@loveistheanswer no tak lebo pochybujem o tom, že keď niekto má v pc uložený formát mp3 a keď ho touto cestou chce dať na audio cd v audio formáte, či sa mu to podarí... neviem, s tým som sa ešte nestretol
@leaav sú rôzne programy, samozrejme tebe by sa hodilo niečo najjednoduchšie... stačí, keď si zadáš do googlu dajme tomu free cd burner a vyhodí ti hocičo možné
náhodou minule keď som šla babke napalovať nejaký folklór a čosi ako eva a vašek v rozumnejšom podaní tak som si musela za comp na 15min. sadnúť ... ale prišla som na to... ozaj.... musim si napaliť tu maturitnu pretentaciu čistú....
ale kedysi dávno keď som napalovala cd pravidelne tak to bolo uplne inak proste človek sa musí furt učiť
a nechce odomna aby som ti to vysvetlila, lebo keď píšem vysvetlenia, tak jak hotentot
1. vložíš čisté cd/dvd do mechaniky (zavrieš tabuľku, ktorá sa ti zobrazí, ak sa ti nejaká zobrazí, lebo to by ťa najskôr pomýlilo
2. klikneš na "tento počítač"
3. klikneš na "jednotka DVD-RW (príp. CD-RW podľa toho, aký disk si použila) - ak je disk úplne nový a predtým nepoužitý, spýta sa ťa AKO CHCEŠ DISK POUŽIŤ,a dá ti na výber buď ako FLASH disk (tj. disk sa potom bude správať ako USBčko) alebo ako disk použiteľný v PREHRÁVAČI (tj. disk bude použiteľný ako klasické cd v ľubovoľnom plejeri)
ja som osobne takto napaľovala len dátové disky - spomínané školské práce, čiže som volila prvú možnosť, ale keďže ti dáva na výber tieto 2 možnosti, vyber tú použiteľnú v prehrávači.
potom by sa ti malo zobraziť okno, resp. priečinok súborov, ktoré sú na disku - čiže prázdne okno, a tam len skopíruješ dané pesničky.
@leaav Stiahneš si Nero Burning Rom (z nejakého warezu alebo uloz.to, torrentu, whatever) -> nainštaluješ -> pustíš si Nero Express -> klikneš na "Make audio CD" -> hotovo.
a inak ak máš novší ntb a legálny soft, nejaký program na napaľovanie tam isto máš. ale príde mi to ako zbytočné komplikovanie obyčajného ctrl+c a ctrl+v z lokácie A na lokáciu B.
vlož cd, otvor windows media player, nahoď pesničky čo chceš napáliť do playlistu, a niekde hore bude burn cd, otvorí sa ti okno ktoré si vypýta názov cd, pomenuj si ho, daj next, v ďalšom kroku sa spýta v akom formáte, daj audio, next, next, atď...
dátové (mp3) cd: vlož prázdne cd, otvor ho normálne vo windows, natiahni do jeho okna súbory, a hore budeš mať tlačítko burn cd, zas ti to otvorí okno na pomenovanie, a možno po "next" sa spýta tiež či dátové alebo audio, ale to už si nie som istý, dáš dátové, a vynextuješ sa až do konca.
stiahla som si cd burner,otvorilo sa mi okno s cdckom,dala som vypalit pomocou cd burner,tam som dala do toho okna pesnicku,dala vypalit a tam boli moznosti overit data + po napaleni ukoncit akciu.
vzdy ked to strcim do pc tak sa to spusti,ale v radiu nic nehra
1. aj windows by sa ťa mal spýtať či chceš cd uzavrieť, tak dáš že áno.
2. niektoré staršie rádiá/cd playery majú problém s cdčkami, ak boli napaľované väčšou rýchlosťou než 2x, ak sa nemýlim. rýchlosť napaľovania sa tuším dá nastaviť aj pri napaľovaní cez win, ale nie som si istý. ak nie, skús to cez ten cd burner a nastav rýchlosť pre istotu na 1x, a uvidíš či to pôjde.
@34 jediný užitočný koment z celého tohto fóra ...
