Nedokážem komunikovať s väčšou skupinou ľudí a stále sa příliš zamýšľam nad tým, čo si o mne myslia, že sa strápnim, že všetci sledujú len mňa, odsudzujú ma a myslia si, že som hlúpa a neschopná. Stále mám pocit, že keď hocičo poviem, budem zignorovaná, alebo ma ľudia vysmejú. Ostatní sa vedia baviť úplne normálne, no ja som všade navyše. Nikde nezapadám a nemám vlastne ani kamarátov kvôli tomu. Neviem, o čom sa s ľuďmi baviť. Neviem udržiavať konverzáciu a stále sa bojím, źe zniem nezaujímavo. Veľa ľudí mi už dalo pocítiť, že so mnou niečo nie je v pozadku. Napríklad slovami: „normálne ma ĺudia zaujímajú, ale ty.. ty ani nevieš hovoriť“.. veľa ľudí ma preto neznáša. Ako sa s tým dá bojovať a premôcť to? Skúšala som už asi všetko. Vystavovať sa takým situáciam – skončilo to len tak, že som sa cítila ešte horšie a spravila si viac nepriateľov. Brať lieky – bola som z nich len ospalá a nevnímala svet. Už netuším, čo robiť.
podla mna je ten problem, ze to prilis riesis. ja som vsetkym ukradnuta, cely svet je ukradnuty mne a ostatni tiez pravdepodobne nejako neriesia tvoj zivot. vacsina ludi su egoisti a aj tak sa zaujimaju len o seba
ale potom som si pozrela aj tvoj vek a
si pravdepodobne obklopena idiotmi a nejaky cas este budes
Z toho sa nedostaneš už. To ti hovorím z vlastnej skúsenosti To jak raz sa do toho dostaneš poriadne tak už si v piči niet cesty späť. Aspoň nepoznám nikoho kto by to prekonal všetci buď celý život na liekoch od psychiatra.. alebo sa s tým proste zmierili a žijú život PRÁCA/ŠKOLA → DOMOV → REPEAT
Skus si najst 1 osobu, co ti vyhovuje a s ktorou sa potom mozte spolocne ist socializovat Nema zmysel sa snazit to prelomit okamzite cele. V kazdom pripade to, ze by ta ludia nemali radi kvoli tomu, aka si, je len v tvojej hlave a to sa da postupne prekonat
vyrastaš určite v skromnej rodine, kde poctivosť, pracovitosť a láska je na prvom mieste...
zostaň taka aká si, nesnaž sa robiť nasilu veci a byť iná...
práve to čo ťa ešte viac ubíja...
nechaj plynuť život tak ako ide, nechci vytŕčať z radu...
a čo, ty si ži svoj život a druhí nech sa v prvom rade starajú o seba, ich egoizmus, cinické poznámky nech ťa nezarmucuju, je to ich vizitka duše, su to prázdne nádoby, ktoré v tomto a budúcom živote nebude nič znamenať..
tý si dobrá a tak nech to zostane, ty máš svoj život a ži si ho podľa svojej vôle...
Boh s tebou†
@hoperpohroma@1 jj, vsetko ti je ukradnute. prave preto mas zablokovanu polku birdzu. lebo ti napisali nazor s ktorym sa nestotoznujes.
ale isto su vsetci okolo idioti. si ako ten vtip: zenska ide po dialnici pocuva radio kde hlasia: "pozor, na dialnici ide jeden blbec v protismere."
a ona si povzdychne: "co jeden, vsetci"
@4 tak ako píše on .... ked už raz do toho spadneš tak je to v P... mne sa to stal tiež ako niežeby som bola predtým nejako extra komunikatívna ale vedela som sa baviť ...ale v poslednej dobe je to zle aj so mnou nielen že neviem komunikovať s ostatnými ale ani nemám o to ani záujem...u mňa to tak nejako začalo na VŠ, keď toho bolo veľa a stále je vlastne takže tak..... no viem, že som ti neporadila ale aspoň vidíš, že ani zďaleka nie si sama a poznám dosť takých ľudí
@passarinho na ukľudnenie hlavne si myslím. Keďže s socialnou uzkosťou/fobiou si prakticky furt nervózny z toho kto si čo o tebe myslí a z ľudí naokolo a tie tabletky tie pocity asi akoby "potláčajú" ale môžeš sa potom cítiť unavený, bez nálady atd.
No neviem presne keďže hovorím len z toho čo mi vraveli tí čo to brali.. mne zatím alkohol pomáha tak sa ešte k psychiatrovi nechystám.
@passarinho take tabletky su, ale nie su primarne urcene na rozvazovanie jazyka a robenie ludi stastnymi, su skor nieco ako drogy a posobia zial velmi kratkodobo, lieky ako antidepresiva a podobne toto nijak viditeľne neovplvynia, aspon teda tie co som mala zatial.
Ja tiež veľa nad všetkým premýšľam a som veľmi tichá.
Neviem sa otvorene správať v spoločnosti. Často sa nemám s kým baviť,
ale už som si zvykla, ani mi tak nevadí byť sama.Som niekde bokom a počúvam, o čom sa bavia. Snažím sa hľadať také kamarátky, ktoré majú podobnú povahu ako ja. Ono.. nie si v tom sama ako hovorí @11 ... Ale vôbec to nemusí byť tak, že to bude navždy... Postupne sa to dá zmeniť, mala by si si viac veriť... Prajem veľa šťastia .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ale potom som si pozrela aj tvoj vek a
si pravdepodobne obklopena idiotmi a nejaky cas este budes
zostaň taka aká si, nesnaž sa robiť nasilu veci a byť iná...
práve to čo ťa ešte viac ubíja...
nechaj plynuť život tak ako ide, nechci vytŕčať z radu...
a čo, ty si ži svoj život a druhí nech sa v prvom rade starajú o seba, ich egoizmus, cinické poznámky nech ťa nezarmucuju, je to ich vizitka duše, su to prázdne nádoby, ktoré v tomto a budúcom živote nebude nič znamenať..
tý si dobrá a tak nech to zostane, ty máš svoj život a ži si ho podľa svojej vôle...
Boh s tebou†
ale isto su vsetci okolo idioti. si ako ten vtip: zenska ide po dialnici pocuva radio kde hlasia: "pozor, na dialnici ide jeden blbec v protismere."
a ona si povzdychne: "co jeden, vsetci"
mam zablokovanych ludi, co chodia rypat a nepisu nic konstruktivne a tvoj problem je to asi tak ako.. ani ma nenapada prirovnanie
No neviem presne keďže hovorím len z toho čo mi vraveli tí čo to brali.. mne zatím alkohol pomáha tak sa ešte k psychiatrovi nechystám.
Neviem sa otvorene správať v spoločnosti. Často sa nemám s kým baviť,
ale už som si zvykla, ani mi tak nevadí byť sama.Som niekde bokom a počúvam, o čom sa bavia. Snažím sa hľadať také kamarátky, ktoré majú podobnú povahu ako ja. Ono.. nie si v tom sama ako hovorí @11 ... Ale vôbec to nemusí byť tak, že to bude navždy... Postupne sa to dá zmeniť, mala by si si viac veriť... Prajem veľa šťastia .