Ako začať s UPGRADE-om (aspoň svojho vlastného) PC?
Privítal by som od vás rady, tipy, triky, návody, skrátka všetko čo by bolo dobré vedieť aby som upgrade PC zvládol aj sám. Aby som sa v tomto nemusel spoliehať vždy na niekoho iného. Privítal by som diskusiu, ďakujem.
Jednoducho, ak chceš sám tomu rozumieť a následne si vedieť vybrať čo potrebuješ (tak som to ja pochopil), tak treba všetkému porozumieť. Nájdi si na nete, s čoho sa skladá pc, následne všetky komponenty a potom si to budeš vedieť vybrať. Je tam toho veľa, aj ako si správe vybrať. Ak som to zle pochopil a chceš iba vedieť čo máš a ako vymeniť, tak sem treba napísať čo za komponenty máš a tvoj rozpočet. Verím, že ti tu niekto pomôže, alebo choď na PC fórum a tam ti pomôžu určite
odkúpil som PC od jednej svojej príbuznej za 20€ (kúpila si notebook a PC považovala ďalej za nepotrebný tak mi ho ponúkla a ja som ho od nej vzal). aké má parametre tak to neviem lebo odkedy ho mám doma tak som ho ešte nezapol ale čo sa týka jeho modernizácie tak s touto myšlienkou sa pohrávam už dlhšie ale akosi som po praktickej stránke na tom pracovať nezačal.
čiže ale inak, ako začať s upgradom? nijako. začni s tým že porozumieš tomu čo chceš upgradovať, to ako sa robí samotný upgrade ti z tých vedomostí a z toho porozumenia úplne prirodzene vyplynie úplne samo.
@77hanes77 akoze wtf? kupit pc za 20e a ist ho vylepsovat? jak je to nejaky stary celeron s 256mb ram a integrovanou grafikou alebo nieco na ten sposob tak to moze rovno hodit do zberu a kupit novy
@kosmiklove Pokiaľ je to aspoň Pentium 4 alebo Celeron s taktom aspoň 1,8 GHz, tak budiš... Dokúpi RAM aspoň na 1-1,5 GB, nahodí WinXP, Debian alebo LUbuntu a môže to používať ako stroj na MS Office + menej náročné surfovanie po internete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
tak to tam toho moc nenaupgradujes.
následne potrebuješ nejaký comp rozobrať na komponenty a znovu zložiť. preopakovať XY krát aby si získal v tomto montovaní prax, a máš.
"aha, a kde si také veci zistím?"
všade, kdekoľvek, máš k dispozícii celý internet.
A hlavne, načo taký PC budeš využívať!
@magnet : To je starožitnosť .. Za takých 10-20 rokov to budeš vedieť pekne vydražiť