ahojte...od septembra idem studovat do uk este len zakladku ale potom aj tie ostatne skoly...chcela by som poradit {ak niekto z vas aspon cosi o tom vie} ako to tam prezit..ci je to lahke ,tazke a tak..moja anglictina nieje najhorsia ale zase ani neni naj
ťažko sa na takéto niečo pripraviť vopred, keď ani nevieš čo ťa čaká. Univerzálna rada asi neexistuje... len sa nejak pokúsiť tam uchytiť... ale vzhladom na to, ze slovenky su ovela krajsie ako britky, tak budes u chalanov urcite oblubena
viem ze som to opisala dost dramaticky ale je to pravda...snazila som sa to co najviac vystihnut....a o tom ako to tam chodi cosi viem lebo idem na tu istu skolu co tam chodi este sestra....viem aj ake predmety sa tam uci...a su to uplne ine ako tu na sk...matika tam je ako na vysokej a robia tam same eseje.....
Ti poradím, zatnúť sa a prekúsnuť sa tým všetkým, ver, že existujú aj horšie veci v zahraničí, tiež som chvílu žila a študovala mimo SR a aké si to spravíš na začiatku, také to budeš mať stále!
anglicky sa tam naučíš o to sa neboj. No a nájsť kamarátov? Myslím že ako človeka z inej krajiny sa k tebe prihovoria spolužiaci sami, zo zvedavosti. Takže...
@interrupcio hovorim len to...co mi povedala moja sestra....a ked mi ukazovala raz tie priklady co tam pocitali..tak akoze wauu...nevedela by som nic....
Ahoj, neboj sa základom je komunikovať, neboj sa komunikovať...Aj keď niečo povieš zo začiatku zle, vždy je to lepšie ako keď sa zasekneš a nepovieš nič..
Využívaj každú príležitosť na komunikáciu, nielen v škole, hoci aj v obchode s predavačkou, opýtaj sa nejakej sympatickej babičky na cestu, alebo sa poinformuj o tom kde sa dá dobre nakúpiť a iné hlúposti (skrátka sa neboj rozprávať, nemáš čo stratiť, aj keď to nepovieš správne, opravia ťa, ale budú vidieť, že máš záujem)
Neboj nič, zvládneš a nezabúdaj na úsmev, ten vie veľa vecí odľahčiť a zmierniť stres z komunikácie..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
cela stredna skola v UK je o party a essejach.. myslim, ze len retard by tam nezmaturoval.. a do roka si najdes urcite svojich ludi, nemaj strach
Využívaj každú príležitosť na komunikáciu, nielen v škole, hoci aj v obchode s predavačkou, opýtaj sa nejakej sympatickej babičky na cestu, alebo sa poinformuj o tom kde sa dá dobre nakúpiť a iné hlúposti (skrátka sa neboj rozprávať, nemáš čo stratiť, aj keď to nepovieš správne, opravia ťa, ale budú vidieť, že máš záujem)
Neboj nič, zvládneš a nezabúdaj na úsmev, ten vie veľa vecí odľahčiť a zmierniť stres z komunikácie..
Držím palčeky...musíš si veriť