Ide o takú vec. Potrebujem sa naučiť anglický jazyk. Učil som sa ho asi 13 rokov, takže základy by som aj mal. Lenže potrebujem ho vedieť poriadne, inak nebudem môcť robiť prácu, ktorá by ma bavila. Nejde o to ísť do nejakého kurzu, alebo vycestovať preč.
Tiež sa musím v škole učiť miliardu zbytočností len preto, aby som úspešne dokončil školu a potom sa mohol venovať práci, ktorá ma baví.
Každý cieľ sa skladá z malých, čiastkových cieľov, pričom nie všetky ťa musia baviť a zaujímať, no sú cestou k tomu poslednému, najvyššiemu cieľu. Takže ak sa k tej práci, čo ťa bude baviť, skutočne chceš dostať, nemal by si mať problém prekonať takú vec ako je zdokonalenie cudzom jazyku...
Prečo AJ nemáš rád? Ja ten jazyk zbožňujem! Jasné, nie každý taký musí byť a nejdem ťa za to odsudzovať alebo čo... ale uvedom si, prečo ten jazyk nemáš rád! Ja napríklad nenávidím ruštinu, lebo mám šialenú učiteľku, ktorá všetko prebere bleskovou rýchlosťou, nič jej chúďa dievčinka nerozumiem a proste občas by som ju rada pohladkala sekáčikom na mäso. Ale zase, teraz sa snažím dostať na GBAS a keď som bola v tej škole párkrát na pretestovaní a DOD, videla som nádherné projekty o veciach, ktoré ma v škole ani trošku nebavili a len zrazu som si uvedomila že sa mi páči ten obrázok, že to znie celkom zaujímavo... a potom som oľutovala že keď sme to brali, nedávala som väćší pozor, lebo to bol krásny text. Takže som zahodila spomienky a ovedala si, že aj keď ruštinu nebudem študovať, pretože chcem vedieť viac jazykov, nie je to až tak hrozný jazyk Tak si nájdi ten blok a odstráň ho Veľa šťastia do práce! Ozaj a k samostatnému učeniu- nútením to ide najlepšie Nájdi si knihu na ktorú sa totálne namotáš a pokračovanie je len angličtine, poprípade si pusti tvoj obľúbený americký/anglický seriál bez titulkov a donútený ale motivovaný to zvládneš ľavou zadnou Och, ja sa vždy musím rozpísať!
@cmuka12311 K tým seriálom, tak ja pozerávam s anglickými titulkami. Keď niečo nerozumiem, tak si to prečítam, a ak je to neznáme slovo tak preložím. Tak som sa naučil 80% mojej angličtiny
@neith74 Si ruky môžme podať U nás v škole sa nič nebere a (skoro) všetko som sa naučila sama Teraz čítam už aj knihy, pritom moji spolužiaci nerozumejú keď im poviem I am so tired
@grietusha@cmuka12311 no ten môj blok mám asi od škôlky, keď sme chodili do krúžku na angličtinu a učili sme sa rátať do 10...keď som počul ako to príšerne znie...a potom na základke, stále samé cvičenia a úlohy a diktáty...no a zaklincovala to stredná, kde som zo všetkých strán počul iba: "Bez jazyka ste nikto !!" alebo "Toto MUSÍTE vedieť !!" a pod. Keby som tomu aspoň chápal, tak nepoviem, ale je tam veľa nelogických vecí...mnoho viet, čo sa vymykajú pravidlám....
@ssnehulienka tie piesne som skúšal...a dopadlo to tragicky..lebo samozrejme v angličtine má každé slovo 5 významov a tak sa mi nikdy nepodarilo prísť na zmysel piesne
A to ma hlavne od toho jazyka odrádza, že sa vždy márne pokúšam preložiť vety a nakoniec je celý text o inom...
