ako dlho asi trvá naučiť sa hrať na obyčajnej gitare(nie elektrická)?...myslím len také tie základné veci poznať akordy a tak..chcem len vedieť či má vôbec zmysel s tým začať dakujem
to je na tebe podla toho ako budes trenovat ci si talent a tak smiley:: ja osobne viem hrat zaklady a to uz hram treti rok viem trosku viac ako zakaldy no gitarista nie som :
@jurino555 ja by som rada len tak pre seba hrala,ale neviem či sa mám v mojom "pokročilom" veku prihlásiť na hudobnú či by som sa skôr tak niečo naučila
záleží od toho, či máš hudobný sluch, rytmus v tele a vieš ho prenes rukou, dobrú pamäť, chuť a najmä vôľu mať krátke nechty a tvrdšie brušká prstov...
môj brat dostal gitaru pod stromček a hral denno denne niekoľko hodín, potom chodil aj na nejaké hodiny a naučil sa pomerne rýchlo -polroka? teraz už má doma dve elektriky a dve kapely
@nathalicatko hudobný sluch myslím mám kedže som asi pred troma rokmi chodila na klavír,ale potom som nejako prestala vôľa mi určite nechýba kedže od malička túžim po tom hrať na gitare
@forgotten17 tak potom to môžeš skúsiť...ja na gitare hrám 8rokov a za nič by som ju nevymenila...ani klavír, ani flauta, ani nič iné ma tak nenapĺňalo..
od malicka tuzis hrat na gitare ? tak co tu riesis ?! len do toho ? nikdy nie je neskoro! a v tvojom veku pche...neries cas, nerozmyslaj tolko, proste to rob a uzivaj si to gitarka je skvela volba
Ja sa učím niečo vyše roka a viem možno 10 akordov, dáke tie ľudovky,kúsky z nejakých pesničiek a jedinú pesničku ktorú viem ako tak celú je YELLOW SUBMARINE. Ale to záleží na tebe že kolko budeš trénovať. A keď chceš tak má určite zmysel začať.
No keď sa Ti fakt chce tak tri mesiace aj menej, ale to len základy. Ja hrám od 6-tich rokov doteraz, a keď chceš tak môžem pomôcť. Ale naučiť sa to budeš musieť sama
vzdy zalezi na tom, co od toho chces. ak chces hravat pre seba a tak ku taboraku zname pesnicky, stacia 4 akordy a zahrat toho na kasu. ale nikdy nikdy nemozes povedat ze za mesiac, za dva atd. vsetko zalezi od toho, co cches hrat, aku techniku chces riesit,ako efektivne a ako casto cvicis(!) (trenuje sa sport, nie nastroj) atd. niekto si mysli ze ked vie 5 akordov a vsetko hra s tym istym rytmom dokola, nerozumie sice tomu ani trochu, hra cisto podla tabov a nevie vlastne poriadne co robi, len hlada akesi ciselka ...nic proti tomu, ale to nie je tzv. "gitarista". tak taketo komenty ze za mesiac a neviem co su sice fajn, ale to hned viem aka to bude asi uroven. ti co do toho trosku vidia hraju uz par rockov a nikdy nepovedia ze "vedia".
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
@jurino555 ja by som rada len tak pre seba hrala,ale neviem či sa mám v mojom "pokročilom" veku prihlásiť na hudobnú či by som sa skôr tak niečo naučila