Ako dokáže televízia odhadnúť, koľko ľudí sedí pri televíznej obrazovke? Prečo keď sa hovorí o niečom najsledovanejšom, tak sa udáva počet ľudí namiesto počtu televízií, ktoré majú zapnutý ten kanál?
Kontrolná skupina divákov má peoplemete a každý s rodiny má svoje číslo keď sadneš k telke tak sa prihlásiš. Potom sa to prepočítava na celonárodný priemer. Vždy za to sľúbia nejakú drobnosť alebo bezplatné sledovanie nejakých kanálov aby niekoho nalákali.
peoplemetre v určitej vzorke domácností....a tie domácnosti sú vyberané na základe toho, kto v nich žije, to znamená vek obyvateľov, sociálna skupina a tak ďalej
To je nejaka blbost ne? Tak potom ako meriaju televizny operatori sledovanost, som raz cital clanok o novych programoch a oni tam tvrdili nieco ze odobrali z ponuky stanicu a nahradili ju druhou lebo mala malu sledovanost ci tak nejak.
A neviete nahodou niekto ze kde zohnat tie peoplemetre a ci za to tie televizie platia?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
neviem, či sa dá nejako monitorovať zachycovanie signálu
vy to nerobíte?
a? všetky štatistiky sa robia na vzorke obyvateľstva. nie je to 100%né, ale veľmi blízke pravde + určite sa vo výsledkoch zohľadňujú nejaké odchýlky.
nemá to každá domácnosť len pár vyvolených a preto to samozrejme nie je presné
som si uvedomil koľko veľa som sa naučil z medialne.sk
A neviete nahodou niekto ze kde zohnat tie peoplemetre a ci za to tie televizie platia?