Ahojte. Do NTB sa mi nainštalovali aktualizácie, ktoré "pripravili" NTB na prechod na W10. Keďže ja žiaden W10 nechcem, tak som zakázala všetky aktualizácie, aby sa W10 nespustil. Ako zabránim prechodu na W10? Treba odinštalovať nejaké aktualizácie?
@kosmiklove
W10 mám nainštalovaný v robote a veľa "vecí" mi jeho inštaláciou odišlo. A to mám ntb starý asi 3 roky. Špehovanie a podobné záležitosti neriešim. Pre mňa je W7 mega komfortný. A vzdám sa ho len vtedy, ak to bude naozaj nevyhnutné.
po pravde? ani boh nevie. treba sa zmierit s tym, ze pokial pouzivas windows, tak vlastnikom a ani adminom niesi ty, hoc sa to tak na prvy pohlad moze zdat a bolo by to aj celkom logicke. vlastnikom a adminom tvojho pocitaca je windows.
nevyhnutne to je uz davno. win7 som sa vzdal (alebo skor zbavil) hned ako to bolo mozne. a pokial mozno sa mu uz vyhybam. po prechode z xp to bolo chvilu fajn. potom ma to preslo
na win10 slape vsetko v pohode a bez akych kolvek problemov. neviem co ti odislo. maximalne sa moze stat ze pri update ti hodi nejaky soft do windows old zlozky. bud si ho odtial vytiahnes alebo nainstalujes znova...
@sob3k
to sú tie updaty, ktoré "dopmomohli" k tomu, že sa mi do ntb chce nasáčkovať W10? Máš to odskúšané, či sa ti stalo to isté a hentak si to poriešil...?
a ešte píšeš, že zakázať automatické updaty. Ako OK, zakážem, ale ak mi systém ponúkne aktualizácie, tak nikdy tam nie je napísané, že čo všetko sa zaktualizuje. Maximálne, že to bude nejaká ochrana pre niečím...Aktualizácie chcem, ale zasa nie, aby mi tam napchal opäť W10.
@sob3k kiez by to bol najvacsi problem... zo mna ten system vysava akukolvek chut robit cokolvek s pocitacom, lebo vsetky jeho akcie, obmedzenia a vobec celkove spravanie, vo mne vzbudzuju coraz vacsi pocit, ze je to pokus o trolling a nie realny operacny system.
@kosmiklove
100 ľudí, 100 chutí. Nič sa nepresunulo, prestalo fungovať všetko čo sa zvuku týka. A nie sú v tom nejaké zastarané nastavenie alebo čo. Je to dôsledok W10.
Ako v práci, no, šľak to traf, ale doma aby som používala W10...ani omylom.
zrejme sa nechapeme. alebo tomu absolutne nerozumies
ten prechod na win10 robi vo viacerych krokoch. podla mna ten update bez straty dat nebol uplne najstastnejsia volba a preto odporucam po prechode spravit cistu instalaciu. predsaj len pouzivat novy system s pozostatkami z toho stareho moze vies k problemom a potom ludia ako ty co sa nevyznaju len na ten system nadavaju lebo im nieco nejde...
prestalo fungovat vsetko co sa zvuku tyka, zastarale nastavenia. dosledok win10 co takto skusit preinstalovat ovladace? ked nieco nejde tak co takto hladat najskor riesenie ako rovno nadavat na cely system ktory za to vlastne ani nemoze
@amicia Windows ti agresivne pcha 10ku, lebo si myslia, ze to je to najlepsie pre teba a chcu sa zbavit fragmentacie platformy. Len ten prvy update by mal byt o Win10, ostatne su telemetria atd, v kazdom pripade vypnut aktualizacie musis, pretoze to je ako jehovisti, ked nemas dvere. Pridu ti do domu a budu ti rozpravat o tom co je pre teba najlepsie bez obmedzeni. Navyse, Win robi v poslednej dobe taku krasnu vec, ze aktualizuje aj bez vedomia uzivatela a je dost mozne, ze system uz mas stiahnuty v PC a caka len na tuknutie ano.
@Notme Vies, ked si pozries co robi Win a co je definiciou spywareu, najdes az prekvapivo vela prienikov. A Win10 krasne ukazuje, ako sa obycajny clovek vzda "nepotrebnej slobody", lebo takto mu dozaista bude lepsie, lebo niekto tak povedal. Presne ako po teroristickych utokoch: Treba menej enkrypcie, viac sledovania, co tam po tom, ze teroristi sa bavili cez nezabezpecene SMS a my sme s tym urobili hovno aj ked sme mohli, chceme viac moci!
@sob3k tieto veci radsej neriesim, nestudujem a nevsimam si, lebo by som ozaj prisiel o nervy. osobne uz len cakam, kedy vylezie nejaky novy linuxacky kernel, lebo momentalne si ziadna pre mna uzitocna distribucia poriadne nerozumie s mojim hw a ani zdaleka niesom taky systemak, aby som sa s tym vedel/chcel/mal cas babrat manualne. nuz a do par mesiacov hadam naskrabem dva litre na macbook. sice som bol odjakziva prvou liniou odporu voci applu, no vidim to tak, ze ak chcem otvorit ntb a proste pracovat, je to jedine mozne vychodisko.
