1, Aké sú dôvody k tomu, že nepomôžeš niekomu ak môžeš? (okrem nedostatku času, neschopnosti pomôcť)
2, Kedy, kde sa stretávaš so situáciami, kedy je aktívna pomoc nevyhnutná alebo potrebná?
3, Myslíš si,
@stalingrad1000 kresťan sa modlí k Bohu, aby napr. ten človek našiel cestu ako zmeniť svoj život. Lebo niekedy mu práve neviem pomôcť. A takto by si musel len stále niekomu dávať jesť a to každý deň. To by problém nevyriešilo, treba hľadať aj iné spôsoby. Napr. mu odporučiť charitu a pod.
1, je to jebo a nemám ho rada alebo chcem aby si pomohol sám (pre jeho vlastné dobro)
2, v škole pri písomkách neheehehee
3, myslím, že je potrebné konať to, čo tebe prospieva a stačí
4, pokiaľ niekomu pomôžem tak väčšinou z toho nemám nijaké vnútorné mega ovácie lebo to považujem za prirodzené. a neviem ako to pôsobí na okolie, ale tak dúfam že sú kurva vďační!!
@georg21 hovorim o tom že večšina ludi a to aj krestania nedavaju vobec chudobnym a ostatnym almuznu a to aj napriek tomu že ich vidia hladujucich .A ja nevravim že im mas davat neviem ake dary ale i kebyže im das 10 centov avsak z lasky je to ovela viacej ako keby im dal niekto 10 eurovku avsak s pohrdanim a z nevoly.
A nehovor mi že si zopar drobnych nenajdes pre pomoc ostatnym a navyse ked si krestan . A treba sa rozdat aj kebyže mas byt cez obed hladny lebo tebe to neublizi ak si cez obed nieco nedas ale hladujucim ano lebo oni zivoria takto stale . Poviem ti priklad ma po ceste zastavil jeden clovek bol strasne vydeseny a velmi ma prosil nech mu dam nejake peniaze lebo jeho mame prislo velmi zle a on jej chcel kupit dajake lieky , mw, ci vravel pravdu alebo nie ale videl som na nom že je to seriozny clovek nuž a prosil odo mna 2 eura , ja som mu povedal že 2 eura nemam že mam iba papierovu 5 eurovku .
Nuž ale nemohol som mu nedat nic ked som ho videl v takom zubozenom stave a dal som mu teda celu 5 eurovku . Sice som v ten den neobedoval kedže som mu ale vsetky moje peniaze ale ver tomu že som to že som neobedoval že som to nelutoval . Treba sa proste niekedy aj takto obetovat pre druhych lebo to je prava laska .
Samozrejme že aj clovek musi jest ale proste niekedy sa musis aj ty takto obetovat.
1. strach, hlúposť, ignoranstvo, asi aj nízka sebadôvera ak si nahováram, že nedokážem pomôcť a pritom ani nezačnem hľadať riešenie.
2. keď si budem myslieť, že bez mojej pomoci sa to asi k lepšiemu nepohne
3. tak "aktívne dobro" je vyšší level a nie každý na to má , pre niekoho je progres už len to keď prestáva konať zlo, aj to treba rešpektovať si myslím.
4. Nešťastie. A potom človek hľadá kadejaké krátkodobé zábavky, ale to je len slepá ulička. Napríklad ja pomáham tak aktívne veľmi málo a ani to zlo sa mi nevyhne...
A ešte si myslím, že konať dobro neznamená len v tých spešl situáciach, ale aj bežné plnenie si povinností a tak...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
iank povedane ludia ak vidia na ulici hladujuceho cloveka povedia mu najedz sa , ale jest mu nedaju .
Co to osoží ?
A aj mnoho tych co si vravia krestania vidia hladujuceho cloveka na ulici ale nepomozu mu , radsej sa zanho pomodlia . Co to osoží ?
A teraz napíš o sebe
2, v škole pri písomkách neheehehee
3, myslím, že je potrebné konať to, čo tebe prospieva a stačí
4, pokiaľ niekomu pomôžem tak väčšinou z toho nemám nijaké vnútorné mega ovácie lebo to považujem za prirodzené. a neviem ako to pôsobí na okolie, ale tak dúfam že sú kurva vďační!!
inak konám aktívne aj pasívne zlo
A nehovor mi že si zopar drobnych nenajdes pre pomoc ostatnym a navyse ked si krestan . A treba sa rozdat aj kebyže mas byt cez obed hladny lebo tebe to neublizi ak si cez obed nieco nedas ale hladujucim ano lebo oni zivoria takto stale . Poviem ti priklad ma po ceste zastavil jeden clovek bol strasne vydeseny a velmi ma prosil nech mu dam nejake peniaze lebo jeho mame prislo velmi zle a on jej chcel kupit dajake lieky , mw, ci vravel pravdu alebo nie ale videl som na nom že je to seriozny clovek nuž a prosil odo mna 2 eura , ja som mu povedal že 2 eura nemam že mam iba papierovu 5 eurovku .
Nuž ale nemohol som mu nedat nic ked som ho videl v takom zubozenom stave a dal som mu teda celu 5 eurovku . Sice som v ten den neobedoval kedže som mu ale vsetky moje peniaze ale ver tomu že som to že som neobedoval že som to nelutoval . Treba sa proste niekedy aj takto obetovat pre druhych lebo to je prava laska .
Samozrejme že aj clovek musi jest ale proste niekedy sa musis aj ty takto obetovat.
2. keď si budem myslieť, že bez mojej pomoci sa to asi k lepšiemu nepohne
3. tak "aktívne dobro" je vyšší level a nie každý na to má , pre niekoho je progres už len to keď prestáva konať zlo, aj to treba rešpektovať si myslím.
4. Nešťastie. A potom človek hľadá kadejaké krátkodobé zábavky, ale to je len slepá ulička. Napríklad ja pomáham tak aktívne veľmi málo a ani to zlo sa mi nevyhne...
A ešte si myslím, že konať dobro neznamená len v tých spešl situáciach, ale aj bežné plnenie si povinností a tak...