnohokrát ťažké a bolestivé, je to však o to krajšie ak si to protistrana uvedomí a nasleduje ťa...
no chlapi sú takí balia 10 báb naraz lebo sa snažia byť multitaskingoví ako ženy A majú iný stupeň toho, čo ty považuješ za chodenie a niektorí zbytočne skoro hovoria, že ľúbim ťa a podobne, mne to tiež dosť skoro frajer povedal, som sa čudovala
suhlasim uplne s tym co hovori semhamforas, ti co hovorite na zaciatku ako by ste sa s tym clovekom hned rozisli - VY netusite co je to laska ked by ste dokazali len tak z minuty na minutu bez sance toho cloveka opustit, jezisi sak to bolo po mesiaci to sa ani neda povazovat za vztah este..
omg sak ja by som bola rada asi ze si uzil este kym sa dalo
jako moze niekto napisat ze neviete co je to laska ked pre kazdeho to moze znamenat nieco ine?
tazko sudit konkretnu situaciu .) ale asi by som s tym mam problem nebudem hovorit ze niekoho lubim a den predtym sa spravam inak, asi by som s tym velmi bojoval.) ale ty musis vediet ci to za to stoji, ak si myslis ze ano tak by som tomu dal sancu, ak nie kasli na to, boh vie co kde taka stvarala
@mayben hej a záhadne ju osvietilo počas toho, že vlastne miluje toho druhého takých poznám teda dosť a tí ich paroháči sú väčšinou jediní, ktorým to akosi nedopína.. Ale tak snáď bude z toho happyend
Záležalo by na tom, ako sa tá osoba správala počas tých ďalších mesiacov -nezahodila by som perspektívny vzťah pre niečo, čo vlastne nič neznamenalo, ak by som mala pocit, že teraz to myslí vážne a úprimne. A vyznanie lásky po tak krátkom čase je síce milé, ale neprikladám tomu váhu. Vzťah sa buduje roky.
Nechodili ste spolu vtedy tak o čo ti ide? Budeš teraz zisťovať s koľkými bola pred tebou a v akom časovom odstupe a vyčítať jej to? A brať slová lásky v tak krátkom čase vážne je trochu naivné. Láska sa vyvíja časom, nie kuk a som tu. Ak sa s tým nevieš ozaj zmieriť radšej to ukonči akoby si jej to mal stále vyčítať. Ak sa ale lúbite tak sa na to vyser a rieš váš vzťah a nie to čo bolo pred ním.
Keď sa v tom budeš vŕtať dostatočne dlho, vytrvalo
a dôkladne, budeš jej to vyčítať čo najčastejšie,
ukážeš je, že si to ty (a ne ona), kto vie, ako sú veci
správne ... trikrát hádaj, čo tým dosiahneš.
Sebavedomý chlap sa zbytočne neprple vo veciach,
ktoré aj tak nezmení, naopak, snaží sa, aby si jeho
láska bola istá, že to, že si vybrala práve jeho, bola
tá najlepšia voľba.
Nesprávaj sa ako žiarlivý puberťák a buď veľkorysý,
vyčítaním, hlavne ak si ona myslí, že neurobila nič
zlé, nedosiahneš, že to "pochopí", skôr ju tým
môžeš naštvať.
Nakoniec ... možno práve vďaka tomu sexu sa
definitívne rozhodla pre teba, takže, akokoľvek to
znie divne, by si mal byť rád, že prebehol.
Ja som svojmu partnerovi povedala ze ho milujem po troch rokoch vztahu.
Rokoch. To je vtedy, ked som mala pocit ze si bez problemov rozumieme, vidno ze mame nieco spolocne a je tam predpoklad spolocnej buducnosti.
Pre mna je toto vyznam slov "milujem ta".
Kebyze som chlap a caja mi povie po tak kratkej dobe ze ma miluje a este sa aj vychrape s inym, dostane vysmech a poriadnu po papuli.
@ufounek
kto bez hriechu, ty zrejme nedokážeš odpúšťať druhým, Božie milosrdenstvo je veľké, kto dokáže oľutovať svoje zlé konanie, tomu náš Pán odpustí...
