poznam na to dva sposoby restartovat comp co niekedy ani nezaberie a vypojit modem cim sa kazi
preto by som rada poznala aj ine sposoby-pocula som o nejakych takych programoch ale neviem kde ich ziskat
takze... kliknes pravym tl na pocitace v sieti alebo ako sa to vola...
na ploche taka ikonka 2pc... a das vlastnosti... potom ti naskocia vlastnosti
vid 1. obr... zas pravym a das zakazat, alebo disable po anglicky kus pockas a das zas enable (zas pravym tl.)
Ja zvyknem robiť reštart siete - ak máte niekde manuál od modemu, mala by tam byť napísaná adresa cez ktorú sa dá z počítača dostať do modemu a tam sa následne dá vypnúť a zase zapnúť sieť a mala by sa zmeniť aj IP...
@8 ano aj to sa da, ale bezny uziavtel tam vie narobit viac skody ako uzitku, to uz je jednoduchsie ten modem al. router alebo APcko vytiahnut zo zasuvky a o par sekund strcit a pockat kym nabehne
inac topic, teda jeho nazov je nic nevraviaci ale dedukujem ze tam mas DHCP a chces menit IP kvoli stahovaniu... zeby ? alebo je dovod iny ? a aka je topologia siete ? ale asi to bude nejake ADSLko
@10 Tak to je fakt... Ale jednoduchšie ako pre koho, ja mám modem o poschodie nižšie, keby som mala vždy zbehnúť dole a naspäť hore... (nie som športový typ a beh ma nebaví )
moznost 1. : ja, pocitac1 si pytam stranku birdz a zobrazim ju (takze birdz vie, ze si ju pytal pocitac1)
moznost 2. (skryta IP) : pocitac1 pyta pocitac 2 aby kukol stranku birdz a potom mu ju posunul (takze bidz si mysli, teda je to tak, ze pocitac 2 pytal jeho stranku)...
@20 to je princip proxy servera, to je ten pocitac ktory poskytuje take sluzby a potom je tvoj PC "schovany" za proxy serverom je to o kusok zlozitejsia problematika ale na to chce mat aspon nejake zaklady ale som rad ze si pochopila mam rad technicky zdatne baby xi
Kedysi som downloadoval z rapidu a podobných servrov ale potom som objavil krásu torrentov Ale k veci, pokial máte net od TCOMU a máte router alebo modem pripojený cez LAN, tak skúste zadať do prehliadača 192.168.1.1 vypýta to meno a heslo, môže byť (admin admin) alebo (user user), a tam si nájdite niečo ako online stav a dajte odpojiť a hned nato pripojiť a je to.......
bearshare neviem čo je, ale torrenty je asi najlahšia cesta niečo stiahnuť, len dáš stahovať a robí to samo. Potrebuješ na to takýto program » www.utorrent.com/... a potom si napr na www.mininova.org vyhladáš čo chceš a stahuješ...........PS: Dufam že to neni warez
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
» letmegooglethatforyou.com/?q=ip+anonymize...
na ploche taka ikonka 2pc... a das vlastnosti... potom ti naskocia vlastnosti
vid 1. obr... zas pravym a das zakazat, alebo disable po anglicky kus pockas a das zas enable (zas pravym tl.)
moznost 1. : ja, pocitac1 si pytam stranku birdz a zobrazim ju (takze birdz vie, ze si ju pytal pocitac1)
moznost 2. (skryta IP) : pocitac1 pyta pocitac 2 aby kukol stranku birdz a potom mu ju posunul (takze bidz si mysli, teda je to tak, ze pocitac 2 pytal jeho stranku)...
chapen sie ?
» sk.wikipedia.org/wiki/BitTorrent...
V podstate zdieľaš súbory - ty sťahuješ od tých čo to majú a ďalší zase sťahujú od teba to, čo už máš ty...