Ako mám naučiť svojho psíka robiť potrebu vonku ? :)
Moj psík ma 2 mesiace je to cavalier mam ho doma dnes 2ruhý deň a ani raz nepišal vonku ... ked sa po jedle zacne krutit a nuchat zoberam ho vonku .. ale nic .. pridem domov a o niekolko minut je mlacka ??? može mi niekto poradit co s nim ?
treba s ním chodiť často vonku a on po čase začne čúrať tam
druhý deň preboha čo by si chcela ty si po dvoch dňoch tiež čúrala do nočníka?
darmo, na psa treba trpezlivosť, veľa trpezlivosti
@grietusha Lebo pes (pokiaľ nemá zdravotné problémy, že ani sám nevie kedy mu treba) vždy dá nejaký signál (postaví sa k dverám, pobehuje atď.) a je na nás, či si to všimneme alebo nie. Ak nie, tak nemá inú možnosť ako to urobiť tam kde je
V ľudskej verzii je to tak, že ani deti nikto netrestá, keď nestihnú
@ress keď som sa sesternici sem tam starala o šteniatko, tak som si nikdy žiaden signál nevšimla. a nie preto, že som nevšímavá. proste to išlo, sadlo si a počúralo sa. zobudilo sa a ak som to do dvoch minút nedostala von, počúralo sa. a sesternica mi prízvukovala, že keď sa počúra, mám mu do toho strčiť ňufák, aby pochopilo, že to proste vnútri robiť nemá.
myslím, že signál dávajú až psy, ktoré vedia, že sa ciká vonku. šteňa, ktoré tomu nerozumie, predsa nevie, že má cikať von, tak načo by ti dávalo signál, že sa ide vyčúrať na dlážku?
@ress .. dava signaly ale vždý ked ho uvidím tak ho rýchlo zoberiem a idem s nim von no vonku nic .. ako kebý sa bal alebo ja neviem ... a potom sa vratime a o niekolko minút ho vidím ako ciká ..
Sak jemu to dojde jak vyrastie, my sme nasmu nerobili ziadne specialne procesy proste nemal problem sa vystat vonku ked sme ho zobrali. Obcas staval aj doma ale potom sa manka nasrala a jebla mu do toho hlavu Odvtedy sa v nutri nevystal nedajboze vysral. Ale to uz mal urcite viac ako 2 mesiace.
@grietusha Tak my sme mali 8 šteniatok teraz naraz a každé jedno z nich bolo najskôr proste viditeľne nepokojné. A ešte som nestretla žiadneho psa (ani šteňa), ktoré by sa vyčúralo "len tak" a to už som ich zažila hodne.
Po jedle, po spaní a po hre je takmer isté, že bude čúrať, takže ak si to nestihla, holt, smola, čo malo robiť? Stane sa samozrejme, ale trestať za vyčúranie sa je jednoducho blbosť @eemmiikkaaa Bývaš v byte? Zo začiatku buď s nim vonku až kým sa nevyčúra a potom ho poriadne pochváľ. A pohľadaj na dogforum.sk tému o tomto, možno tam nájdeš aj nejaké iné rady
mojmu psovi to trvalo niekolko tyzdnov ked vidis ze potrebuje kakat tak ho zober na ruky a ryyychlo s nimi vybehni na travu pred dom.. nasho sme tak naucili
My sme furt buchli novinami po zemi pri ňom keď sa vykakal doma alebo sme mu chytili hlavu a dali blízko k výkalu a povedali že "čo si zrobil?! fuj!! fuj!" a chodili sme s nim 3-4x denne von a vonku sme brali furt pár piškotiek tie sme ešte nalamali a keď urobil potrebu vonku ta sme ho pochválili a dali mu tú "odmenu".. a teraz s ním chodíme v zime von len 2x na deň.. ráno mama a večer ja a aj tak po ňom furt mama kričí že ho nema rada a chce ho predať joj jak ma to nasiera pes vie dať high five, poprosiť, sadnuť, ľahnuť, otočku, ukazať v ktorej ruke je skrytá pochúťka a ona itak furt proti nemu dačo ma
@grietusha njn mi tiež sme mu zobrali čumak a dali k šťankám alebo k tomu čo vykakal a povedali sme mu že "fuj nesmieš" a teraz keď mu silno treba pride a tak zvláštne breše akoby "hovoril" alebo čo alebo keď nema vodu tak škrabe po nádobke a čaká kým niekto príde a naberie mu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
druhý deň preboha čo by si chcela ty si po dvoch dňoch tiež čúrala do nočníka?
darmo, na psa treba trpezlivosť, veľa trpezlivosti
V ľudskej verzii je to tak, že ani deti nikto netrestá, keď nestihnú
myslím, že signál dávajú až psy, ktoré vedia, že sa ciká vonku. šteňa, ktoré tomu nerozumie, predsa nevie, že má cikať von, tak načo by ti dávalo signál, že sa ide vyčúrať na dlážku?
Po jedle, po spaní a po hre je takmer isté, že bude čúrať, takže ak si to nestihla, holt, smola, čo malo robiť? Stane sa samozrejme, ale trestať za vyčúranie sa je jednoducho blbosť
@eemmiikkaaa Bývaš v byte? Zo začiatku buď s nim vonku až kým sa nevyčúra a potom ho poriadne pochváľ. A pohľadaj na dogforum.sk tému o tomto, možno tam nájdeš aj nejaké iné rady