Neviem, ja som taká špeci-všetko. Jem iba chleba zvyčajne, zemiakovú kašu môžem, cuker, a tak, žiadne mäso, vajcia, málo zeleniny a ovocia a sladkosti. That's all..
keď už as musím nazvať tak všežravec... aj keď odkedy som na intráku tak sa stravujem vegánsky a inokedy to mám dosť blízko k vegetariánstvu (zbožňujem ryby) ale k ani jednému sa nehlásim ani sa hlásiť nebudem...
som nedobrovolna vegetarianka, ziadne maso ziadne syry sladkosti cokolady rajciny pomarance proste nic, zijem len z jablk cestovin ryze chleba a jogurtov..fuck you histamine intolerance
@mm47@31 neviem odpovedať za všetkých, ale domnievam sa, že mnohých z nich z nejakých dôvodov omrzelo fungovať na pohon z mŕtvych spálených tiel a tak prešli na fungovanie na pohon z tepelne/mechanicky upravených/neupravených rastlín.
@mm47 Najskôr mi začalo byť zle z mäsa,potom zo zdravotných dôvodov som sa musela vzdať mlieka. Tj aj mliečnych produktov-aspoň väčšiny teda. Sem tam zhreším,nepozerám teraz každé Ečko v obchode,ale musím si dávať pozor... a je tu aj etická stránka no...
@miaja nefunguje a keďže ja som ho písala takto (A) budem sa musieť spoliehať, že ľudia vedia čo to je veľké áčko v zátvorke ehm a tento smajlík vyzerá skôr akoby mu preplo, než milo (A) ale keďže sa nechcem len sťažovať, tento je zlatý - Iných takmer ani nepoužívam.
@alpynus
Existujú aj napr. syry , keď niekto nechce mäso tak načo sa vzdáva aj iných produktov ?
Až na to že vegáni fungujú dosť zle. vegánska strava organizmus ochudobňuje o rôzne veci.
a aj pre @chanteuse krava pri dojení mlieka nezomre , tak neviem o akej etickej stránke je reč
@mm47 pozri sa, ako vyzerajú veľkochovy. do obchodu sa ti nikdy nedostane syr/mlieko/jogurt/whatever z malochovu. pokiaľ nesúhlasia s tým, ako žijú zvieratá vo veľkochovoch (dojenie kravy vo veľkochove je hnusná záležitosť), tak nebudú od nich prijímať ich výrobky. to je etická stránka veci.
@mm47 nezomrie. po jednom dojení nie. ale asi si v živote kravu alebo tie stroje čo to robia nevidel. nevidel si ani ako sú dopované atb,aké majú mastitídy,v akom bordeli žijú. asi to študujem,asi viem. plus neviem kam si myslíš,že tie kravy po tom ako sú chované pre mleiko idú. áno na bitúnok. a neviem preboha,ktorej živej bytosti by bolo príjemné byť stále oplodňovaná pretože nie....mlieko sa netvorí kravám každý deň,len tak. dobrú chuť k pitiu hnisu s krvou. ňami
@mm47 k vyššie spomenutým dôvodom by som pridal, že niekomu myšlienka, že "poďme množiť niektoré cicavce, potom im obmedzme slobodu pohybu, doživotne ich kojme, pasterizujme ich materinské mlieko, potom ho vypime alebo fermentujme a zjedzme" proste príde tak absurdná, že sa nad tým možno trpko možno zasmeje a tým je preňho celá vec vyriešená.
@chanteuse tie kravy idú na bitúnok kvôli tomu že z nich je aj mäso , pre iných ľudí , ty s tým nič nemáš. @44 ale ako tak v podstate aj uznávam.
Môžeš skúsiť svoje dieťa od narodenia stravovať vegánsky , že sa dožije napr. prvého školského dňa ale nerátaj. @alpynus ja len tak že sa to tak robí už stovky rokov , vlastne tisíce a vďaka tomu ľudstvo vôbec prežilo ťažké časy.
Trápi ťa že v afrike každý deň zomre 1000 antilop alebo koľko ktoré zabijú levy?
Momentálne prechádzam na bezmäskovú stravu.
Jednak mi to nechutí, jednak mäso neviem pripravovať, hľadím na morálny aspekt a neskutočne mi to zjednodušuje zdravé stravovanie podľa mojich predstáv (niečo medzi stravovaním podľa ajurvédy a delenou stravou).
Ale ryby a divinu si určite občas dám, až pôjdem domov.
@lawey vegetariani ryby nejedia,to sú pescetariani. Vegetariani majú zo živočíšnych produktov povolené len mlieko,vajcia,med. Vegani žiadne živočíšne produkty.
@mm47 tak potom dobrú chuť k totálne vyžitej,predopovanej,starej krave. teda mäsu
a proste mne je to jedno,nech sa každý stravuje jak chce,len mi nehovor také,že 'ja s tým nič nemám' keď každý má. stačí len čítať a otvoriť si oči. keby si chodil tam kam ja a videl čo ja nebudeš žrať nič,takže vlastne buď rád,že si kde si...
Čoskoro niekto vypotí že breathariánstvo je zdravšie a že aj rastlinny sú živé tak z morálneho hľadiska by sa nemali trhať zo zeme a vo veľkom pestovať.
