takže, mám problém, zhorela mi pravdepodobne grafická, keď zapnem počítač, ide, lenže monitor nič, potreboval by som z neho dostať moju zložku, je to už starý črep novú grafickú sa neoplatí kupovať, tak ak je nejaká možnosť tak ďakujem vopred za rady
1. ak by ti zhorela grafika, a žiadnu inú (na doske integrovanú) by si nemal, tak by pri zapnutí comp zapípal biosovú chybovú hlášku. čiže ak to nerobí, buď máš na doske integrovanú grafiku (a teda stačí monitor prepojiť do druhého konektora vzadu), alebo nezhorela grafika ale monitor.
2. existujú redukcie z veľkého HDD konektoru (neviem ako sa volá) na ten malý notebookový. Existujú takisto redukcie/konverzie z veľkého HDD konektoru na USB.
@piter09 monitor ide, skúšal som pustiť TV cez to a ide to okej, len zapnem pc, keď sa štartuje tak na začiatku pípne asi 7 krát nie raz a ide ďalej...len monitor nič, ukazuje nie je pc vstup....a mám tam veci ktoré potrebujem moc moc moc...len sa bojím, že ich už nedostanem :/
@midnight ked sme pri tych redukciach...existuje nejaka redukcia z maleho 2.5" hdd z notasu na klasicky velky ata133? lebo som pocul ze nic take neni ale moc sa mi tomu nechce verit...
@martingunda o tvoje data sa neboj tie su na 100percent tam..
urcite mas kamarata,suseda,priatelku ktora ma pocitac a hodil by sa aj externy HDD
zajdes ku susedovi ktory ma externy HDD,pripojis svoj HDD do jeho pocitaca postahujes co potrebujes na ten externy z ktoreho to potom das do tvojho notebooku.. jednoduchsie to uz nejde..
@martingunda jedine spôsobmi aké sme ti už povedali, kurva, dopiče, nebuď kokot a vnímaj čo ti ľudia hovoria! keď ti zhorí alebo chýba grafika, tak boot neprebehne, proste sa po štarte comp zasekne a ďalej to nepokračuje, čiže jedine ak vymeníš grafiku, alebo zapojíš hdd do iného compu, opakujem, svoje dáta môžeš z tohto compu vytiahnuť len tak že vymeníš grafiku, alebo zapojíš hdd do iného compu, ešte raz, aby sme sa chápali, svoje dáta môžeš z tohto compu dostať jedine, JEDINE, čiže IBA tak že vymeníš grafiku, alebo vyberieš hdd a zapojíš ho do iného compu, a IBA znamená že IBA a že bez ohľadu na to koľkokrát sa spýtaš, žiadne ďalšie riešenie magicky nevznikne, chápeme sa?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
vacsinou mavaju motherboardy graficke chipy,sice je to len nudzove riesenie ale system to utiahne...
aha... tak neskoro.
no... hm.
1. ak by ti zhorela grafika, a žiadnu inú (na doske integrovanú) by si nemal, tak by pri zapnutí comp zapípal biosovú chybovú hlášku. čiže ak to nerobí, buď máš na doske integrovanú grafiku (a teda stačí monitor prepojiť do druhého konektora vzadu), alebo nezhorela grafika ale monitor.
2. existujú redukcie z veľkého HDD konektoru (neviem ako sa volá) na ten malý notebookový. Existujú takisto redukcie/konverzie z veľkého HDD konektoru na USB.
» www.pctechbytes.com/hardware/bios-b...
urcite mas kamarata,suseda,priatelku ktora ma pocitac a hodil by sa aj externy HDD
zajdes ku susedovi ktory ma externy HDD,pripojis svoj HDD do jeho pocitaca postahujes co potrebujes na ten externy z ktoreho to potom das do tvojho notebooku.. jednoduchsie to uz nejde..