Som prváčka na UCM v TT, odbor, Nemecký jazyk v odb. komunikácii. Učím sa na skúšky jak krava, do noci, proste makám a dnes mi prišiel výsledok z jednej skúšky, na ktorej mi velmi záležalo a vlastne som si myslela, že som ju urobila, ale mám už druhý krát
ahoj..tiez chodim na UCM..ale externe do MI a na marketingovu komunikaciu..joj, netrap sa tym,ze ti to nevyslo...ved su aj opravne terminy..nevesaj hlavu...ale prid na opravny a ukaz,ze spravili chybu,ked ti na prvy termin dali FX
Mne by to za takéto drenie nestálo... Radšej budem niekde makať, budem chudobný a happy, ako sa trápiť a robiť nečo čo ma nebaví a nejde mi to... Poprípade skús inú výšku, daj si rok odklad, skús sa zamestnať na chvíľu a uvidíš či ti to drenie stojí za to...
ale čo, tretí termín existuje, a keby náhodou, tak ďalší semester to istí... nevešaj hlavu, pusti nejakú dobrú mjúzik a začni zas... takýchto nás je viacej, ale garantujem ti, že keď sa na to vyserieš, tak ťa to bude škrieť mnohem víc ako teraz... držím palce...
@0 no hlavne si uvedom či ťa to čo študuješ aspoň trošku baví alebo zaujíma, lebo ak nie a len si to znechutíš, tak neni dôvod aby si tam bola, radšej si nájdi niečo iné... však na tom nič nieje mnoho ľuďom na prvý krát nesadne výška..to je úplne normálna vec, pravdepodobne by si sa len zbytočne trápila..
urcite kvoli skole neplac, to fakt... a nevenuj tomu prehnane vela casu, nerozmyslaj stale len nad ucenim a skolou... odreaguj sa, potom venuj uceniu urcity cas... rozdel si to na useky... mozog tiez nezvlada nepretrzite ucenie a makanie... drzim palce
no hlavne na sa vykasli na niektore mudre rady a pokojne sa vyplac najlepsie niekde kde ta ludia nevidia, kde mozes byt sama a do sytosti si poplac, to pomaha..zrelaxuj, poprechadzaj sa, daj si oddych na niekolko dni a potom sa opat do toho pusti s novymi silami..vyska je prave o tom aby vyselektovala tych najschopnejsich a najodolnejsich, takze sa urcite nevzdavaj
Viete, mame 11 skuskok..tie sme mali pocas minulych dvoch tyzdnov, kazdy den jednu a teraz mame kazdy den opravak, niekedy aj dva....a to sa neda oddychovat. Za sebou mam 5 skusok, na ktore som sa ucila do predu a teraz uz nestiham dohnato to ostatne, lebo pol dna stravim v skole a potom sa za pol dna toho vela neda stihnut..a aj ked da...mozog uz neprijima...
@11 11skúšok? to je nejako veľa... niektorí majú 5 a sťažujú si... Tak sa skús rozhodnúť či ti to stojí za to trápenie alebo chceš radšej skúsiť niečo iné...To je už len na Tebe ako sa rozhodneš.. Ak ti na tom naozaj záleží tak sa nevzdávaj, ale na druhú stranu nič netreba preháňať aby ti to naopak neškodilo, uvidíš ako sa budeš na to cítiť... Ja sa vždy utešujem tým že možností čo sa týka výšky sú neobmedzené, takže aj keby došlo k najhoršiemu nikdy nič nieje stratené
@peter_piper tak na výške sú to podla mňa potrebné kokotiny ale napr. na gymploch ne. my sa učíme milión debilín z biológie, geo a podobných predmetov a v živote mi to bude na hovno
nie je skúška ako skúška .. pozor na to @bubli291 rýchlo sa odtiaľ odjeb a nemrhaj svojím časom. vyber si niečo čo máš šancu dokončiť. lebo 6 ľudí zo 60 to šanca nie je.
Ach, no prvy rocnik je asi najtazsi. Hlavne sa moc netrap. ak vyjde, vyjde, ak nie, tak skusis nieco ine. aj pre mna bol prvy rocnik priserne stresujuci, ale potom neskor je to uz lepsie. chodim na biologicky odbor, aj ked povodne som chcela ist na geologiu a poviem ti, ze ked za cely semester na prednaskach z nejakeho predmetu nerozumiem ani len slovo, tak tiez mi to nie je vsetko jedno a zavidim ludom na inych skolach, ktori ucivu rozumeju a staci im sa to len naucit. To som uviedla len ako priklad. Ze viem ake to je, ked ma clovek pocit, ze toto uz vazne nezvladne. Sice ti uz teraz na ucenie nezostava tolko casu, ale co ty vies, mozes mat aj stastie, alebo proste ani nebudes vediet ako a nakoniec to dobre dopadne drzim palce
U C M .. mne dvakrat hrozilo ze ma vyleju zo skoly, a stale som tam, drz sa, zvladnes to.. (uz budu iba dve prilezitosti aby ma z nej vyhodili, mozno 3 a co sa tyka technickej univerzity..veru drina.. ale takto to bolo u mna..
11 skusok? ja mam 10.. ale by ma zaujimalo ci ste v decembri ziadne nemali.. je to divne, vsak ja som v decembri spravila 6 skusok za tri tyzdne (predterminy - ale povinne viac menej), byvam v bratislave a chodim hore dole do trnavy, cez tie tri tyzdne som mala este aj prezentacie a zvladla som to.. a tento tyzden nemam ziadne skusky najblizsie az 4.2. a mala som skusky 12., 14. a 16. januara a na teraz mam pokoj..
a si prvacka, prvak bol asi najhorsi, este si len musis zvyknut na VS..nie je to az take zle..
tak toto dobre poznam,,,,tak strašne som makala na primačky, robila si prace do rana cele vikendy a cele vianocne prazdniny,prawdaze ma nikde nezobrali ale to by sa dalo ako tak zhltnut ale to ze sa mi kvoli tomu zo známok s vyznamenaním premenilo vysvečko na tri trojky je už o prdke, a ked viem ze mam na viac nez skoncit neprijata s trojkami !!!!
... davam si prihlasku na UCM - nemecky jazyk v odbornej komuniakcii najma preto, lebo na tlmocnictvo a prekladatelstvo som sa jednoducho bal, vdiel som len podklady na prijmacky a mal som dost ; myslel som ze tento odbor bude nejaky ten ,,slabsi odvar" prekladatelstva ale zacinam sa bat ... ... verim vsak vo svoje schopnosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
@bubli291 rýchlo sa odtiaľ odjeb a nemrhaj svojím časom. vyber si niečo čo máš šancu dokončiť. lebo 6 ľudí zo 60 to šanca nie je.
11 skusok? ja mam 10.. ale by ma zaujimalo ci ste v decembri ziadne nemali.. je to divne, vsak ja som v decembri spravila 6 skusok za tri tyzdne (predterminy - ale povinne viac menej), byvam v bratislave a chodim hore dole do trnavy, cez tie tri tyzdne som mala este aj prezentacie a zvladla som to.. a tento tyzden nemam ziadne skusky najblizsie az 4.2. a mala som skusky 12., 14. a 16. januara a na teraz mam pokoj..
a si prvacka, prvak bol asi najhorsi, este si len musis zvyknut na VS..nie je to az take zle..