Čistíte si klávesnicu k pc? Ako často? Ako to robíte? Povrchovo ju utriete alebo nejako rozoberiete. Čistíte vodou alebo nejakými čistiacimi prostriedkami?
utrem trickom skvrny zo spagiet a inych veci, proste take, co su mokre...najlepsie je to zacerstva. smeti bud ignorujem alebo vytrasiem. mimoriadne ucinne je pouzitie vysavaca. inak nic. robim to zriedkavo.
najprv vylomím všetky tlačítka, potom otočím a potrasem nech vypadnú všetky chpy a omrvinky ak je na nej a tlačítkach vrsva špiny tak ešte handrou a najbližšou tekutinou (nie zo mňa) ju vyleštím čistím ju tak raz za tri mesiace, keď je tá špina naozaj vidieť a po otočení z klávesnice padá bordel
podla toho ci od notasu alebo normalnu k desktopu..
tu na nb tak ze zoberem modelarsky hruby stetec zapnem vysavac a prechadzam stetcom po mederach a tesne nad tym chodim vysavacom ....
a k desktopu ...rozoberem vyberem elektroniku ...a plasty hodin do vane slahnem na to nejake tekute mydlo alebo jar vydrhnem spongiou ako sa pouzivaju na riady a vysprchujem vo vani ...nakoniec to neham vyschnut zlozim a je ako nova
keď som mal PC tak som klávesnicu čistil asi tak že som ju začal trieskať o stôl, aby s nej vypadlo všetko smetie, potom som ju polial minerálkou, a fajne veľa vody s nej potom vytieklo
na notbuku, pravidelne utieram s handričkou, buď je namočená v alpe alebo okene, vysávam ju každý týždeň a so štetcom na farbenie vlasov ju čistím v tých medzerách, celkovo vysávam pravidelne aj celý notbuk a to nehovorím o tom ako leštím display, špina ma proste znervózňuje
poriadne ju pretrepať, vyfackať, zotri serpentíny a je jak nová alebo niečo pre fajnšmekrov - USB vysávač - aj keď prd vysáva, na ebay-i kúpite za pár korun a na 5minút dokáže pobaviť
treba si hlavne umývať ruky , potom sa tak rýchlo klávesnica nešpiní , ale stane sa mi že na ňu vykydnem niekedy nejak jedlo ale to prežije chvíľku je lepkavá ale potom ju to prejde , čistenie väčšinou len otočiť a vyklepať niekedy utrieť z vrchu vlhkou handrou a raz za cca rok vybrať všetky tlačidlá a poriadne vyumývať saponát a voda
Hm, moja klávesnica na notebooku sa tvári ako čistá, ale kto vie, či je to tak naozaj, lebo odkedy ho máme nikto ho (okrem mamy drhnúcej zapatlaný monitor) nečistil
bracha hu vačinou rozoberie/najprv si odfotí ako to má správne poskladať /a potom povysáva nejako opatrne aby nič nezničil a dá všetko naspäť a robí to len vtedy kedy sa mu chce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
A tento postup som osobne ešte neskúšala, takže neviem...
» pocitace.sme.sk/c/2566860/spina...
tu na nb tak ze zoberem modelarsky hruby stetec zapnem vysavac a prechadzam stetcom po mederach a tesne nad tym chodim vysavacom ....
a k desktopu ...rozoberem vyberem elektroniku ...a plasty hodin do vane slahnem na to nejake tekute mydlo alebo jar vydrhnem spongiou ako sa pouzivaju na riady a vysprchujem vo vani ...nakoniec to neham vyschnut zlozim a je ako nova
na notbuku, pravidelne utieram s handričkou, buď je namočená v alpe alebo okene, vysávam ju každý týždeň a so štetcom na farbenie vlasov ju čistím v tých medzerách, celkovo vysávam pravidelne aj celý notbuk a to nehovorím o tom ako leštím display, špina ma proste znervózňuje
ale ne ale omrvinky určite