No neviem ako to je na Slovensku ja mam známeho čo zarába len okolo takých 100+ € za rok čo je asi v prepočte okolo tých 8 € a máva okolo 10-20k pozretí a on natáča zbrane tie z vojny v tom sa nevyznám nič pre mna musíš si sám určiť čo by mohlo ľudí zaujať ... najlepšie si je pozrieť videá Goga niekde aj hovoril ako to je s tým zarabánim
Ja som kedysi dávno točil keď ešte len začínal každý hrávať MineCraft.. som sa dostal po cca 120+ odberateľov.. a aj to ma sledovalo pravidelne asi 15 ľudí... a vyššie s odbermi som sa nepohol lebo všade kde som sa pokúsil zdieľať svoj kanál to bolo len "odber za odber?" a ja "jebať ťa ty chobot"..
A teraz čo už na Slovensku a Česku je dosť veľa YouTuberov je mala šanca že sa presadíš lebo je pár takých riadne sledovaných a potom asi 1337 takých čo točia a nikto to neocení..
No teraz som si to pozrel a vraj, VRAJ PewDiePie zarába $100.000+ mecačne. No teraz má 27 119 073 subscriberov a denne milióny prezretí. Má najviac subscriberov z celého youtubu.
@miaja@cpypcy@midnight a kde sa dajú propagovať YB videá? Lebo pochybujem, že keď nahrám nejaké video, tak si ho niekto pozrie, lebo každú minútu sa na YB nahrá cez videá, ktoré majú spolu minimálne cez 100 hodín.
Mám namysli niečo, ako vybrali.sme.sk alebo linkuj.cz, len zahraničné
@samtord tak zaprvé, cielením čisto na slovenský+český trh nemáš šancu zarobiť si na živobytie, takže na vybrali.sme a linkuj.cz a podobné lokálne nezmysly rovno zabudni.
zadruhé, ako povedali, dajú sa propagovať všade.
spravíš si facebook stránku, twitter konto s ktorým budeš followovať relevantných ľudí a ak budeš pridávať relevantný obsah časom aj oni teba a ich followeri, a hlavne - na youtube. zaprvé platená reklama, zadruhé kontakty a dohody s ľuďmi ktorí robia niečo relevantné tomu čo robíš ty, zatretie kvalita obsahu, čas a trpezlivosť. nemáš šancu ani s maximálne dobrou propagáciou začať okamžite zarábať, aj tí ktorých som uviedol to niekoľko rokov robili ako hobby (a napriek tomu kvalitne), a pomaly zbierali subscriberov, a keď ich nazbierali určité množstvo (okolo 100000 a viac), tak mohli prejsť na režim že žili z toho, lebo mali na každé video cca 30tisíc pozretí, a produkovali cca jedno až tri videá denne.
K veci a to že koľko sa zaraba: Mne to cca pred rokom kopalo cca 1.5-2.5 eur za 1000 pozreti ale to som mal skoro 85% pozreti z USA. Mam aj znameho čo to skusil tieš ale mal videa čisto zamerane na SR a take video mu kopalo (aspon podla neho) 0,2-0,3 eur za 1K pozreti takže zamerať sa čisto na SR/CZ je uplne oničom. A ešte jedna vec každy môže spenažiť max. 100 videa čo je celkom slušne Mať tak 100 videa a pri každom ak by pribudlo aspon 50 pozreti za deň ešte k tomu 100% z USA tak to je cca 225-375 eur mesačne a mať tak 500 pozreti každy deň na každe video to už je ina suma...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
A teraz čo už na Slovensku a Česku je dosť veľa YouTuberov je mala šanca že sa presadíš lebo je pár takých riadne sledovaných a potom asi 1337 takých čo točia a nikto to neocení..
+ @4
Shanxooo zarába tak! Aj Jamie's world a uživí ich to a pokryje všetky náklady
A samozrejme veľa vlogerov zarába cez yt
koľko? to neviem, ale dosť na to aby z toho v pohode vyžili. a TotalBiscuit z toho zvláda sponzorovať ešte aj kórejský progamerský StarCraftový tím.
Mám namysli niečo, ako vybrali.sme.sk alebo linkuj.cz, len zahraničné
zadruhé, ako povedali, dajú sa propagovať všade.
spravíš si facebook stránku, twitter konto s ktorým budeš followovať relevantných ľudí a ak budeš pridávať relevantný obsah časom aj oni teba a ich followeri, a hlavne - na youtube. zaprvé platená reklama, zadruhé kontakty a dohody s ľuďmi ktorí robia niečo relevantné tomu čo robíš ty, zatretie kvalita obsahu, čas a trpezlivosť. nemáš šancu ani s maximálne dobrou propagáciou začať okamžite zarábať, aj tí ktorých som uviedol to niekoľko rokov robili ako hobby (a napriek tomu kvalitne), a pomaly zbierali subscriberov, a keď ich nazbierali určité množstvo (okolo 100000 a viac), tak mohli prejsť na režim že žili z toho, lebo mali na každé video cca 30tisíc pozretí, a produkovali cca jedno až tri videá denne.
Dpč. prečo som nehrával hry?
Ešte raz Mám namysli niečo, AKO vybrali.sme.sk alebo linkuj.cz, len zahraničné.
Zadruhé, ďakujem