ako zistím, či mám legálny winows? mám windows 7 ulimate SP1 (64-bit) a este mi stale neprisla pozvánka na registráciu windows-u 10 pre PC.
Ako to zistím?
@creeson vzhladom k tomu ze sa pyta na win10 tak je to pochopitelne. ak nema origos tak win10 zadarmo nedostane. instalaciu mu ponukne ale licenciu nedostane.
@rocafella ak je podozrive to, ze chcu zvysit zakladnu jedneho operacneho systemu, aby sa nemuseli starat o 11 rokov stary OS, ale aby sa mohli starat o novy, moderny OS, ktory bude mat univerzalne aplikacie, a teda pritiahnu nielen novych vyvojarov, ale ak pritiahnu ich, tak pritiahnu aj novych zakaznikov a tym sa zvysi sanca a zvysovanie podielu W10 pre mobily a tym padom dalsie zvysovanie podielu na trhu... ano je to podozrivé...
teraz maju podiely medzi W7 a W8(.1) roztriestene ak sa tieto spoja, bude to viac ako 70% (niesom si isty) trhu. Kedze XP uz odrezane je, a W7 to caka v najblizsich rokoch, potrebuju matt stabilnu zakladnu, aby firmy, ktore nepresli z XP na 7, presli priamo na 10.
Ak by to spravil Apple, tak je to senzacia. Inovacia. Proste nieco nove a super a wau. Ak to robi MS je to podozrive a je to zlo.
@igorv a navyse treba spomenut ze win10 bude zadarmo LEN pre tych co maju origos win7 alebo win8.1 a aj to len prvy rok. potom bude za normalnu cenu. okolo 100e core edicia a okolo 200e pro edicia. cize vacsinou sa to tyka len tych co maju notebook. na pc (hlavne na domaci) si malo kto kupuje origos win
vzhladom k tomu ze ta vyzva prichadza pomocou aktualizacie ktoru ti ponukne aj na nelegalnom wine tak je pochopitelne ze mu to ponuka. nainstalovat si ho bude moct ale kedze nema platnu licenciu tak som zvedavy ako si ho ten tvoj spoluziak aktivuje
@kosmiklove whatever, on si to nebude inštalovať, ale aj tak som reagoval na autora diskusie, ktorý hovoril o pozvánke, takže nebudem si žiadne tvoje predošlé príspevky čítať.
Btw, už keď sa tak vyznáš, ja keď mám legálny win 7, nainštalujem si aktualizácie, s čím by mi mali prísť výzvy na win 10, ktorý si nainštalujem a rok budem užívať zadarmo. Bude možnosť po tomto roku legálne downgradovať win späť ?
@filipkoo to je jedno na koho si reagoval. Napísal si picovinu proste. Zalezi na tom ci ma alebo nemá origos win.
Vidím že v tom mas bordel a vôbec si to nepochopil rok mas na to aby si zadarmo updatoval win na 10. Nie ze si ho môžeš na rok vyskúšať zadarmo a potom si ho musis kúpiť. Ak ten update spravis tak ti ten win10 ostane už navždy. Takže nechapem načo by si robil downgrade aj keď to údajne možné bude.
@77hanes77 posledny update co mam je KB915597 neviem, ale » www.microsoft.com/genuine/validat... na tejto adrese neviem zistit opravdivost windowsu. vypisuje ze som to uz volakedy skusal, ale ked dam pokracovat tak mi napise ze mam cakat
@kosmiklove reagoval som na to, či príde pozvánka pri legálnom alebo nelegálnom win. Stále bola reč len o pozvánke a povedal som k veci, že je mu na piču vedieť, či má legálny win, keď mu pozvánka príde tak či tak. O licencii reč nebola, to si tu vniesol ty, na čo som ja NEreagoval, takže neviem, o čom sa bavíme.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
A legálnosť zistíš tu : » www.microsoft.com/genuine/validat...
teraz maju podiely medzi W7 a W8(.1) roztriestene ak sa tieto spoja, bude to viac ako 70% (niesom si isty) trhu. Kedze XP uz odrezane je, a W7 to caka v najblizsich rokoch, potrebuju matt stabilnu zakladnu, aby firmy, ktore nepresli z XP na 7, presli priamo na 10.
Ak by to spravil Apple, tak je to senzacia. Inovacia. Proste nieco nove a super a wau. Ak to robi MS je to podozrive a je to zlo.
@kosmiklove no neviem a nemôže si 10tku nainštalovať a keď má registračný kľúč alebo tak niečo z win 7 potom ho niekde zdať?
tu je to pekne rozpisane
» www.zive.cz/clanky/21-otaze...
vzhladom k tomu ze ta vyzva prichadza pomocou aktualizacie ktoru ti ponukne aj na nelegalnom wine tak je pochopitelne ze mu to ponuka. nainstalovat si ho bude moct ale kedze nema platnu licenciu tak som zvedavy ako si ho ten tvoj spoluziak aktivuje
Btw, už keď sa tak vyznáš, ja keď mám legálny win 7, nainštalujem si aktualizácie, s čím by mi mali prísť výzvy na win 10, ktorý si nainštalujem a rok budem užívať zadarmo. Bude možnosť po tomto roku legálne downgradovať win späť ?
Vidím že v tom mas bordel a vôbec si to nepochopil rok mas na to aby si zadarmo updatoval win na 10. Nie ze si ho môžeš na rok vyskúšať zadarmo a potom si ho musis kúpiť. Ak ten update spravis tak ti ten win10 ostane už navždy. Takže nechapem načo by si robil downgrade aj keď to údajne možné bude.
neviem, ale » www.microsoft.com/genuine/validat... na tejto adrese neviem zistit opravdivost windowsu. vypisuje ze som to uz volakedy skusal, ale ked dam pokracovat tak mi napise ze mam cakat
A dík za info, aspoň už nemusím googliť.