Mate nejaku rutinu?
Predpokladam,ze vela ludi robi velke nakupy raz za cas a potom vela mensich.
Ja to tak nemam.Chodim do obchodu niekolko x do tyzdna.(najma kvoli zelenine) ale mame doma aj zasoby na lenivsie dni,ale celkom vela sa toho u nas skonzumu
Ja sa snazim len malinko chodit, tak raz do tyzdna zhruba, ale nemam ziadnu rutinu, proste ked dojdu zasoby. Nenavidim nakupovanie, takze sa obchodom vyhybam ?
raz za čas, keď sa mi chce alebo keď treba narýchlo skočiť k Vietnamcom po niečo. v prechádzkach po Lidli sa moc nevyžívam keď už, po zeleninu radšej skočím na trh.
pravidelne každý týždeň objednávame Rohlík, je to easy, za 20 minút všetko naklikáš a donesú ti to až pred dvere. takže toto je moja rutina.
a tiež máme zásoby, nejaké mrazené veci, plnú špajzu cestovín, strukovín, nejaké pesto, omáčky, sterilizovanú zeleninu, sušené huby a tak podobne
joj a inak s priateľom sme si vytvorili tradíciu chodiť každú sobotu ráno na trh, dať si tam niečo na jedenie a kávu, popríade vziať aj nejaké kvety, oriešky, pesto, pity.. ale nepovažujem to za nákup, skôr takú príjemnú kratochvíľku
Cca raz za týždeň väčší nákup od doby covidovej (vtedy som zvykla aj cez Lunys objednávať zeleninu a ovocie), ale už teraz skôr častejšie chodím na malé nákupy, nech mám hlavne čerstvú zeleninu, ovocie, pečivo a prípadne keď ešte si zmyslím, že súrne niečo potrebujem. Mám vždy takú stálu zásobu cestovín, strukovín, múky, konzerv, mrazenej zeleniny aj nejakých polotovarov.
Skôr žijem neorganizovane. Chodím (takmer) každý deň, prípadne viackrát denne, nákupy neplánujem, nerobím veľké nákupy a nakupujem čo si práve zmyslím. Ak zistím, že niečo nevyhnutne potrebujem, idem znova.
Asi 1x za 10 dni veľký nákup a keď som niekde autom tak pomedzi to ešte skočím do billy nejakých zopár veci čo urgent chyba…
Ale začnem asi častejšie, keďže chcem jesť teraz viac ovocia a zeleniny a to sa nedá veľmi do zásoby
vôbec, naposledy som bol v obchode s potravinami asi minulé leto ... tieto veci u nás nemám na starosti ja a už keď, tak si to objednám a príde mi to domov
Často, málokedy varím jednoduché jedlá a takže spotrebujem veľa ingrediencií a nenakupujem do zásoby(max strukoviny/cestoviny a pod.), ale hlavne keď vidím niekde vegánske novinky a také veci čo mám rada, som ochotná ísť po ne aj keby vonku zúri víchrica, pretože mám na ne proste chuť a jedlo je láska, takže naň míňam aj najviac peňazí, nie na handry a kozmetiku
Takmer každý deň, niekoľkokrát za deň. Ja beriem nakupovanie ako cieľ prechádzky. A často chodím taký tour Tesco, Kaufland, Lidl, Billa... Všade kúpim jednu-dve veci, podľa toho, čo je kde v akcii. A popritom robím kroky. Baví ma to. Nechodievam do obchodu kupovať viac ako päť vecí. To výnimočne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
pravidelne každý týždeň objednávame Rohlík, je to easy, za 20 minút všetko naklikáš a donesú ti to až pred dvere. takže toto je moja rutina.
a tiež máme zásoby, nejaké mrazené veci, plnú špajzu cestovín, strukovín, nejaké pesto, omáčky, sterilizovanú zeleninu, sušené huby a tak podobne
Ale začnem asi častejšie, keďže chcem jesť teraz viac ovocia a zeleniny a to sa nedá veľmi do zásoby