Ak mas distro zalozene na debiane, tak ti mozem dat link, upol som ju (cedegu) na rapid. Podporuje vsetky novsie hry (samozrejme aj starsie) akurat urcite nepodporuje hry ktore potebuju directX 10, ale to koniec koncov podporuje len vista.
Markonix: "Frajerina to určite nieje skôr používať WIN je dibilita hovno sa pri tom človek naučí a aj to čo sa naučí mu je aj tak na hovno"
S tym suhlasim, windoze (nemyslim teraz serverove verzie) cloveka nic nenaucia, akurat pri tom len kazdi dobre zlenivie ako ja. Bol som nuteny 2 mesiace pouzivat windoze a nebyt na linuxe a tak som zhnil ze teraz ked si spustim moje linux distro tak konzolu ani nevidim, furt len klikam jak najvacsia oknovaa click windoze lama. Ale uz sa to dava dokopy pomaly..
Inak Hansolo mohol by si dat vediet ako si na tom s tymi hrami..
No hej linuxove hry su dost o nicom, ale tak su aj dobre hry, napr Doom3 je na linux, alebo Quake a potom linuxova klasika - tuxracer. A este napr Foo Biliard a tak..
Serion: vo firmach prave takych ludi potrebuju ktori ovladaju linux a to hovorim z vlastnej skusenosti a poviem ti ze linuxaci vo firmach su vysoko ceneni
serion ako vidim ze netusis jak to chodi vo firmach mno ked pride do firmy ktora predava zemiaky tak im to bude fuk, ked pride do nejakej IT firmy tak budu len stastny
Ja mam linux tiez, no mam dualboot (aj win aj linux). Windows pouzivam ako hernu konzolu a to je podla mna najlepsie vyuzitie
Sice neviem ako su tu na slovensku v IT firmach ceneni linuxaci ale ked si precitate nejake noviny o IT (v londyne ked som bol, tak tam boli IT a este nejaky nazov to malo) tak zistite ze vo svete si ich neskutocne cenia a ake platy tam dostavaju, tak o tom tu sniva asi kazdy.
Serion momentalne mam odbornu prax zo skoly a robim v malom obchodiku s pocitacmi. Hadaj ake systemy tam prevladaju? A nejde o to ze by nemali licenciu na windoze..
Este by som sa vratil k povodnej teme. Pokial ide specialne o Ubuntu tak mas v nom Synaptic a v nom mas aj balicky hier - mas k nim popis o co ide. Pokial ide o Win hry tak existuje Wine. Na ich offic. stranke su popisy a navody ako jednotlive hry rozbehat popripade info o chybach tzn. preco sa vam to rozbehat nepodari. Stranku najdete pomocou Google =o) Have a nice day with Konsole or Terminal =o)
Inak wine mam a hry tam nerozchodis skoro ziadne.. CS mi spustilo ale neboli tam fonty a nedalo sa nic robit.. Inak OpenGL (nieco ako direct podporuje najovsie hry a podla toho co som sa docital, MS cerpa napady prave z OpenGL..
Sak hovorim ze dokym ma pamat neklame (cize matna spomienka, ale nepamatam si podrobnosti). skus si zagooglit, prip. prejst linuxos.sk, bolo to tam niekde.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
a potom nainstalujes windows
a zahras sa
linux by som isto nepouzival len kvoli frajerine...mozes si s tym narobit kopec problemov..
a myslim ze pri kazdej hre je navod ako ju nainstalovat...a ak nie tak na nete na strankach so zameranim na linux by malo nieco byt...
za prve nepouziva linux len koli frajerine
a za druhe ake problemy
neje čo rešiť daj si kofolu
S tym suhlasim, windoze (nemyslim teraz serverove verzie) cloveka nic nenaucia, akurat pri tom len kazdi dobre zlenivie ako ja. Bol som nuteny 2 mesiace pouzivat windoze a nebyt na linuxe a tak som zhnil ze teraz ked si spustim moje linux distro tak konzolu ani nevidim, furt len klikam jak najvacsia oknovaa click windoze lama. Ale uz sa to dava dokopy pomaly..
Inak Hansolo mohol by si dat vediet ako si na tom s tymi hrami..
Ja mam linux tiez, no mam dualboot (aj win aj linux). Windows pouzivam ako hernu konzolu a to je podla mna najlepsie vyuzitie
Linux mam na normal pracu
Myslíte si že keď prídete do SSE pracovať ako manažér a poviete ovládam Linux, automaticky vám nahodia na PC linuxovské distro?
Inak wine mam a hry tam nerozchodis skoro ziadne.. CS mi spustilo ale neboli tam fonty a nedalo sa nic robit.. Inak OpenGL (nieco ako direct podporuje najovsie hry a podla toho co som sa docital, MS cerpa napady prave z OpenGL..
Vela stastia