K tejto ankete ma napadla len jedna myšlienka - Bud zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete. A budeš nou. Skús nebojovať každý den s niekým NAPR. rodičom, namiesto nenávidenia sa na toho človeka usmej, a správaj sa k nemu slušne a ukáž mu, že ho máš rád.(ani jeho srdce nezostane makke) A po čase sa zistíš , že vlastne ako by to vyzeralo .... keby...
to sa nikdy nestane, to by chcelo revolúciu v myslení ľudstva, čo je nereálne...možno je to mojím nedostatkom kreativity, ale niečo také nereálne si vážne predstaviť neviem
absolútne najviac nerozumiem, ako môže niekto povedať, že to bdue nuda. Áno, z obývačky v strednej Európe sa skvele zabáva na vojnách v Afrike a Blízkom Východe. Dospelé, skutočne.
Nenávisť občas treba, ale nie vojny. Iba také osobné, naserieš ma, ja ti vylepím, možno sa pobijeme a to stačí. Proste keď je na to dôvod, nie keď si nejaký zazobaný magor zmyslí, že on chce ešte nejaké prachy, tak pošle chudákov nezmyselne umierať a zabíjať, to skôr peniaze sú ten problém, aj vždy bol, ešte keď ani neboli. A mali by konečne niečo urobiť s tým, aby neničili prírodu a žili sme s ňou v súlade, ale nie tak, aby sme sa museli kúpať v potoku.
nehlasovala som,ale pre tých čo ste hlasovali za druhú a tretiu možnosť ,chcete mi povedať že uznávate vojnu hej ,ja ivem asi ste to mysleli tak že treba rovnováhu ,nemože byť len dobro alebo len zlo,ale aj tak vojny sú tie najväčšie blbosti aké mohli vzniknúť
vsetko musi byt v rovnovahe...na kazdu akciu musi byt reakcia....bezn zla by nebolo dobro a dokial existuje dobre musi existovat i zlo vsetko ma svoj protiklad...tak to bolo i bude .....Na tom sa uz nic nezmeni....Vzdy to bude rovnake Vojny,konflikty a toto vsetko existuje lebop clovek ma aj zle aj dobre vlastnosti...Citi aj lasku i smutok, i bolest, i radost, i hnev, i zast. Ludia byvaju stastny i nestastny.Svet bez vojen je rovnako utopicka myslienka ako komunizmus. Rovnako utopicka myslienka ako svet bez penazi kde by ludia pracovali a z obchodov by si brali len to co by potrebovali. Rovnako ako krasna ale utopicka myslienka beztriedneho spolocenstva.Take nieco je sice krasne no nemozne...Mozno ked pride nejaka dalsia katastrofa ktora by zrovnala 80% sveta a mozno potom...No nikdy nebude mozne zlo vymazat zo sveta uplne...Preto nehlasujem....lebo vsetko zle je na nieco dobre....Ked klesnete na uplne dno, tak mate na vyber. Mozete sa z neho odrazit alebo tam ostat lezat. ved aj Japonci sa dostali z uplne dna po 2. svetovej vojne ked s nimi nikto nespolupracoval, na svetovu spicku. Preto treba aj krutost a zast. Preto treba aj to zle. Na to netreba zabudat.
to by dlho nevydržalo, pretože ludia sa dlhšie správat takto nevydržia. a to by sa museli zrušit všetky vlády, hierarchie, všetko. to by nastalo obrovské bezvládie. neviem či by dnešný moderný svet také niečo uniesol. skor by mala nastať obrovská vlna znášanlivosti ľudstva, rasy, náboženstva...
@filipkoo čo ma k tomu vedie? kristeboze na nebi zachráň ma. hned teraz sa zbal a chod byt civilistom v Iraku. zavolaj mi za mesiac a povedz mi, či sa bavíš.
@yolis no tam je iba zlo.. ale nie neutralita... ide o svet ako všeobecne, niekde je zle a niekde dobre, a jedno s druhym bojuje - to je tu sranda.. keď si zobereš jedneho komara čo len kuše, tak samozrejme že by si ho tu mať nechcela, musiš to brať z nadhľadu
@yolis a co mam pisat ci by´ta to bavilo prechadzazs sa po vonku kazdy sa na teba smejee zapnes Tv nic v nej neni bo su tam len vojnyyy a bitky bolo by to napisu adej sa budem kazdy piatťok bit ale som rad ze to tak je
ja som síce dala tretiu možnosť, ale myslela som to tak, že vojny čo sa týka sveta sú naozaj zbytočné, ale predstavte si svet bez hádok atd. proste dokonalú harmóniu.....to je proste blbosť, vždy sa nájde niekto, kto bude vyčnievať, to by najskôr veľa ľudí muselo zmeniť myslenie...ale tak snívať je podľa učebnice psychológie zdravé
odznelo tu vela dobrych, mudrych trochu aj oplzlých nazorov a to je práve to, že ludska mysel - chapanie nie je este na takej urovni ako by bolo želatelne, naš mozog ani zdaleka nefunguje na plne obratky teda nemozme realne pochopit, že vsetko by fungovalo aj bez tych vojen, čo si myslim je najhoršie co može bit... nejka otcovska facka a vyhubovanie je na spametanie sa a clovek odstupom casu povie dobre ze mi tu facku tatko dal aspom som prestal fajcit a podobne... niekomu staci dohovorit a niekomu staci vychovna po hube a svet ide dalej...
ja by som si tiez nezelal aby sa z ludi stali naprogramovaný roboti, aby sa zivot stal nudným a stereotipným....filip
@mm47 , mas pravdu, v 1945-om, bol porazeny fašizmus, bolo zabitych 60 milionov ludi, je to vysoka cena za slobodu, chcel by si zit ako otrok v gete a nepoznat lásku, slobodu, volny cas, disco....v tom case sa obetovali druhi za nas aby sme mohli takto zit......
pri dnesnej tretej svetovej vojne ako nas strasia by zomrelo az pol miliardy ludi za slobodu, zem by bola globalne znicena,vegetacia, na dlhe roky zamorene uzemia a strasne choroby, velka cena za slobodu....filip
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
inak toto si precitaj @torpedo08 » blog.peoplecomm.cz/clanek/potreba-...
Toto je otázka kazdeho jedneho z nás
a asi najvecsi problem yb predstavovalo premnozenie ...
a vzhlaqdom an to že ropa dochádza a my by sme nemali takmer žiadne technológie akosa bez nej zaopísť asi yb to bola celkom bieda...
ale čo sa týka súčasných vojen tak tie nemajú absolútne žiaden prínos.. s výnimkou vojny v Iraku ...
dobre by to bolo clovek si aj tak najde nieco co bude zase povazovat za zlu vec.
vitazstvo ludstva? skor zmena. vitazstvo nad cim vlastne ? nad sebou samym? svojou podstatou ? tu mozme len vyvijat.
@filipkoo the same.
ja by som si tiez nezelal aby sa z ludi stali naprogramovaný roboti, aby sa zivot stal nudným a stereotipným....filip
pri dnesnej tretej svetovej vojne ako nas strasia by zomrelo az pol miliardy ludi za slobodu, zem by bola globalne znicena,vegetacia, na dlhe roky zamorene uzemia a strasne choroby, velka cena za slobodu....filip