Chodím do kostola pravidelne. Chcela by som, aby aj mama začala chodiť. Tvrdí, že verí a že to stačí. A v kostole je tak raz, dvakrát do roka. Keď ale sa stretne s farárom alebo tak tvári sa ako najväčšia kresťanka. Aj sme sa kvôli tomu už pohádali, keď s
však keď nechce chodiť, nech nechodí.. Napríklad aj náš farár hovorí, že to nevadí keď niektorí nechodia do kostola, hlavneže veria, akože že skôr ide o tú vieru, ako veľmi verí..
Ale hej je to dosť také odveci,že sa tvári ako normálna kresťanka.. Ale tak neviem to ju nepresvedčíš, lebo je už dospelá a proste no chápeš. Od dcéry si nebude brať rady. To jak moja mama keď jej hovorím, že načo sa rozčuľuje nad hovadinami..
Alebo vieš ako ju presvedč? Že nemáš s kým ísť, tak nech ide s tebou Dobre, je to blbosť, ale nič iné mi momentálne nenapadlo
je to jej svetonazor a do toho teba akurat tak velke NIC. uvedom si ze cirkev je len institucia a s bohom bohuzial nic nema. institucia a obrady a viera su dve rozdielne veci. mozno jej omsa nema co dat (ani by som sa necudovala). spomen si na podobenstvo a farizejovi a pekne nechaj maminku na pokoji.
@hangtime11 Nenúti, ale v jednom období mi to zakazovala ...
@matushkaa Veď ona sa tak len tvári, že verí. A ja by som ju nejako chcela k viere priviesť. lenže ako? Bibliu si do ruky nezoberie sama, modlitba jej niečo hovorí asi len na Štedrý večer . A keby som jej povedala, že nemám s kým ísť tak mi poviem, že tak načo tam idem ja. Že či to len ja tam musím byť stále ... Ona vôbec nechápe pointu o čom to je. A asi dva roky sa jej snažím to nejako vysvetliť ale ona nič
@najivna prečo by mi to malo byť jedno? Na tom, že ju ju chcem priviesť k viere nič zlé nevidím. Tak dobre, možno som mala dať otázku ako mame dať podnet nad tým nech sa zamyslí nad vierou. Nemyslela som len kostol. Ale tam by aspoň počula niečo z Biblie alebo tak.
@matias jasné to by možno zabralo . Veď keď ho vidí, alebo počuje tak začne, že jéj aký je ten farár zlatý ... Ale raz ku nám domov aj volal, aby ma pustila niekde... a nepomohlo
@12 ... a prečo by si jej to mala vysvetľovať a nútiť ju k tomu ked ona sama nechce? Predpokladám že ona sa ti tiež nesnaží natlačiť do hlavy, aby si chodila s kanadami na nohách a s tričkom Marilyna Mansona.
Ked veríš tak ver , ked chodíš do kostola tak chod ale nenanucuj to ostatným.
"A keby som jej povedala, že nemám s kým ísť...." to je sebecké.
pretoze k viere cloveka nedonutis k viere si kazdy musi najst cestu sam. stravila som 8 rokov na cirkevnej skole (cize som bola aktivne privadzana k viere) a nemam k tomu absolutne ziadny vztah pretoze on zaujem nemam a vlastne sa zaujimam o ine nabozenstvo. daj jej nejake podnety nech sa nad tym zamysli ak chces ale je na nej ako sa rozhodne
Bože toto by som s prepáčením strielala takýchto ľudí ( samozrejme myslím to obrazne aby si zas niekto nemyslel čo to za beštiu som .... Proste ju nenúť ona si tvoj názor vypočuje ty si vypočuj jej a je jej slobodná voľba či sa rozhodne do kostola chodiť (aj keď na čo/to je len môj názor /) alebo proste nie...
Nechápem že priviesť k viere.. preboha človek musí veriť sám a zo srdca a vraví že verí tak verí a keď nie klame čo je jej mínus, nie tvoje... takže ?
nezalezi na tom ci chodi niekto do kostola ,zalezi na tom ako zijes svoj zivot.Pokial budes chodit kazdu nedelu do kostola a vydes od tial a chovas sa ako hovado tak to je 100 krat horsie ako ked tam nechodis ale spravas sa normalne.
Holka spamätaj sa... to, ze ty mas vymyty mozog fararom neznamena, ze tak musi skoncit aj tovja mama.
Veris v Boha? Veris Tak potom musis vediet aj to, ze je pritomny VSADE a nie len v kostole.