@sob3k nesiel mi touchpad, brightness control cez fn, wifi chvilu islo, no po par minutach som sa musel odpojit a pripojit, lebo ist prestalo a miesto uspatia/prebudenia blbol vsemoznymi sposobmi. v zavislosti od distribucii sa to mierne lisilo, no princip bol stale rovnaky. ked som sa na opensuse pustil do fixovania, brightness control sa mi sice opravit podarilo, no moje fixovanie rezimu spanku doslo do stadia, ze miesto prebudenia to cele crashlo tak strasnym sposobom, ze som ho uz znova nenabootoval vtedy som to definitivne vzdal a povedal si, ze s tym windowsom este nejaku chvilu vydrzim. okrem toho, aby som mal aspon basic funkcionalitu ntb chcem len tolko, aby mi na tom islo IDEcko a filmy
Napísal som jej postup do TS, no prekopirujem to aj sem, snáď to ešte niekomu pomôže :
V prvom rade treba pozrieť, či nebeží v procesoch GWX.exe (otvor správcu úloh = ctrl shift esc, klik na kartu procesy a tam ho hladaj ..), ak tam je, zastav ho .... Zo zoznamu nainštalovaných aktualizácií (štart - ovládaci panel - Windows Update - zobraziť históriu aktualizácií) odinštaluj tieto aktualizácie : KB3035583, KB2923545 a KB3021917 .....Z C:Windowssystem32 vymaž celú zložku GWX ......A ako posledný krok zakáž automatické inštalovanie aktualizácií (inštaluj ich len ručne a dávaj si pozor, aby si ich nenainštalovala znova) ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
(a chcem pocut realne dovody. nie tie otrepane frazy ako napr ze sa ti nepaci alebo nebodaj ze ta budu spehovat a podobne nezmysly )
ja W10 nechcem, stačí, že ho mám nainštalovaný v robote a je to pekne na figu systém, aspoň pre mňa.
W10 mám nainštalovaný v robote a veľa "vecí" mi jeho inštaláciou odišlo. A to mám ntb starý asi 3 roky. Špehovanie a podobné záležitosti neriešim. Pre mňa je W7 mega komfortný. A vzdám sa ho len vtedy, ak to bude naozaj nevyhnutné.
Tak isto ak si chces ocistit win tak:
wusa /uninstall /kb:3083325 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3083324 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:2976978 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3075853 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3065987 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3050265 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3075851 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:2902907 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3068708 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3022345 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:2952664 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:2990214 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3035583 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:971033 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3021917 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3044374 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3075249 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3080149 /quiet /norestart
No a zakazat automaticke updatey.
na win10 slape vsetko v pohode a bez akych kolvek problemov. neviem co ti odislo. maximalne sa moze stat ze pri update ti hodi nejaky soft do windows old zlozky. bud si ho odtial vytiahnes alebo nainstalujes znova...
to jak je stary je bezpredmetne
to sú tie updaty, ktoré "dopmomohli" k tomu, že sa mi do ntb chce nasáčkovať W10? Máš to odskúšané, či sa ti stalo to isté a hentak si to poriešil...?
a ešte píšeš, že zakázať automatické updaty. Ako OK, zakážem, ale ak mi systém ponúkne aktualizácie, tak nikdy tam nie je napísané, že čo všetko sa zaktualizuje. Maximálne, že to bude nejaká ochrana pre niečím...Aktualizácie chcem, ale zasa nie, aby mi tam napchal opäť W10.
100 ľudí, 100 chutí. Nič sa nepresunulo, prestalo fungovať všetko čo sa zvuku týka. A nie sú v tom nejaké zastarané nastavenie alebo čo. Je to dôsledok W10.
Ako v práci, no, šľak to traf, ale doma aby som používala W10...ani omylom.
Na diaľku to má človek do 5tich minút a takto sa tu ten problém rieši polhodinu (v tom lepšom prípade )
ten prechod na win10 robi vo viacerych krokoch. podla mna ten update bez straty dat nebol uplne najstastnejsia volba a preto odporucam po prechode spravit cistu instalaciu. predsaj len pouzivat novy system s pozostatkami z toho stareho moze vies k problemom a potom ludia ako ty co sa nevyznaju len na ten system nadavaju lebo im nieco nejde...
prestalo fungovat vsetko co sa zvuku tyka, zastarale nastavenia. dosledok win10 co takto skusit preinstalovat ovladace? ked nieco nejde tak co takto hladat najskor riesenie ako rovno nadavat na cely system ktory za to vlastne ani nemoze
@Notme Vies, ked si pozries co robi Win a co je definiciou spywareu, najdes az prekvapivo vela prienikov. A Win10 krasne ukazuje, ako sa obycajny clovek vzda "nepotrebnej slobody", lebo takto mu dozaista bude lepsie, lebo niekto tak povedal. Presne ako po teroristickych utokoch: Treba menej enkrypcie, viac sledovania, co tam po tom, ze teroristi sa bavili cez nezabezpecene SMS a my sme s tym urobili hovno aj ked sme mohli, chceme viac moci!
hm, ty si W10 pozitiv, ja som W7 pozitiv, tym by som našu debatu ukončila.
asi to tak bude ako píšeš, lebo v zložke updates/aktualizácie "svieti" Inštalovať W10.
jj, ďakujem
V prvom rade treba pozrieť, či nebeží v procesoch GWX.exe (otvor správcu úloh = ctrl shift esc, klik na kartu procesy a tam ho hladaj ..), ak tam je, zastav ho .... Zo zoznamu nainštalovaných aktualizácií (štart - ovládaci panel - Windows Update - zobraziť históriu aktualizácií) odinštaluj tieto aktualizácie : KB3035583, KB2923545 a KB3021917 .....Z C:Windowssystem32 vymaž celú zložku GWX ......A ako posledný krok zakáž automatické inštalovanie aktualizácií (inštaluj ich len ručne a dávaj si pozor, aby si ich nenainštalovala znova) ..