Ako často si robíš polievku a ktorá ti najviac chutí?
1, Si polievkový človek a vyhľadávaš menu práve s polievkou?
2, Chce sa ti investovať čas do jej varenia, či si ju dávaš iba ak niekde je? (menučka, u rodičov, na návšteve, atď)
2, Aké nenáročné a rýchle recepty poznáš?
Kurací vývar, jem ho tak 2-3x za týždeň (u mamy poprípade v restike) mimo toho ho ešte varím cca raz za mesiac a vtedy ho jem 3x za deň a pokračujem v tom až kým ho nedojem
1, milujem polievkyyyy, veľmi vyhľadávam
2, nechce sa mi ale investovať čas do jej varenia, čiže si ju dávam iba ak niekde je
3, sú tu len náročné nerýchle recepty na krémové polievky ktoré zbožňujem, ale variť ich vôbec neviem
Strašne málo varím, lebo to neviem variť v malom množstve (lebo nebudem sa s tým predsa paprať kvôli dvom-trom porciám) a potom mám toho litre, zoženiem to za dva dni a nemám potrebu ju jesť ďalšieho pol roka
Ale keď už, tak väčšinou vývar alebo brokolicoú krémovú, poprípade sezónne inú krémovú.
Nejedávam veľmi mimo domu, a keď, tak som často veľmi skeptická voči tamojším polievkam (niektoré sú fakt super, ale minule som bola tak zradnená z toho, čo som dostala, že sa z toho tak skoro nespamätám)
Paradajkovu som včera robil... Ďalej mam rad šošovicovú, slepačiu, omáčkovú a dokonca aj špenátovú keď je dobre urobená... Ale čoo ja zjem asi všetkyy ale chcel by som začať robiť tradične japonské miso polievky a tie by som chcel jedávať aj ráno lebo malokedy mi chuti ráno jest
polievku jem/varím veeľmi málo, keď idem niekde na obed, neobjednávam si ju, lebo by som nevládala dojesť ani hlavné jedlo, kebyže si dám aj polievku..
ale chcela by som začať jesť polievky viac hlavne na večeru, namiesto chleba. minule som urobila obyčajnú hráškovú a bola super! a frajer robí najlepšiu paradajkovú
@zrkadlovka vsetko zhrnula za mna
Moje fejvrit su zeleninova s halustickami, poctive vyvary (hovadzi je naj), cesnacka a kremove.
Musim ich nejak zaclenit do jedalnicka, teraz pre ne nejak nemam miesto
1 nie
2 polievkam v ramci menu nedoverujem a za svoj zivot som si polievku v restauracii objednala asi 7x. Nechodim na take navstevy, kde by mi davali polievku. Sama si polievku navarim tak 2-3x za mesiac
3 vsetky kremove, najviac lubim brokolicovu a mrkvovu, alebo potom take basics ako cesnacka
milujem polievky, ale jem ich málo a menu nevyhľadávam s polievkou zvyčajne, lebo zjem tri ďobky a som napapaná a príde mi odveci objednávať si len polievku
dávam si ju vždy, ak je príležitosť, napr. na hoteli na dovolenke, u rodičov, starých rodičov, a pod.
poznám mnoho receptov, ale nebudem ich sem predsa písať všetky
a najviac milujem hráškovú polievku s liatym cestom
Som extremne polievkovy clovek, v chladnejsich mesiacoch je polievka casto cely moj obed.
Varim ich rada ale aj k rodicom sa tesim napriklad kvoli hovadziemu vyvaru alebo v zime kvoli kapustnici (ktoru nevie dobre urobit nikto okrem mojej mamy)
Polievky vseobecne povazujem za extremne blbuvzdorne jedla, rada robim dynove, rajcinove, cibulove, cesnakove, uz som zacala varievat aj spominany vyvar ale bezne pri nom zaspim a potom ho mam kalny a nie tak dobry ako maminka
A ked sa mi nechce varit tak marks and spencer rajcinova v plechovke to isti
Tak teda prispejem, že ja polievku mám najradšej každý deň, ale to je nemožné bez toho, aby som nejedla jednu tú istú tri dni, resp. si ju nekupovala. Variť častejšie ako 2x týždenne je pre mňa nonsens.
