@9 no mne raz v tabore kamosi (z inej casti slovenska) povedali, ze na olovrant bude doboska a ja som sa cely den strasne tesila na DOBOSKU proste na ten zakusok. a dostala som horalku hej este teraz sa nastvem ked si na to spomeniem
keď tak nad tým premýšľam, ani jeden vymenovaný keksík nemám rada, ešte milu ako tak, ale horalky som nikdy nemala rada, mila je podľa tvrdosti teda určite keksík, aby bolo jasno!
@torpedo08
To je východniarský názov, presnejšie z Košíc a okolia je to výraz... aj keď nevylučujem, že sa to môže aj na iných častiach východného Slovenska...
Originál názvom, napolitánka mi trhá uši, to mohla vysloviť jedine moja starká. A ona označovala za napolitánku také citrónové oné, ani neviem, či sa to už dnes vyrába. Ale bolo to chutné, zrejme to pohľadám zajtra v obchode.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
Doboška!
Dokonca aj Sibyla Mislovičová to tvrdí! » jazykovaporadna.sme.sk/q/6116/...
@Lear00 a odkial si aspon tak priblizne ? Lebo to ma zaujima kde sa to tak nazyva
To je východniarský názov, presnejšie z Košíc a okolia je to výraz... aj keď nevylučujem, že sa to môže aj na iných častiach východného Slovenska...
Keks je toto a.k.a jedna vrastva sucheho pečiva co nesplna ani mila ani horalka.
Ale co sa tu ja chlapec z Liptova idem hadat so zvratenymi ludmi ktori volaju detsku vyzivu presnidavka a rezne jedia s ryzou