A viete varit polievky? Ja len tu cesnakovu a vyvar teraz je velmi popularna ta pho, strasne je citit po skorici, ale tiez mi to nejak extra nechuti...
@azizi@9 vies co, ja nemam rada hriby kvoli tomu ze su slizke a hnusne ale ta chut mi az tak neprekaza, takze ked je nejaky hribovy krem, kde su uplne rozmixovane, tak som ochotna to zjest rovnako ako ked niekde na navsteve dostanem jedlo kde su hriby, tak ak sa inak neda, prekonam sa ?
@azizi@14 tazko si vybrat ale velmi lubim vsetky nakyslo, fazulovu, luskovu, kapustnicu, potom klasicky hovadzi vyvar, rozne kremove, napr. cesnacku v bochniku tusim mam rada uplne vsetky, niekedy si dam aj 2 porcie polievky na obed a to mi staci
@mishenka09@18 v Prahe na namesti IP Pavlova v restauracii U Graffu. Ale ta nie je kremova, ale cira. A je tam aj sir. No hodilo by sa to aj do tej kremovej...
Mám rada, ale málokedy sa mi chce variť polievku aj hlavné jedlo. A viem len zopár - kurací vývar, zeleninovú, francúzsku, frankfurtskú, číru cesnačku, krémovú česnačku, brokolicovú, karfiolovú, pórovú, rascovú s vajíčkom a paradajkovú.
Kapustnicu mám rada, aj šošovicovú a fazuľovú, ale to teraz nejem...
Ale zakladám klub nepriateľov sladkej cibuľačky a mliečnej mrkvovej.
Polievky su zaklad pre mna Zeleninove mam najradsej.. tam sa da dat pomaly hocico, voda, cibula, zemiak na zahustenie .. taky zaklad.
Nejaku drzkovu prave nie, kapustnicu vynimocne .. inac rozne cicerova, sosovicova, fazulova so slivkami, vyvar, paradajkova, brokolicova, hrachova, cviklova, cesnakova a podobne pokial nie je moc oleja, niekde davaju.. sem tam nieco zo sacku ako francuzska.
Ak nemam na obed tak casto prave na veceru. Ku krupkom mam napriklad trochu averziu lebo to davali na obedoch na ZS asi vsade.
Ja mam veľmi rada polievky, ale skoro vôbec žiadnu neviem uvariť, takže ich mám len keď mi niekto iný navarí ale chcem na sebe popracovať a mávať ich častejšie
robievam si vyvar, odpad z kurata upecem v trube na 200, pekne dohneda aj s nejakou zeleninou a potom varit tak 5-6 hodin. ja robievam 20l hrniec ale dopoly. vysledok je tak 3-5l vyvaru. pomrazim po pol litry a ked mam chut, tak spravim polievku z hocicoho a bude popici, lebo ten vyvar to spravi
Po -pia, cez viked niekedy robim vyvary ale take ze jem len vyvar. A ked som u rodicov. Huste zeleninove polievky si robim niekedy na veceru vo varici na polievky a to freestailujem. Zatim najlepsia freestailova bolo kombo brokolica a cervena sosovica. To ked sa da v spravnom pomere chuti to ako hrachova ale tak trochu inak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ozaj a este milujem ostrokyslu v cine!
Asi vsetky mozne okrem hribovych, drzkovej a ostrokyslej (nikdy som ju nejedla lebo huby) ?
Kapustnicu mám rada, aj šošovicovú a fazuľovú, ale to teraz nejem...
Ale zakladám klub nepriateľov sladkej cibuľačky a mliečnej mrkvovej.
Nejaku drzkovu prave nie, kapustnicu vynimocne .. inac rozne cicerova, sosovicova, fazulova so slivkami, vyvar, paradajkova, brokolicova, hrachova, cviklova, cesnakova a podobne pokial nie je moc oleja, niekde davaju.. sem tam nieco zo sacku ako francuzska.
Ak nemam na obed tak casto prave na veceru. Ku krupkom mam napriklad trochu averziu lebo to davali na obedoch na ZS asi vsade.
robievam si vyvar, odpad z kurata upecem v trube na 200, pekne dohneda aj s nejakou zeleninou a potom varit tak 5-6 hodin. ja robievam 20l hrniec ale dopoly. vysledok je tak 3-5l vyvaru. pomrazim po pol litry a ked mam chut, tak spravim polievku z hocicoho a bude popici, lebo ten vyvar to spravi