kedze mam uzasnu sestru a mamu ktore bruuzdaju po nete, stahuju vsetky picoviny a nemaju problem chytit 5 virusov za den som sa rozhodol k radikalnemu rieseniu:
najprv som chcel na pc jebnut nejaku distribuciu linuxu, to mi ale zatrhli (oni v tom n
sestra je na vyske a vyhovara sa na to ze ona tam nebude vediet nic spravit, ked som jej dal live CD ani sa do toho nepozrela pretoze ona v tom jednoducho robit nebude..takze len win, bohuzial
Tak, ty pomahas vo fórach vždy.... Tak pomôž najprv ty mne, potom ja tebe..... Daj mi meno niakeho programu, kde len zapojím mikrak do PC a stlacim červené tlačidlo a nahravam..... jeden uz mám, ale možno poradis lepší.... Mikrak cez Jack aj so sluchadlami...... mám super program od kamoša, dá sa stiahnuť na uloz.to, dám link keď poradis a bude sa mi to páčiť!! Program na nahrávanie, a ja dám zato program na znemožnenie práce na PC...
@kajooooooooooooooooooooooooooo čo také robí do tej školy že by to ten linux nezvládol? celý jeden semester som zvládla fičať na linuxe, veľa školských programov je aj vo verzii pre linux, tak by som sa na ňu vykašlala asi a šupla to tam
Čo takto nebyť chuj a namiesto komplikovaných schém naučiť mamu so sestrou základnej PC gramotnosti? Navyše im tam adblock, aby nemohli klikať na blbé reklamy, sprav im užívateľský profil s obmedzenými právomocami atď.
Keď nezaberie ani toto, tak sa na ne môžeš s čistým svedomím vysrať.
@luxie ona dostava zadania na word, a.t.d...proste tolerancia OS nulova (zo strany skoly)
a kedze moj pc ma okolo 5 rokov tak virtualbox nepripada do uvahy
a viem si to zivo predstavit, nieco by tam robila, cosi by nevedela a hned jej brat je najhorsi pretoze tam drbol linux a je to napicu pretoze windows je super...
ona proste do toho absolutne nevidi ale chce aby jej nazor vsetci respektovali a riadili sa nim
@11 zo zakladnej pc gramotnosti by ma poslali svinskym krokom dopice pretoze ani jedna nikdy nemaju cas/oddychuju/proste nieco robia
adblock je nainstalovany
a admin som ja, o to nic
@kajooooooooooooooooooooooooooo jaaj takže to vlastne ty chceš osmičku...ja by som sa s tým nesral a proste to preinštaloval a potom už s tým nič nenarobia...
Offtopic, to mi pripomína ako som raz pradávno nainštalovala ICQ na plochu (lebo som chcela ikonku na ploche a nevedela som že to je len odkaz a keď mi to zapratalo celú plochu milión súbormi tak som sa rozhodla to odinštalovať. Odinštalovalo mi KOMPLETNE všetko /okrem koša, control panelu a my documents/ čo na tej ploche bolo. Podotýkam že v tom čase som si ešte všetko dôležité ukladala priamo na plochu, aby to bolo poruke
Si nastav antivir aby ti skenoval kazdych cca 10 min cely PC. Daj automaticke defragmentovanie disku kazdu hodinu ak sa da, nejaky malware si tak nastav a mas poriesene
@kajooooooooooooooooooooooooooo Neviem, či ti to pomôže, ale je to dosť haluz sprav printscreen plochy. Drcni to ako pozadie plochy. Daj schovať všetky ikonky a dole lištu.
Takto si vlastne budú myslieť, že to tam je, len sa to totálne zaseklo Keď tak ak ťa zavolajú, môžeš im zázračne pomôcť a opakovať neskôr dokiaľ ich to neprestane baviť
@sabnacke Lebo pri kúpe PC som dostal na rok Eset predplatený a začiatkom novembra mi vypršala licencia a nemam peniaze na to aby som kupil Eset antivirus (pri čom ani nieje nejak moc dobrý) tak som si stiahol Avast ale eset som v PC ešte nechal lebo mi blokuje niektoré stránky a Avast tiež len sem tam ma upozorní na nejakú stránku no
inak neviem či je dobré mať 2 anti..... ale ja som si nechal aj ten Eset po záruke v PC no
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
#linuxrulz
a chcem 8.1 nie 8, viem ze osmicka je napicu
Keď nezaberie ani toto, tak sa na ne môžeš s čistým svedomím vysrať.
a kedze moj pc ma okolo 5 rokov tak virtualbox nepripada do uvahy
a viem si to zivo predstavit, nieco by tam robila, cosi by nevedela a hned jej brat je najhorsi pretoze tam drbol linux a je to napicu pretoze windows je super...
ona proste do toho absolutne nevidi ale chce aby jej nazor vsetci respektovali a riadili sa nim
ale s5 k teme, ako to zbrzdit
adblock je nainstalovany
a admin som ja, o to nic
Offtopic, to mi pripomína ako som raz pradávno nainštalovala ICQ na plochu (lebo som chcela ikonku na ploche a nevedela som že to je len odkaz a keď mi to zapratalo celú plochu milión súbormi tak som sa rozhodla to odinštalovať. Odinštalovalo mi KOMPLETNE všetko /okrem koša, control panelu a my documents/ čo na tej ploche bolo. Podotýkam že v tom čase som si ešte všetko dôležité ukladala priamo na plochu, aby to bolo poruke
Doteraz ma zaujíma prečo sa to tak stalo
Takto si vlastne budú myslieť, že to tam je, len sa to totálne zaseklo Keď tak ak ťa zavolajú, môžeš im zázračne pomôcť a opakovať neskôr dokiaľ ich to neprestane baviť
inak neviem či je dobré mať 2 anti..... ale ja som si nechal aj ten Eset po záruke v PC no