Kupujem aj tie menučkové, sú sklamanie, ale v momentálnej práci robia veľmi dobré.
Najviac zbožňujem hŕstkovú, hokkaido, hráškovú, na kyslo cesnačku/zemiakovú, brokolicovú, paradajkovú ak je na slano, vývar ofc.
Rada si niektoré krémové zmiešavam ešte so zeleninou niekedy a tak jem
Som polievkový typ, ale nevyhľadávam menu s polievkou, keďže mám problém zjesť krátko po sebe dve jedlá (aj polievku, aj hlavné jedlo).
Polievky považujem za jedno z najľahších a najrýchlejšie uvarených jedál, takže nemám problém investovať tú trochu času na ich uvarenie.
V podstate každá krémová polievka, ktorá spočíva na princípe uvariť zeleninu (napr. paradajky, brokolicu, špargľu, karfiol, pór...), rozmixovať ju, pridať šľahačku a dochutiť je extrémne jednoduchá.
Polievky varievam 1-2krát do týždňa, ale vždy vo väčšom množstve na viac dní.
Najradšej mám ostrokyslú, paradajkovo-šošovicovú a spargľovú polievku a ešte demikát.
lúbim polievky
v menu si nedávam lebo potom menej zjem ale občas si dám len polievku ak je držková napríklad
raz týždenne varím, mám rada strukovinové, hríbové, krémové....v podstate asi akúkolvek len vývary sú u nás menej často lebo dlho trvajú
Mám celkom rád ale keď mám obed bez polievky, nemám.pocit,.že niečo není v poriadku
Keď je polievka, rád si dám, dakedy aj dvakrát ak je dobrá.
Sám varím polievky nepravidelne. Raz za čas áno, ale zďaleka nie ku každému obedu
Ja som zistil, že najlepší čas na polievku je ráno! odkedy som pozeral inšpirácie na raňajky a všetko to bolo niečo s vajcom alebo sladké dezerty (kaše, palacinky, ovocie) tak si ich varím na raňajky.
som extrémne polievkový no na obed ich nikdy nerobím, v reštaurácii však vždy jem
Mám už nejaké chytáky a krémové polievky človek spraví do 15 minút. Pokiaľ chcem nejaký vývar, napr. minule phò tak to nechám variť i celú noc aby som to ráno mohol hneď jesť moja obľúbená je teraz napr. slepačia-miso so soba cestovinami. Alebo karfiolový/brokolicový/tekvicový krém, mrkvová so zázvorom a kadejaké také
Neviem si predstavit den bez polievky varim kazdy den alebo ob (ak sa zvysi) . Varim take co nam babka robila ako detom plus mam oblubenu kucharku polievok od apetitu alebo co chladnicka a spajzka dala
niekedy áno, niekedy ak je hlavné jedlo sýte ako napr. pirohy, vtedy nie, a najradšej mám všetky zeleninové, hlavne brokolicovú, tekvicovú, cuketovú, špenátovú, kapustovú, chilli fazuľovú, mrkvovú s kurkumou, thajskú kuraciu s kokosovým mliekom, cesnakovú so syrom, paradajkovú so syrom a guláš samozrejme
Asi raz za mesiac si robím rajčinovú. Vždy bola moja obľúbená. Sladká je s kopou syra. Potom sa celý rok teším na kapustnicu a vývary buď u jednej, alebo u druhej babky milujem. Inak si nerobím často polievku. Strašne ma baví variť, ale nikdy neviem čo, tam improvizujem, ale to sa mi zas často nechce, tak väčšinou žijem z toho, čo chladnička dá. Ale mám celkom rada polievky, len som tiež skeptická voči nim zo školy, menu, od babky...
