Ahojte. Keď som bola na záhrade našla som retiazku. Bola špinavá, ale keď som ju umyla tak nebola ani hrdzavá. Vyzerá že je zo striebra a nereaguje na magnet. Neviete ako by som mohla zistiť či je to pravé striebro alebo len nejaký fake?
na základe troch rozdielov,
váha, farba a lesk,
váhu má striebro vyššiu ako zinok, hliník alebo nikel,
farbu má tiež inú, kovovú, sýtu,
lesk je úplne iný, jasný, ligotavý,
zhruba nad 500/1000 ag je to rozpoznateľné aj pre laika
ale laik čo nerozozná medenák od nikláku nepomôže ani katalóg a numizmatická váha
toto je nič,
ja riešim problém, ako rozoznať silno pozlátenú medailu s bohatým reliéfom a zlatým puncom
od komplet zlatej, ked pre bohatý reliéf neviem vypočítať objem, punc je na 90% pravý
a katalóg a výrobca neznámy, hmotnostne mi pri 40g chýba asi 8g, a cena je podozrivo dobrá,
no, nekúpil som
tááákže ak to má lesklú alebo dajakú začiernenú farbu tak to zinok určite nebude....striebro sa topí pri nad 900°C až 1000°C presne to neviem ale ty chceš asi iba tú retiazku celú tááákže....errror.... božéééé...onéééé....raz na chémii dala nejaké strieborné retiazky spolužiakov do akejsi gebuzliny a že ktorá bude šumieť nieje strieborná
ak ju dáš do HCL (chlorovodíková kyselina) a bude to šumeť tak je zo zinku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
2. odstráň textíliu.
3. tadá, odhalila si striebro!
woow som vtipná
váha, farba a lesk,
váhu má striebro vyššiu ako zinok, hliník alebo nikel,
farbu má tiež inú, kovovú, sýtu,
lesk je úplne iný, jasný, ligotavý,
zhruba nad 500/1000 ag je to rozpoznateľné aj pre laika
ale laik čo nerozozná medenák od nikláku nepomôže ani katalóg a numizmatická váha
toto je nič,
ja riešim problém, ako rozoznať silno pozlátenú medailu s bohatým reliéfom a zlatým puncom
od komplet zlatej, ked pre bohatý reliéf neviem vypočítať objem, punc je na 90% pravý
a katalóg a výrobca neznámy, hmotnostne mi pri 40g chýba asi 8g, a cena je podozrivo dobrá,
no, nekúpil som
ak ju dáš do HCL (chlorovodíková kyselina) a bude to šumeť tak je zo zinku