cestoviny su easy, ryza v sacku ..a take ,,ozajstnejsie" potom palacinky celkom v pohode myslim ak najdes dobry recept (ja maam!! ), kura na prirodno uplne obycajne na panvici, vyprazane kuracie prsia, to proste vidis kedy naberie tu spravnu farbu, pripadne zemiaky len nakrajat, trochu oleja, korenia a hodit do rury
Vyprážaný syr a varené zemiaky poliate roztopeným maslom a posypané petržlenovou vňaťou. To už by si musela podpáliť celú kuchyňu aby si niečo pokazila
ja som začal elementárne. špekačka so zemiakmi. bolo veľmi dobre a nechutilo len mne ale i kamarátom a kamarátkam, že toto by ich nenapadlo že jednoduché a pomerne chutné... daný štýl som zmodifikoval od opečenej špekačky, neskôr šunky až postupne som prešiel k rezňu na prírodno, čo dá sa povedať, že už je najvyšší level myslím si, že aj vypražaný syr by som zvládol i keď som nerobil, bo mi až teraz prišiel na um tiež naučil som sa špagetti, mortadella a prask ho tam podobne zvládam už pomerne aj francúzske zemiaky.
asi v 15-tich som sa rozhodla, že sa budem stravovať alternatívne a zo dňa na deň som si začala variť všetko sama
nerozumiem, ako môže byť náročné niečo uvariť. teda pokiaľ to chceš mať na úrovni, je to asi celkom umenie. ale ak ti to stačí obyčajne, niet problém.
chcem napríklad cestoviny s brokolicovou omáčkou - tak uvarím cestoviny, uvarím brokolicu, rozmixujem ju s nejakým tofu a koreninami, jebnem na to celé trochu oleja a mám.
dnes si idem robiť rapíkatý celer s nejakou náplňou, ktorá bude obsahovať orechy a sušené marhule. bude to naisto super
mňa prinútilo variť to,že žijem na byte preč od rodičov a nebudem predsa jesť polotovary.
tak bežne si robím mäso na hociaký spôsob,cestoviny či už zapekané,alebo nie,polievky,zemiaky,ryžu,palacinky...a pár krát sa stalo,že som si vymyslela recept sama a niekedy niet na to,fakt!
Ja som začínala tak, že som pomáhala mame trošku. Potom sme s kamarátkami urobili kuracie prsia na kocky a domáce hranolky -no mňam.napríkald jediný kto má unás dovolené robiť palacinky som ja! som na to expert.! výborné cesto, palacinky veľké a tenké ako papier, nemastné a sama som sa naučila. V pohode zlvádnem hocičo upiecť-na vianoce som si dovolila urobiť cesto na zázvorníky -čo bolo doteraz nad moje sily a trúfalosť boleli ma síce zápestia, ale inak fajn. okrem toho zvládam všetko jednoduché a podľa kuchárskej knihy by som (myslím)uvarila hocičo. Chystám sa na strednú na intrák a nemienim žiť 4 roky na wifonkách a polotovaroch. Takto si chcem aj dokázať (sama sebe) že mám na to sa oseba postarať budem si pekne variť všetko čo ma naučila mama (vlasne čo som odkukala )
Hlad je najlepší učitel .. Ja ani neviem čím som začínala,ale podľa receptu sa dá hocičo disappointed:aj ked niekedy nie na prvý krát ) Veľmi rada si robím cestoviny,zemiaky so všelijakým korením atakisto aj mäso..niekedy ani neviem čo som tam dala,ale je to dobré hmm..a veľa veľa dalšieho
okrem toho čo si napísala som začínala pečením bábovky a robievala som taký naš domáci gyros (kuracie prsia + ryža) ... ale ako že to som spravila no... a kedže mna nebaví variť viackrat to iste tak som si našla na nete recepty a varila som... tak však čítať vieš a hadam vieš čo je to "pomiešajte, chvílu povarte, pečte na 180° a pod."
prvy krok neni zalozit forum... najlepsie sa zacina v kuchyni ja som ako prve upiekol jablkovy kolac teda ak neratam ked si raz za cas uvarim nieco dobre na obed
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
(Teda, krupicová kaša bol asi ešte medzistupeň, ale potom som sa naštvala a išla som pekne krst ohňom... teda dvojplatničkou a bolo to dobré
Ale ryžu v sáčku som nikdy neskúšala. Podľa mňa je jednoduchá aj obyčajná ryža. Jeden hrnček ryže na 2 hrnčeky vody, trocha soli a je to.
nerozumiem, ako môže byť náročné niečo uvariť. teda pokiaľ to chceš mať na úrovni, je to asi celkom umenie. ale ak ti to stačí obyčajne, niet problém.
chcem napríklad cestoviny s brokolicovou omáčkou - tak uvarím cestoviny, uvarím brokolicu, rozmixujem ju s nejakým tofu a koreninami, jebnem na to celé trochu oleja a mám.
dnes si idem robiť rapíkatý celer s nejakou náplňou, ktorá bude obsahovať orechy a sušené marhule. bude to naisto super
tak bežne si robím mäso na hociaký spôsob,cestoviny či už zapekané,alebo nie,polievky,zemiaky,ryžu,palacinky...a pár krát sa stalo,že som si vymyslela recept sama a niekedy niet na to,fakt!
treba skusat, pokus-omyl je asi najlepsia metoda.