ako dlho vydrží notebook pri bežnom používaní? alebo skôr, ako rýchlo začne byť spomalený, kaziť sa a tak...a ktoré sú také najmenejkazivé značky? počula som,že asus a acer sú dosť nespoľahlivé. tiež,že za dva roky už poväčšine trbea kupovať nový,ale t
všetko ma svoj cyklus,aj použivanie spotrebičov tí šikovnejši alebo viac zabehnuti vo vymienani hoc notebookov, ešte v zaruke ho ponukaju na predaj a kupili si novši aktualnejši model ale su taki,ktory použivaju notebook aj niekolko rokov, spoliehaju sa na znamosti ktora sa do počitačov vyznaju a pripadne pomožu s problemom ja mam stolovy počitač 4 roky,par krat som ho už preinštaloval ale ide v pohode
@semhamforas a ty si sa kde narodil? v krajine asusu? to ma so spolahlivostou asi tolko jak voda s ohnom ... asus a spolahlivost nejde do hromady, vo vseobecnosti su asusy nabite vykonom za nizku cenu a to sa niekde muselo odrazit co znaci na vonkajsom spracovani co sa ti rozpadne a tie komponenty su sice papierovo vysoke ale nezladene prehrievaju sa atd. asi si asus nemal dlhsie ako rok co?
a HP by som bral ovela radsej ako asus, oni mali len jednu vadnu seriu a to Pavilion, ale vo vseobecnosti ich stroje tahaju pekne a spracovanie maju tiez na slusnej urovni, teda strednu triedu, ta vyssia je predrazena a nic zavratne neponukne .... okrem spracovania
@milagross môj názor nebude úplný, ale z môjho pohľadu:
včetci čo majú asusy a acery a MSIčka furt pindajú jak sa kazia a jaké sú to shity, tí čo majú toshiby pindajú menej, a ja osobne som mal v živote len dell a HP, a nemusel som pindať nikdy.
a to ako dlho vydrží kým sa začne spomaľovať a podobne nezávisí ani tak od notebooku ako od toho ako ho používaš, koľko programov na inštaluješ, koľko smetí, malwarov, vírusov, spywarov, pluginov do firefoxu, pluginov do operačného systému a podobne si nevedomky nainštaluješ, atď... od hardvéru tieto veci závisia absolútne minimálne
tak ono dnes sa takmer všetko vyrába tak aby si si hneď po uplynutí záručnej doby musela kúpiť nové... ale záleží veľmi aj od toho ako sa k nemu budeš správať.. ja mám napríklad Asus 4 roky, Lenovo 2 roky a zatiaľ obidva bez chybičky.. skôr by som sa vyvaroval HP-čkám a ináč to máš v zásade asi aj jedno keď budeš kupovať úplný low-end..
Aceru a HP sa oblúúúúkom vyhýbaj...čo som mala možnosť vidieť ich po cca roku používania od kúpy,keď som majiteľom šla preinštalovať Win,skoro som sa poskladala do kocky...
Ja mám Toshibu už pomaly tretí rok a musím odklopať,perfektne šlape doteraz (to bude asi tým,že sa o neho starám-pravidelne čistím,nezaťažujem HDD a pod...)
hp 625, dosť lacnučký a zatial rok a pol drží skvelo... pritom že žije s dvojročným dieťaťom čo v pohode don hodí loptu, zvalí sa naň, keď sa z od neho oddialim tak ho zatvára otvára, ťuká čo sa dá... obdivuhodné že to tak zvláda
a na baterke vzadu sa neviem ani kedy jeden ten oný na tovorenie odjebal...ale to snáď nevadí... a raz ma repráky nalakali....
NIKDY si nezober MSI!! keby som vedel dostať fotku z mobilu do tohoto šrotu že ako vyzerá, dal by som to sem..absolútne nikam s ním nechodím a obrazovka je celá v piči..úplne rozdrbaná..sa mi začala tá lišta okolo obrazovky odlupovať,potom vykukli káble,skrutky a tak..čakám kedy mi tá obrazovka odíde
no, odmysliac si odídutú baterku a dvakrát vymieňanú klávesnicu (pretože niekto nevie jesť normálne a nevylievať, všakže), tak mi moje hpčko drží už tretí rok dosť v pohode, a to funguje chúďatko takmer nonstop, párkrát mi padol a neprenášam ho nikdy úplne najšetrnejšie
mám cca rok asus P42jc a som vcelku spokojná až na baterku, ale no...