A poznam neskutocne mnozstvo ludi, ktori su veriaci ale do kostola nechodia vobec. A poznam takych, ktory v nom sedia od rana do vecera, fararovi aj topanky olizuju a pritom nepoznaju ani jedno prikazanie a hresia ako najväcsi pohania...
ak máš násť..........isté preháňanie hraničiace s ľahkým fanatizmom je bežné.......svetonázor uber alles! poznám...........
prešli sme cez to..........ja toto nikdy a toto vždy a samé biele a čierne a úžasní a otrasní ľudia.........samé hranice a extrémy.........chrániť sa pred zlým svetom je dobré..........pre niekoho aj v kostole...........ale nevnucuj to mame........to nie je dobré..........nikdy
ale raz ten vyhranený názor budeš musieť skrývať, alebo potlačiť......
alebo odísť do kláštora.........tam sa môžeš modliť stále a nikto na svete ti v tom nezabráni
sorry ale na toto sa da jedine blbo odpovedat ! akoze naco ju tam tahas ? ked ta to bavy chod tam sama alebo najdi ludi co budu chodit s tebou do kostola a neotravuj nekoho kdo tam chodit nechce
príde čas, keď tvoja matka do toho kostola pôjde aj sama, život si s ňou možná kruto zahrá a práve v tom kostole najde tu silu ako to všetko zvládne spolu s najvyšším Stvoriteľom.............filip
a na koniec som zabudol dodať.........chodiť do kostola z povinnosti, že je nedeľa a čo by ľudia povedali, že ťa tám neuvidia, nie je kresťanská láska k Bohu......Boha by mal človek cítiť vo svojom srdci ........filip
skus ju dako motivovat...povedat jej nieco poztivne o kostole,proste nasilu jej to nevnucuj,ale snaz sa ju dako usmernit tak,aby to sama chcela...lebo ked tam pojde nasilu,tak z toho aj tak nic nema...a modli sa za nu,to jej mozno pomoze viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Ale hej je to dosť také odveci,že sa tvári ako normálna kresťanka.. Ale tak neviem to ju nepresvedčíš, lebo je už dospelá a proste no chápeš. Od dcéry si nebude brať rady. To jak moja mama keď jej hovorím, že načo sa rozčuľuje nad hovadinami..
Alebo vieš ako ju presvedč? Že nemáš s kým ísť, tak nech ide s tebou Dobre, je to blbosť, ale nič iné mi momentálne nenapadlo
@matushkaa Veď ona sa tak len tvári, že verí. A ja by som ju nejako chcela k viere priviesť. lenže ako? Bibliu si do ruky nezoberie sama, modlitba jej niečo hovorí asi len na Štedrý večer . A keby som jej povedala, že nemám s kým ísť tak mi poviem, že tak načo tam idem ja. Že či to len ja tam musím byť stále ... Ona vôbec nechápe pointu o čom to je. A asi dva roky sa jej snažím to nejako vysvetliť ale ona nič
@najivna prečo by mi to malo byť jedno? Na tom, že ju ju chcem priviesť k viere nič zlé nevidím. Tak dobre, možno som mala dať otázku ako mame dať podnet nad tým nech sa zamyslí nad vierou. Nemyslela som len kostol. Ale tam by aspoň počula niečo z Biblie alebo tak.
@matias jasné to by možno zabralo . Veď keď ho vidí, alebo počuje tak začne, že jéj aký je ten farár zlatý ... Ale raz ku nám domov aj volal, aby ma pustila niekde... a nepomohlo
Ked veríš tak ver , ked chodíš do kostola tak chod ale nenanucuj to ostatným.
"A keby som jej povedala, že nemám s kým ísť...." to je sebecké.
a to musi volat aby ta niekam pustila???
Nechápem že priviesť k viere.. preboha človek musí veriť sám a zo srdca a vraví že verí tak verí a keď nie klame čo je jej mínus, nie tvoje... takže ?
Veris v Boha? Veris Tak potom musis vediet aj to, ze je pritomny VSADE a nie len v kostole.
A poznam neskutocne mnozstvo ludi, ktori su veriaci ale do kostola nechodia vobec. A poznam takych, ktory v nom sedia od rana do vecera, fararovi aj topanky olizuju a pritom nepoznaju ani jedno prikazanie a hresia ako najväcsi pohania...
Ako by sa tebe páčilo keby ťa mama nútila,chodiť trebárs do spevokolu,len preto že sa jej to páči a že ona tam chodí.
prešli sme cez to..........ja toto nikdy a toto vždy a samé biele a čierne a úžasní a otrasní ľudia.........samé hranice a extrémy.........chrániť sa pred zlým svetom je dobré..........pre niekoho aj v kostole...........ale nevnucuj to mame........to nie je dobré..........nikdy
ale raz ten vyhranený názor budeš musieť skrývať, alebo potlačiť......
alebo odísť do kláštora.........tam sa môžeš modliť stále a nikto na svete ti v tom nezabráni
príde čas, keď tvoja matka do toho kostola pôjde aj sama, život si s ňou možná kruto zahrá a práve v tom kostole najde tu silu ako to všetko zvládne spolu s najvyšším Stvoriteľom.............filip