No tam nejde ani o to, že to má veľa významov Je to proste iný spôsob vyjadrovania, niečo odlišné od slovenčiny A ty sa musíš naučiť čítať medzi riadkamy Keď ti napíšem "I like to lay on the floor and pretend I am carrot" Tak čo ti znie lepšie? Ja rád ležať na podlaha a predstierať ja som mrkva ale Ja rád ležím na podlahe a predstieram že som mrkva? Oni proste nemajú pády a pod., sú tam iné pravidlá . A ty sa musíš naučiť anglicky myslieť ... Najprv sa nauč základy, snaž sa zlepšovať a potom tie základy a pravidlá zabudni a len rozprávaj jak ťa napadne Určite aj v slovenčine robíš veľa chýba Napríklad som zvedavá či keď nadávaš rozmýšľaš nad tým či mám byť do pi-i alebo do pi-e Inak hodne ľudí to hovorí zle Jednoducho musíš sa preprogrmovať na myslenie v angličtine, len tak si pre seba niečo mrmli, kukaj tioe seriály, fakt to pomáha a tak, no
Keď práve to anglické myslenie mi robí problémy. A inak tá veta I like to lay on the floor and pretend I am carrot....našiel som si že lay znamená okrem ležania aj niečo iné a potom mám v tom bordel a viem že má tam byť E ale ja aj tak vravím I
och Ale ty sa vykašli na to ten translate googloví To musíš vycítiť čo to znamená, keď tak pochopiť z kontextu Jednoducho si to musíš napočúvať, vžiť sa do toho... aspoň mne to pomohlo, no A niekedy sa divím čo splietam, ani si neuvedomujem ktorý je to čas a hovorím to správne No ja už neviem jak ti poradiť, možno niekomu dačo iné pomohlo... Ale tak držím palce, no A neboj, to zvládneš Len zabudni tie sprosté reči zo škôlky a školy a predstav si tú skvelú prácu, jak si tam budeš sedieť ako boss za stolom alebop bohvie aká je už náplń tej práce A motivuj sa Ja osobne by som si povedala že ak dokážem vyjadriť svoj postoj ku škole v angline, kúpim si tie krásne topánky v tom výklade Alebo tak, no
A ešte jedna vec čo ma napadla! Dopisuj si s niekým Nájdi si peknú babu s ktorou si budeš písať, nejakú z USA/UK Asi sa s ňou nikdy nestretneš ale bude ťa motivovať výzor Alebo sa dohodni s kamarátmi/ami, poprípade známymi aby ti odpovedali len anglicky, ak teda vedia Bude ťa to často štvať ale budeš donútený rozumieť A keď už to pôjde ľahšie, môžeš im v angličtine povedať že rušíte dohodu a učiť sa už sám Ale asi najlepšie to bude s dakým z USA/UK lebo sa to naučíš aj tak slangovo a prirodzenejšie, aj keď to cez fb asi nebudeš počuť čo ti píše
@cmuka12311 Presne ako u nás v škole. Berieme tam také primitívne veci, že sa bojím že keby idem len podľa školy tak ani nezmaturujem a tiež som na inej úrovni ako spolužiaci len kvôli zábave
A @19 to je tiež pravda, tak som začínl s angličtinou Hrával som MMORPGčka na USA/UK serveroch a naučil som sa komunikovať, potom tie seriály a tak.
Však ten vek v profile nieje ozajstný? Neverím, že máš 13 rokov.