ja by som sa vyhýbala MSI, acerom, HP a ani packard bell u mňa nemá vysoko latku, no ak dostaneš chybný kus, tak sa ti môže dojekaziť aj Sony alebo Lenovo
wtf ja mam asus uz 4 roky a tie 4 roky si na nom bezproblemovo ficim a nikdy mu nic nebolo (musim si zaklopat aby som to nezakrikla) .. ok baterka mi vydrzi uz len asi 12 minut, ale tak po 4 rokoch sa to dalo cakat.. takze ja s asusom nemam najmensi problem
ja mam maly ASUS ... Eee...asi 3-4 roky a fici bez problemov aj baterka ma velmi schopnu vydrz, brat ma ACER asi 5 rokov a nestazoval sa, aj ked teraz planuje kupovat novy, ale preto lebo uz mu stary vykonnostne nestaci inak je spokojny...takze to zavisi dost o nahode, pokazit sa ti moze hocico
kolko tolko dnes uz sa veci nevyrabaju ako kedysi ze vydrzali 30 rokov alebo este podnes den funguju ... dnes je to uz len cisty biznis po par rokoch vyhodit a kupit novy ... ja mam stolovy pocitac uz asi 6 rokov medzi tym sa mi 2 krat dojebal a ledva ho zapnem no co uz nemam na novy
@mima14795 fú to si ja už nepamätám :/ vlastne ani neviem koľko stál lebo som si to vyberal keď som mal 11 rokov a na cenu som sa pri výbere nemal pozerať že nech si vyberem čo sa mi páči a chybu som urobil ale teraz som sa spýtal a vraj to bol jeden z najdrahších notebookov čo tam mali..
jedny z najkvalitnejších je Toshiba. Ja mám od nich ntb už 5 rokov a odišla mi akurát len batéria a je treba vyčistiť vnútro od prachu inak fachčí v poho ďalej. Záleží od toho, ako sa k ntb správaš. Ja napríklad na ntb nikdy nezakrývam ventilátor a používam improvizované chladiace podložky. Zachádzam s ním ako v rukavičkách , padol mi iba raz aj to z výšky asi 20 cm rovno na tie gumené nožičky takže sa mu nič nestalo a inak žiadne ďalšie extrémy nezažil. nosil som ho vždy v polstrovanom vaku na chrbte.Proti spomaleniu počítača stačí robiť pravidelnú údržbu windowsu.
Mám doma ASUS,ACER a mala som aj HP.Takže Vcelku poviem toľko.Z ASUSU akurát píšem a som nadmieru spokojná Síce to je ASUS ..EEE...mininotebook,ale fičí ako má.Potom ACER mám 15.6 a ten je tiež v poho..akurát baterka,ale ASUS mi drží 4 hod v pohode a niekedy aj 5 Ale tak podľa toho kde to potrebuješ.Ja som malý ASUS nosila aj do školy a v pohode sa mi písali do Wordu aj Excellu kedže mám malé ruky No na nejaké pracovné veci a čisto na písanie tak určite väčší notebook.A k tomu HP len toľko-zo začiatku..úžas,ale potom jedna hrôza
Ja mám HP drží mi 3 roky ! uplne v pohode len sa mi zlomil kábel na nabíjačke tak s ním nepohybujem
trošku sa zahrieva po tolkých rokoch ale ja môžem odporučiť HP
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
A je to dosť individuálne
Ak chceš vyššiu odolnosť a spoľahlivosť, kúp si Lenovo alebo Dell. Asus má zasa výborný pomer cena/kvalita. A HP neodporúčam.
» www.sector.sk/novinka/50748/a...
napríklad tu je to tiež rozoberané, čo som to len tak narýchlo hľadal na nete.
Nie, ja asus nemám a nikdy som nema. Mám lenovo thinkpad a som spokojný. No sestra má ASUS už cca rok a všetko jej v pohode šlape
včetci čo majú asusy a acery a MSIčka furt pindajú jak sa kazia a jaké sú to shity, tí čo majú toshiby pindajú menej, a ja osobne som mal v živote len dell a HP, a nemusel som pindať nikdy.
a to ako dlho vydrží kým sa začne spomaľovať a podobne nezávisí ani tak od notebooku ako od toho ako ho používaš, koľko programov na inštaluješ, koľko smetí, malwarov, vírusov, spywarov, pluginov do firefoxu, pluginov do operačného systému a podobne si nevedomky nainštaluješ, atď... od hardvéru tieto veci závisia absolútne minimálne
Ja mám Toshibu už pomaly tretí rok a musím odklopať,perfektne šlape doteraz (to bude asi tým,že sa o neho starám-pravidelne čistím,nezaťažujem HDD a pod...)
a na baterke vzadu sa neviem ani kedy jeden ten oný na tovorenie odjebal...ale to snáď nevadí... a raz ma repráky nalakali....
ja by som sa vyhýbala MSI, acerom, HP a ani packard bell u mňa nemá vysoko latku, no ak dostaneš chybný kus, tak sa ti môže dojekaziť aj Sony alebo Lenovo
trošku sa zahrieva po tolkých rokoch ale ja môžem odporučiť HP