@marcello111 Určitě nejsem bez hříchu, to je blbost. A u jiných, co se týče předmanželského sexu, mylsím že to není vůbec potřeba řešit, je to dost zastaralý pohled. Snad jsem dobře porozuměl, že ani Tobě to až tak nevadí... a že ti dva olutují a bude to fajn
@ufounek
vadilo by mi to vtedy, ak by sa tie chyby opakovali...
išlo by tu o vedomé podvádzanie, je to smilstvo a preto by sa ho mali ľudia strániť a nasmerovať svoje životy cestou skutočnej lásky, pravdy a vernosti...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
no co na to povedat...ja by som na to asi nepovedal nic, by som urobil na pate jacksonovsku otocku a uz by ma nebolo
Ja beriem ako celkom normalnu vec, ze ked som single, tak idem na "rande" s viac osobami. Predsa nebudem stracat cas len s jednou aby som zistil, ze mi nevyhovuje. Aj ked tvoj pripad je teda daco trochu ine, ale tiez tu osobu asi poznala a tak neviem co je na tom zle. Ved ste spolu nechodili.
Navyse, to ze ti po mesiaci spolocneho vychadzania (neviem, ci to bolo tolko) povedala, ze ta miluje, to hadam neberies vazne
Poslala by som ho kade lahsie,takeho chrapuna !!
Ale v poslednej dobe som sociopat dost, proste stalo sa a je mi to asi jedno, ked ten clovek nema dve tajne rodiny s detmi.
Keby sa to stalo mne, asi by som bol trochu sklamaný, ale kým by ma nepodviedla vo vzťahu, zrejme by som to neukončil, aj keď by ma to hodnú chvíľu škrelo.
odpustil by som jej, sme krehkí ľudia, ľahko padneme do hriechu, ak ťa skutočne ľúbi uvedomí si svoju chybu a zostane ti verná...
treba sadnúť a podebatovať o tom, s láskou sa nezahráva, láska je aj o probléme, o bolestí a dennodenných ťažkostiach, ktoré treba riešiť...
vedieť odpúšťať je mnohokrát ťažké a bolestivé, je to však o to krajšie ak si to protistrana uvedomí a nasleduje ťa...
keby hocikto iny, tak koniec
omg sak ja by som bola rada asi ze si uzil este kym sa dalo
tazko sudit konkretnu situaciu .) ale asi by som s tym mam problem nebudem hovorit ze niekoho lubim a den predtym sa spravam inak, asi by som s tym velmi bojoval.) ale ty musis vediet ci to za to stoji, ak si myslis ze ano tak by som tomu dal sancu, ak nie kasli na to, boh vie co kde taka stvarala
a dôkladne, budeš jej to vyčítať čo najčastejšie,
ukážeš je, že si to ty (a ne ona), kto vie, ako sú veci
správne ... trikrát hádaj, čo tým dosiahneš.
Sebavedomý chlap sa zbytočne neprple vo veciach,
ktoré aj tak nezmení, naopak, snaží sa, aby si jeho
láska bola istá, že to, že si vybrala práve jeho, bola
tá najlepšia voľba.
Nesprávaj sa ako žiarlivý puberťák a buď veľkorysý,
vyčítaním, hlavne ak si ona myslí, že neurobila nič
zlé, nedosiahneš, že to "pochopí", skôr ju tým
môžeš naštvať.
Nakoniec ... možno práve vďaka tomu sexu sa
definitívne rozhodla pre teba, takže, akokoľvek to
znie divne, by si mal byť rád, že prebehol.
Rokoch. To je vtedy, ked som mala pocit ze si bez problemov rozumieme, vidno ze mame nieco spolocne a je tam predpoklad spolocnej buducnosti.
Pre mna je toto vyznam slov "milujem ta".
Kebyze som chlap a caja mi povie po tak kratkej dobe ze ma miluje a este sa aj vychrape s inym, dostane vysmech a poriadnu po papuli.
kto bez hriechu, ty zrejme nedokážeš odpúšťať druhým, Božie milosrdenstvo je veľké, kto dokáže oľutovať svoje zlé konanie, tomu náš Pán odpustí...
vadilo by mi to vtedy, ak by sa tie chyby opakovali...
išlo by tu o vedomé podvádzanie, je to smilstvo a preto by sa ho mali ľudia strániť a nasmerovať svoje životy cestou skutočnej lásky, pravdy a vernosti...