@luc.ka hudbu si na cd vieš dať aj bez špeci softu, ale ešte sa stretávam s magnetofónmi (a keď autorka fóra vraví, že podklad nemôže mať na usb, tak predpokladám, že má len taký starý magnetofón), ktoré prehrajú len audio cd a audio cd nevytvoríš bez špeciálneho softu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
jedna z mala veci, co clovek nevygoogli
inak postup je rovnaký, ako keby si išla niečo uložiť na usb, len v "tento počítač" nevyberieš usb, ale cd...
aky?
prečoby nie?
ja len neviem, skade si zobral fakt, že to chce v nejakom klasickom audioformáte...
ale kedysi dávno keď som napalovala cd pravidelne tak to bolo uplne inak proste človek sa musí furt učiť
a nechce odomna aby som ti to vysvetlila, lebo keď píšem vysvetlenia, tak jak hotentot
ja ti totálne nerozumiem. koho zaujíma, ako napaľuješ ty?
proste ona potrebuje dať na cdčko možno 1-2 pesničky, a je úplne jedno, či to zaberie polovicu alebo celé cd
veď všetko dnes prehrá mp3ky, kde je problém? veď to je najbežnejší formát.
@lowinqa vtom že sa mi to proste niekedy nevypáli!
a kebyže sa mi to nepodarí tak možem cdčko formátovať a potom bude ako čisté?že sa o to možem pokúsiť znova?
CD-R (recordable)???
1. vložíš čisté cd/dvd do mechaniky (zavrieš tabuľku, ktorá sa ti zobrazí, ak sa ti nejaká zobrazí, lebo to by ťa najskôr pomýlilo
2. klikneš na "tento počítač"
3. klikneš na "jednotka DVD-RW (príp. CD-RW podľa toho, aký disk si použila) - ak je disk úplne nový a predtým nepoužitý, spýta sa ťa AKO CHCEŠ DISK POUŽIŤ,a dá ti na výber buď ako FLASH disk (tj. disk sa potom bude správať ako USBčko) alebo ako disk použiteľný v PREHRÁVAČI (tj. disk bude použiteľný ako klasické cd v ľubovoľnom plejeri)
ja som osobne takto napaľovala len dátové disky - spomínané školské práce, čiže som volila prvú možnosť, ale keďže ti dáva na výber tieto 2 možnosti, vyber tú použiteľnú v prehrávači.
potom by sa ti malo zobraziť okno, resp. priečinok súborov, ktoré sú na disku - čiže prázdne okno, a tam len skopíruješ dané pesničky.
vlož cd, otvor windows media player, nahoď pesničky čo chceš napáliť do playlistu, a niekde hore bude burn cd, otvorí sa ti okno ktoré si vypýta názov cd, pomenuj si ho, daj next, v ďalšom kroku sa spýta v akom formáte, daj audio, next, next, atď...
dátové (mp3) cd: vlož prázdne cd, otvor ho normálne vo windows, natiahni do jeho okna súbory, a hore budeš mať tlačítko burn cd, zas ti to otvorí okno na pomenovanie, a možno po "next" sa spýta tiež či dátové alebo audio, ale to už si nie som istý, dáš dátové, a vynextuješ sa až do konca.
ako to mám ukončiť?
(lebo ide mi to v počítači,ale v rádiu nie,nejde zvuk v rádiu)
(ach)
a ako si to robila?
stiahla som si cd burner,otvorilo sa mi okno s cdckom,dala som vypalit pomocou cd burner,tam som dala do toho okna pesnicku,dala vypalit a tam boli moznosti overit data + po napaleni ukoncit akciu.
vzdy ked to strcim do pc tak sa to spusti,ale v radiu nic nehra
1. aj windows by sa ťa mal spýtať či chceš cd uzavrieť, tak dáš že áno.
2. niektoré staršie rádiá/cd playery majú problém s cdčkami, ak boli napaľované väčšou rýchlosťou než 2x, ak sa nemýlim. rýchlosť napaľovania sa tuším dá nastaviť aj pri napaľovaní cez win, ale nie som si istý. ak nie, skús to cez ten cd burner a nastav rýchlosť pre istotu na 1x, a uvidíš či to pôjde.
a aký máš počítač? a os?
spravil som rýchly návod pre Windows, dúfam že je zrozumiteľný...
v prípade otázok sa kľudne pýtaj...
tak najprv treba stiahnúť deepburner portable (stačí kliknúť sem)
» is.gd/0j3yz7...
to ani netreba inštalovať, to beží hneď...
zvyšok je v návode tu:
krásny návod
a i tak som si istá, že to ide aj bez špeci softu - @35
@luc.ka hudbu si na cd vieš dať aj bez špeci softu, ale ešte sa stretávam s magnetofónmi (a keď autorka fóra vraví, že podklad nemôže mať na usb, tak predpokladám, že má len taký starý magnetofón), ktoré prehrajú len audio cd a audio cd nevytvoríš bez špeciálneho softu.
na druhy krat sa to uz podarilo.
inak nevadi ak mi to ide prehrat na novom radiu a na dvoch starych nejde?