@neith74 Mám trinásť Skutočne Ešte do prvého apríla mám 13 A som rada že nie som jediný človiečik Väčšinou mi na toto ľudia hovoria že som blázon, že im by sa nechcelo Ale ja chcem ísť do UK na rok študovať, takže nemyslím že by som to zvládla len s tým čo sa učím teraz, napríklad so slovíčkom bowling, ktoré je tak strašne ťažké že ho polka triedy napíśe zle Veď minule mi tlieskali keď som im z hlavy vedela preložiť text, ktorý nevedela učiteľka Neznášam toto školstvo Ale zase na druhú stranu, nerada sa učím to čo mám, takže asi by ma to tak nebavilo
@cmuka12311 Pôsobíš oveľa staršie, inteligentne. Dokonca vieš písať po slovensky (+diakritika), a vieš aj po anglicky.. Vytŕčaz davu, aký ho poznám ja Bezpochyby si minimálne v týchto veciach lepšia ako moji spolužiaci - 3. ročník SOŠky, budúci maturanti Tým robí problém písať po slovensky, nieto ešte anglicky
@neith74 och, tak ďakujem teda . Ale hovorí mi to veľa ľudí. A snažím sa písať správne (napríklad) pre to, lebo by som potom písala na diktáte úplné sprostosti, tak tak... a lezie mi vrcholne na nervy, keď niekto "si mislí", hnáty im odtrhnúť! No a angličtinu milujem, tak to je asi tým Každopádne dík a pozdravujem spolužiakov Inak to máš ešte fajn, moji sa hrajú s croissantom že je to Jack Sparow a všetky baby do jednej volajú "Bruchta" alebo "Uganda", takže to buď ešte rád
@cmuka12311 Nečudujem sa že miluješ angličtinu. Je to úžasný jazyk podľa mňa, a niektoré veci viem lepšie vyjedriť anglicky ako po slovensky.. Slovensky to je také suché A tak to je ZŠka ešte predpokladám že vo viacerých veciach si predbehla spolužiakov, takže nebudem hádzať do jedného vreca.
@neith74 Presne Proste sa mi lepšie vyjadruje A keď si to preložím to tak blbo znie, no . A tak asi áno ... Ale ôsma trieda, no niekto normálny by mohol byť Aspoň že Áčkarov máme božích
@cmuka12311 Keď poznám anglický originál, a potom vidím preklad, tak tiež je to také divné. Anglicky je to oveľa krajšie Neviem či by sa mi páčila angličitna, keby aj tam je skloňovanie
@neith74 No mne asi nie V tom je tá originalita Alebo keď som čítala Percyho 1 a potom som čítala 2, totálne mi drásalo nervy to, jak to bolo prepísané Ale takto Neber ma zle, ale mohli by sme uzavrieť túto debatu Lebo to je také Divné si to tu stále vypisovať A hlavne keď píšem(e) stále to isté
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
chceš robiť prácu, na ktorú treba vedieť anglicky = chceš vedieť anglicky
držím ti palce
Inak s tým nič neurobíš.
Skús najprv preklad nejakých tvojich oblubenych piesni.
Ver mi, angličtina sa ti zíde.
Každý cieľ sa skladá z malých, čiastkových cieľov, pričom nie všetky ťa musia baviť a zaujímať, no sú cestou k tomu poslednému, najvyššiemu cieľu. Takže ak sa k tej práci, čo ťa bude baviť, skutočne chceš dostať, nemal by si mať problém prekonať takú vec ako je zdokonalenie cudzom jazyku...
@grietusha @cmuka12311 no ten môj blok mám asi od škôlky, keď sme chodili do krúžku na angličtinu a učili sme sa rátať do 10...keď som počul ako to príšerne znie...a potom na základke, stále samé cvičenia a úlohy a diktáty...no a zaklincovala to stredná, kde som zo všetkých strán počul iba: "Bez jazyka ste nikto !!" alebo "Toto MUSÍTE vedieť !!" a pod. Keby som tomu aspoň chápal, tak nepoviem, ale je tam veľa nelogických vecí...mnoho viet, čo sa vymykajú pravidlám....
@ssnehulienka tie piesne som skúšal...a dopadlo to tragicky..lebo samozrejme v angličtine má každé slovo 5 významov a tak sa mi nikdy nepodarilo prísť na zmysel piesne
A to ma hlavne od toho jazyka odrádza, že sa vždy márne pokúšam preložiť vety a nakoniec je celý text o inom...
A @19 to je tiež pravda, tak som začínl s angličtinou Hrával som MMORPGčka na USA/UK serveroch a naučil som sa komunikovať, potom tie seriály a tak.
Však ten vek v profile nieje ozajstný? Neverím, že máš 13 rokov.