@FloremCorde čítame s porozumením:
keď už as musím nazvať tak všežravec... aj keď odkedy som na intráku tak sa stravujem vegánsky a inokedy to mám dosť blízko k vegetariánstvu (zbožňujem ryby) ale k ani jednému sa nehlásim ani sa hlásiť nebudem...
blízko vegetariánstvu...čiže že len sem tam si dám dajakú rybu...nehovorím že vegetariansky...a aj pri tom veganskom som povedala že momentálne...
a k ani jednemu sa nehlásim tak neni o čom
@mm47 keď mi chceš písať, ako mám stravovať svoje deti, tak ma zataguj. nie som vegán ani vegetarián, btw.
akurát sa v tom prostredí veľa pohybujem, veľa sa s nimi rozprávam a rozumiem im.
plus nepokladám mäso za základ svojej stravy. dokážem bez neho byť dlho, nevyhľadávam ho, ale nebránim sa mu. a niekedy by som svojho brata vymenila za bravčové koleno.
@grietusha to maly byt pre @45 to o detoch.
Ale plati to v podstate pre kazdeho co si mysli ze veganska strava je lepsia pre organizmus , nech to teda skusi...
Toto co opisujes mi stale pride ako vegetarianstvo , furt len maso , ale tu sa jedna aj o syr , mlieko , vajcia.
Predpokladam ze veci co sa vyrabaju z tych 3 , alebo konkretne hento uz pokladas za zaklad svojej stravy , alebo aspon dolezitu zlozku ci nie ?
@mm47 ale ja som len popísala, ako žerem ja. nie som ani vegán, ani vegetarián, mne je jedno, ako ti to príde. práve som mala sendvič so šunkou a syrom, ale je dosť možné, že ďalšie dni budem žrať len ryžu bez ničoho a cez víkend si upečiem vegánsku pizzu.
Nebudeme si predsa hádzať piesok do očí, napadla Vás niekedy myšlienka, že byť vegánom/vegetariánom je v meste veľmi jednoduché? Avšak treba Vám na to super truper, hypermarkety... ale čo si počnete bez nich, pôjdete si do lesa natrhať huby?... Svet nie sú len mestá, v severnejších oblastiach by napríklad bez rýb ľudia nevedeli ani prežiť...v žiadnom prípade nie som proti, len dokážem byť niekedy nepríjemne kritický...choďte na polroka do Botswany a pohľad ktoréhokoľvek vegána (pokiaľ nemá fakt prachy na dovoz vegánskych dobrôt) sa určite zmení a to MARKANTNE...
Prídem do Mäkkáča,
vypýtam si Chickenburger, Cheeseburger, Baconburger, Cheeseburger Fresh a strednú Colu... keď že fakt som hladný, tak veľká Cola a ešte Mc Flurry
:3
proste chudnúť treba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
a vegetarianov obdivujem. seriozne.
ako zajkovia, mrkvička struhana s citrónom, kalerábik, kapustička, mäso iba varené, alebo dusené, aspoň niečo, lebo v špitáli mi všetko zakázali
Existujú aj napr. syry , keď niekto nechce mäso tak načo sa vzdáva aj iných produktov ?
Až na to že vegáni fungujú dosť zle. vegánska strava organizmus ochudobňuje o rôzne veci.
a aj pre @chanteuse krava pri dojení mlieka nezomre , tak neviem o akej etickej stránke je reč
@44 ale ako tak v podstate aj uznávam.
Môžeš skúsiť svoje dieťa od narodenia stravovať vegánsky , že sa dožije napr. prvého školského dňa ale nerátaj.
@alpynus ja len tak že sa to tak robí už stovky rokov , vlastne tisíce a vďaka tomu ľudstvo vôbec prežilo ťažké časy.
Trápi ťa že v afrike každý deň zomre 1000 antilop alebo koľko ktoré zabijú levy?
Jednak mi to nechutí, jednak mäso neviem pripravovať, hľadím na morálny aspekt a neskutočne mi to zjednodušuje zdravé stravovanie podľa mojich predstáv (niečo medzi stravovaním podľa ajurvédy a delenou stravou).
Ale ryby a divinu si určite občas dám, až pôjdem domov.
a proste mne je to jedno,nech sa každý stravuje jak chce,len mi nehovor také,že 'ja s tým nič nemám' keď každý má. stačí len čítať a otvoriť si oči. keby si chodil tam kam ja a videl čo ja nebudeš žrať nič,takže vlastne buď rád,že si kde si...
Čoskoro niekto vypotí že breathariánstvo je zdravšie a že aj rastlinny sú živé tak z morálneho hľadiska by sa nemali trhať zo zeme a vo veľkom pestovať.
ej ty, dostaneš po ňufáčiku, kocúrisko jeden
blízko vegetariánstvu...čiže že len sem tam si dám dajakú rybu...nehovorím že vegetariansky...a aj pri tom veganskom som povedala že momentálne...
a k ani jednemu sa nehlásim tak neni o čom
nežerinkám 95 % mäsa
Som teda preberavec...
akurát sa v tom prostredí veľa pohybujem, veľa sa s nimi rozprávam a rozumiem im.
plus nepokladám mäso za základ svojej stravy. dokážem bez neho byť dlho, nevyhľadávam ho, ale nebránim sa mu. a niekedy by som svojho brata vymenila za bravčové koleno.
Ale plati to v podstate pre kazdeho co si mysli ze veganska strava je lepsia pre organizmus , nech to teda skusi...
Toto co opisujes mi stale pride ako vegetarianstvo , furt len maso , ale tu sa jedna aj o syr , mlieko , vajcia.
Predpokladam ze veci co sa vyrabaju z tych 3 , alebo konkretne hento uz pokladas za zaklad svojej stravy , alebo aspon dolezitu zlozku ci nie ?
dobru chut
vypýtam si Chickenburger, Cheeseburger, Baconburger, Cheeseburger Fresh a strednú Colu... keď že fakt som hladný, tak veľká Cola a ešte Mc Flurry
:3
proste chudnúť treba