Mám rada polievky, najradšej husté (čo najhustejšie) lvl. natrepem tam kilo zeleniny a cesta napríklad proste také, že z polievky zrobím druhé jedlo
a neviem si predstaviť obed bez polievky, ale viem si predstaviť obed bez druhého jedla.. veľmi často ,hlavne keď je nejaká zeleninová s haluškami...alebo kurací vývar.. ju mám ako celý obed (proste si druhé ani nedám)
ak poleivku nemám pár dní , chýba mi
naradšej mám kuraciu polievku (od škôlky a odkedy sa dá jesť je to moje obľúbené jedlo a NIKDY počas môjho života sa nezmenilo ani na chvíľku na nič iné) a už som po tom známa medzi mojimi blízkymi
inak jem také tie bežné polievky, kupríkladu paradajkovú (s tou je akurát problém, že ju mám rada sladkú a viním sa za cukor, čo si tam sypem), fazuľkovú, fazuľovú, karfiolovú normálnu aj mliečnu, krémové polievky, brokolicovú napr., zeleninovú, hráškovú a všetky tie obmeny fazuľovú, šošovicovú (hlavne kyslú) kapustovú, kapustnicu, vajíčkovú, párkovú, SYROVU a tak ďalej
jedine som nikdy neochutnala cesnakovú.. ona je úplne v každom menúčku asi, ale keď tá druhá vec na výber je kuracia no
Nie som moc na polievky, máloktorá mi chutí. Variť ich vôbec nevarím (akože párkrát som uvarila, ale to už bolo dávno), jedávam ich keď tak len u mamo alebo v reštike si dám k menu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
2 nie
3 polievka od bordel mamy
2, nechce sa mi ale investovať čas do jej varenia, čiže si ju dávam iba ak niekde je
3, sú tu len náročné nerýchle recepty na krémové polievky ktoré zbožňujem, ale variť ich vôbec neviem
ne
neviem
Ale keď už, tak väčšinou vývar alebo brokolicoú krémovú, poprípade sezónne inú krémovú.
Nejedávam veľmi mimo domu, a keď, tak som často veľmi skeptická voči tamojším polievkam (niektoré sú fakt super, ale minule som bola tak zradnená z toho, čo som dostala, že sa z toho tak skoro nespamätám)
» zenskyweb.sk/clanok/42092-pr...
ale chcela by som začať jesť polievky viac hlavne na večeru, namiesto chleba. minule som urobila obyčajnú hráškovú a bola super! a frajer robí najlepšiu paradajkovú
Moje fejvrit su zeleninova s halustickami, poctive vyvary (hovadzi je naj), cesnacka a kremove.
Musim ich nejak zaclenit do jedalnicka, teraz pre ne nejak nemam miesto
2 polievkam v ramci menu nedoverujem a za svoj zivot som si polievku v restauracii objednala asi 7x. Nechodim na take navstevy, kde by mi davali polievku. Sama si polievku navarim tak 2-3x za mesiac
3 vsetky kremove, najviac lubim brokolicovu a mrkvovu, alebo potom take basics ako cesnacka
dávam si ju vždy, ak je príležitosť, napr. na hoteli na dovolenke, u rodičov, starých rodičov, a pod.
poznám mnoho receptov, ale nebudem ich sem predsa písať všetky
a najviac milujem hráškovú polievku s liatym cestom
Varim ich rada ale aj k rodicom sa tesim napriklad kvoli hovadziemu vyvaru alebo v zime kvoli kapustnici (ktoru nevie dobre urobit nikto okrem mojej mamy)
Polievky vseobecne povazujem za extremne blbuvzdorne jedla, rada robim dynove, rajcinove, cibulove, cesnakove, uz som zacala varievat aj spominany vyvar ale bezne pri nom zaspim a potom ho mam kalny a nie tak dobry ako maminka
A ked sa mi nechce varit tak marks and spencer rajcinova v plechovke to isti
Tak teda prispejem, že ja polievku mám najradšej každý deň, ale to je nemožné bez toho, aby som nejedla jednu tú istú tri dni, resp. si ju nekupovala. Variť častejšie ako 2x týždenne je pre mňa nonsens.
