Musím sa naučiť všetky nepravidelné slovesá na anglinu a z hlavy sa mi parí.. Absolútne mi to nejde!!! Nemáte nejaku radu aby som do konca prázdnin nezošalela ale naučila sa to? Alebo ako sa učíte vy takéto dlhé somariny??
ako čo...matiku a fyziku sa neučím, pretože sa ju zatiaľ učiť nemusím :p ... jazyky a slovinu, litiku sa bifľujem, najmä slovíčka, tam sa inak ani nedá, geo, bio, dej a tieto veci tak pol na pol..spájam fakty a aj sa bifľujem ale väčšinou si učivo čítam a potom zopakujem, že čo viem :p :p
rozdel si to na viac častí nečítaj si to všetko naraz lebo aj tak si budes pamätať len prvé a posledné. neviem kolko ich tam máš ale skús sa ich učiť po10 a ked to už vieš tak dalších 10 a tak dalej
postupne po desiatich riadkoch sa to uč..že si napíšeš pod seba po slovensky slovesá, naučíš sa k ním tie tri stĺpce a opakuješ si to pokiaľ si nemyslíš, že sa ti dačo uložilo v hlave..pritom sa pozeraj na slovenské slovesá skús si k tomu povedať tie 3 stĺpce a keď sa ti už bude zdať že to vieš tak si to napíš a porovnaj s tým ako to má byť..zajtra si to znova zopakuj a sprav si písomku + pridaj ďalších 10 slovies..a tak ďalej..
iná metóda..urob si kartičky. zober kancelársky papier, na jednu stranu napíš po slovensky sloveso, na druhú stranu po anglicky 3 stĺpce a tak sa skúšaj ( a každý deň pridaj ďalších 10 alebo 8)..no 1. metóda je rýchlejšia a lepšia podľa mňa
haj alebo si urob tahak zober si suknu a nalep si ten tahak pod suknu na tu cast medzi no vies cim a kolenom vzdy ked nebudes vediet odhrn si suknu a opis ich ja som to vyuzival iba v jary pod kratkymi nohavicami ale pod suknov je to lahsie
skús "learning by doing", rozprávaj sa sama so sebou anglicky, čum do papiera, a snaž sa dané slová zapojiť správne do viet vo všetkých tvaroch ktoré sa potrebuješ naučiť. neviem či to bude fungovať, ale mohlo by to mať pridanú hodnotu že to nebude až také nudné (plus by to mohlo ísť ľahšie, lebo si mozog všimne že ich aj používaš, takže by mal pokladať za dôležité si ich zapamätať, teoreticky)
Ja som sa to naučila formou pexesa. Na jednej strane bolo slovenské sloveso a na druhej strane po anglicky + vyčasované pre všetky tvary. Keď som to hrala asi hodinu, tak som sa to už naučila. A pamätám si to doteraz.
prosiiim ta....nepravidelne slovesa na anglictinu to je hracka.cudujem sa,ze ich nevies,ja ako 12rocny som ich uz vedel. proste si to citaj do okola,a naucis sa to.ja mam to stastie,ze mne sa jazyky lahko ucia...horsie je to s fyzikou
Však ale hento je to najľahšie čo môže byť a minimálne polovicu z tých slovíčok už musíš poznať
A však je to celé o tom istom: drink-drank-drunk, swim-swam-swum, begin-began-begun,... hide-hid-hidden, write-wrote-written, ride-rode-ridden,... Si ich daj do skupiniek a nie je o čom, to sa učí samé.
nijak proste jeb*m nato .. spolieham sa nato, čo mi zostane v hlave zo školy a nejak zatím prechádzam do ďalšieho ročníka , ale teraz budem maturovať, takže asi sem tam sa kuknem do niečoho ...
a k tej angline, mi tie slovesá máme každý rok ... to vy ste nemali na základnej či jak?
Tak ja som sa dosť z nich naučila keď som začala čítať anglicky. Mala som asi 12 a čítala som Červenú čiapočku (úroveň 1). Pri tom sa fakt naučíš, lebo v týchto jednoduchých knihách je použitý len minulý čas a občas prítomný.
sa musíš úplne sústrediť a nemyslieť na nič iné. mne osobne sa to absolútne nedarí a skúšky dávam len so šťastím som zvedavá, ako teraz zmáknem 4 cudzie jazyky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
tak sup vypnut birdz a ucit sa
iná metóda..urob si kartičky. zober kancelársky papier, na jednu stranu napíš po slovensky sloveso, na druhú stranu po anglicky 3 stĺpce a tak sa skúšaj ( a každý deň pridaj ďalších 10 alebo 8)..no 1. metóda je rýchlejšia a lepšia podľa mňa
A 166 slovíčok.. to nie je veľa
» static.wix.com/media/dc9f6f5b3...
skús "learning by doing", rozprávaj sa sama so sebou anglicky, čum do papiera, a snaž sa dané slová zapojiť správne do viet vo všetkých tvaroch ktoré sa potrebuješ naučiť. neviem či to bude fungovať, ale mohlo by to mať pridanú hodnotu že to nebude až také nudné (plus by to mohlo ísť ľahšie, lebo si mozog všimne že ich aj používaš, takže by mal pokladať za dôležité si ich zapamätať, teoreticky)
No a výslovnosť som sa učila podľa repu
ahh emsiac cože mám čas a 2týždne čože mám čas och už zajtra tak sa asi nato pozrem
Však ale hento je to najľahšie čo môže byť a minimálne polovicu z tých slovíčok už musíš poznať
A však je to celé o tom istom: drink-drank-drunk, swim-swam-swum, begin-began-begun,... hide-hid-hidden, write-wrote-written, ride-rode-ridden,... Si ich daj do skupiniek a nie je o čom, to sa učí samé.
a k tej angline, mi tie slovesá máme každý rok ... to vy ste nemali na základnej či jak?