Mne mäso (kura na prírodno, ryba...) príde ako ľahký spôsob zasýtenia bez toho, aby som zjedla niečo strašne kalorické (typu špagety, halušky s bryndzou, pizzu...) takžeee aj preto ho jem asi veľa v poslednom čase. Akože viem, že sú jedlá, ktoré sú tiež zdravé a neobsahujú mäso a že je ich dosť, ale veľmi často som obmedzená na školský bufet a jedáleň, takže obed pre mňa znamená mäso
Okrem toho, že mi bravčové, hovädzie a teľacie nechutí, tak mi je týchto zvierat, (kvôli tým strašným podmienkam) aj viac ľúto. Nikdy v živote by som ale nezjedla korytnačie alebo králičie/zajačie. Keďže som mala korytnačky aj králičky. Keď som mala asi 8 rokov, tak mi v reštaurácii v Tatrách objednali králičiu polievku a vyzerala úžasne, ale ani som sa jej nedotkla. Rodičia sa na mňa dosť nahnevali a prehovárali ma, ale nepodarilo sa.
Mala som už srnčie, tiež keď som bola dieťa a chutilo mi neuveriteľne. Tu mám celkom preto dilemu. Ale vždy som odvtedy odolala. Je mi ľúto danielov, srniek...
Ale asi zo mňa vegetariánka nikdy nebude, keďže pečené kura je moje najobľúbenejšie jedlo :/
Avšak, keď sa mi pred 2 rokmi podarilo pribrať 10 kg (čo stále bola u mňa síce podváha), tak som začala aj viac selektovať, čo si kupujem. Aby to bolo zdravšie. Menej údenín, viac zeleniny, mozzarella a tak. Ale keď sa snažím pribrať, tak sa nejak nepozerám moc na to, čo jem (až na tých pár výnimiek). Hlavne aby mi to chutilo a priberalo sa z toho. Čiže opačne ako píše @Annyejnji - cestoviny, pizza, zemiaky, bagety, bábovky a tak
@azizi iba z masa sa pribera tazko, pretoze ti prakticky vobec neovlplyvnuje hladinu cukru v krvi a teda sa nemoze stat, ze mavas sugar cravings a prezieras sa. Navyse ak si na carnivore diet (alebo high fat low carb), tak si telo zvykne brat energiu z ulozenych tukov miesto z cukrov, takze ak nejes viac ako dokazes spalit (co je tazke, kedze nemas chut tolko jest), tak z masa chudnes uplne jednoducho (ja som za 2 mesiace steakovej diety schudol 5 kil).
@semhamforas len som to skusila zo zvedavosti a zdalo sa mi to prakticke pre telo ktore sportuje, v zmysle ze u masa je to za menej hmoty viac zasytenia a energie. A tiez mi to chuti Ale pravda je ze to maso jem skor 1x mesacne nez parkrat mesacne, po tych 5 rokoch veganstva k tomu nemam az taky vztah. Kazdopadne je mi lepsie ked si nemusim nic zakazovat, syry a mliecne vyrobky jem kazdy den
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Okrem toho, že mi bravčové, hovädzie a teľacie nechutí, tak mi je týchto zvierat, (kvôli tým strašným podmienkam) aj viac ľúto. Nikdy v živote by som ale nezjedla korytnačie alebo králičie/zajačie. Keďže som mala korytnačky aj králičky. Keď som mala asi 8 rokov, tak mi v reštaurácii v Tatrách objednali králičiu polievku a vyzerala úžasne, ale ani som sa jej nedotkla. Rodičia sa na mňa dosť nahnevali a prehovárali ma, ale nepodarilo sa.
Mala som už srnčie, tiež keď som bola dieťa a chutilo mi neuveriteľne. Tu mám celkom preto dilemu. Ale vždy som odvtedy odolala. Je mi ľúto danielov, srniek...
Ale asi zo mňa vegetariánka nikdy nebude, keďže pečené kura je moje najobľúbenejšie jedlo :/
@azizi iba z masa sa pribera tazko, pretoze ti prakticky vobec neovlplyvnuje hladinu cukru v krvi a teda sa nemoze stat, ze mavas sugar cravings a prezieras sa. Navyse ak si na carnivore diet (alebo high fat low carb), tak si telo zvykne brat energiu z ulozenych tukov miesto z cukrov, takze ak nejes viac ako dokazes spalit (co je tazke, kedze nemas chut tolko jest), tak z masa chudnes uplne jednoducho (ja som za 2 mesiace steakovej diety schudol 5 kil).