Kupujem aj tie menučkové, sú sklamanie, ale v momentálnej práci robia veľmi dobré.
Najviac zbožňujem hŕstkovú, hokkaido, hráškovú, na kyslo cesnačku/zemiakovú, brokolicovú, paradajkovú ak je na slano, vývar ofc.
Rada si niektoré krémové zmiešavam ešte so zeleninou niekedy a tak jem
Polievky považujem za jedno z najľahších a najrýchlejšie uvarených jedál, takže nemám problém investovať tú trochu času na ich uvarenie.
V podstate každá krémová polievka, ktorá spočíva na princípe uvariť zeleninu (napr. paradajky, brokolicu, špargľu, karfiol, pór...), rozmixovať ju, pridať šľahačku a dochutiť je extrémne jednoduchá.
Polievky varievam 1-2krát do týždňa, ale vždy vo väčšom množstve na viac dní.
Najradšej mám ostrokyslú, paradajkovo-šošovicovú a spargľovú polievku a ešte demikát.
Nevarím ich ale nejako často, tak cca raz za 2-3 týždne spravím hokkaidovú alebo brokolicovú... Naposledy som robila cuketovo-špenátovú
v menu si nedávam lebo potom menej zjem ale občas si dám len polievku ak je držková napríklad
raz týždenne varím, mám rada strukovinové, hríbové, krémové....v podstate asi akúkolvek len vývary sú u nás menej často lebo dlho trvajú
Mám celkom rád ale keď mám obed bez polievky, nemám.pocit,.že niečo není v poriadku
Keď je polievka, rád si dám, dakedy aj dvakrát ak je dobrá.
Sám varím polievky nepravidelne. Raz za čas áno, ale zďaleka nie ku každému obedu
som extrémne polievkový no na obed ich nikdy nerobím, v reštaurácii však vždy jem
Mám už nejaké chytáky a krémové polievky človek spraví do 15 minút. Pokiaľ chcem nejaký vývar, napr. minule phò tak to nechám variť i celú noc aby som to ráno mohol hneď jesť moja obľúbená je teraz napr. slepačia-miso so soba cestovinami. Alebo karfiolový/brokolicový/tekvicový krém, mrkvová so zázvorom a kadejaké také
a neviem si predstaviť obed bez polievky, ale viem si predstaviť obed bez druhého jedla.. veľmi často ,hlavne keď je nejaká zeleninová s haluškami...alebo kurací vývar.. ju mám ako celý obed (proste si druhé ani nedám)
ak poleivku nemám pár dní , chýba mi
naradšej mám kuraciu polievku (od škôlky a odkedy sa dá jesť je to moje obľúbené jedlo a NIKDY počas môjho života sa nezmenilo ani na chvíľku na nič iné) a už som po tom známa medzi mojimi blízkymi
inak jem také tie bežné polievky, kupríkladu paradajkovú (s tou je akurát problém, že ju mám rada sladkú a viním sa za cukor, čo si tam sypem), fazuľkovú, fazuľovú, karfiolovú normálnu aj mliečnu, krémové polievky, brokolicovú napr., zeleninovú, hráškovú a všetky tie obmeny fazuľovú, šošovicovú (hlavne kyslú) kapustovú, kapustnicu, vajíčkovú, párkovú, SYROVU a tak ďalej
jedine som nikdy neochutnala cesnakovú.. ona je úplne v každom menúčku asi, ale keď tá druhá vec na výber je kuracia no