Čaute! Som rozhodnutý pre štúdium mediny a chcel by som vedieť ktorá fakulta či už na SR alebo ČR je najlepšia .... ako nie najlepšia ale proste chcel by som vedieť názory ľudí ktorí na lekárskych fakultách študujú ... Ďakujem
@rheia ach jáj ... jasné že nedám prihlašku na jednu minimálne do Košíc , Martina, Prahy 2. LF UK a Brna MU len mi išlo o informácie z prvej ruky od študentov fakúlt
@hazzell Mohlo ti byť aj jasné to, že každý bude hájiť tú svoju, pretože ľudia majú jednu takú vlastnosť, že si nepriznajú, že majú niečo horšie Svoj vlastný rebríček si urob sám, podľa toho, či ťa viac zaujíma poloha, renomé, vybavenie, počet uchádzačov alebo sa riaď "klebetami" študentov
podla mna je uplne jedno, na ktorej fakulte studujes. dolezite je, ci mas nieco v hlave a ci dokazes tie vedomosti vyuzit. ja mam 1.lf, ak by ta to zaujimalo. vela teorie, pomerne malo praxe.
@peculiar Tak podľa mňa to jedno nie je len ten cieľ je rovnaký . Ale hlavnejšia ako cieľ je práve cesta Ktorý rok už študuješ ? A ako si sa pripravovala na prímačky ?
Na Slovensku je najlepši Martin...a v Čechách tam je veľa kvalitných škôl 2.LF v Prahe a Hradec vraj ale patria medzi top, aj MUNI je tiež super... @rheia kam všade si dávaš ?
@hazzell uz som skoncila, pred 2 rokmi. na prijimackach som bola v r. 2005, ucila som sa modelove otazky z tych ich kniziek, ktore sa daju objednat.
inak som este skusala stastie v BA, KE a brne, do BA a KE ma vzali /ucila som sa modelove otazky len do BA, KE som nestihla, takze mi z toho vychadza, ze boli dost podobne/.
modelovky z brna som nemala, niektore otazky sa tykali veci, ktore sme preberali az v 1. rocniku na vyske.
skola z teba dobreho doktora neurobi, to musis chciet sam. klucove je samostudium a zaujem o odbor nemyslim ze v ramci byvaleho ceskoslovenska ma zmysel delit lekarske fakulty na "horsie" a "lepsie". az take rozdiely medzi nimi nie su.
mojim cielom bolo akurat vypadnut zo slovenska, tak som zvolila prahu. som tu 8 rokov a nemozem sa stazovat navrat naspat neprichadza do uvahy.
študujem v martine - podľa mňa základ je zamerať sa na jednu školu, každá škola vyžaduje inú prípravu, na martin potrebuješ vedomosti alebo si zaplatiť drahé doučká, do BA ti stačí nabifliť sa otázky, najlepšia blbosť je si vypisovať 10 prihlášok @1 pokiaľ chceš ísť na medicínu, keď si sprostý, daj si ich aj 20 a čakaj kde ťa zoberú
ja som tiez medicka a tento problem som riesila tiez. Dolezite je zamerat sa podla mna na jednu fakultu, zohnat si podklady alebo sylaby alebo hocico, z coho sa ucit a ucit sa donemoty jednak v takych podkladoch do BA je 2x1500 otazok a pokial sa clovek chce poriadne pripravit, tak si osobne neviem predstavit ucit sa viacero tych podkladov naraz ako pisali vyssie, ucit sa na jednu skolu a vyskusat na dalsich fakultach ja som v BA a som zatial spokojna, nic mi nechyba, mam dobry intrak, ucenia je sice vela, ale to je dost subjektivne a zalezi to od cloveka ako si to rozvrhne a mam aj super kruzok a navyse to mam aj relativne blizko domov. takze ja by som nemenila za ziadnu inu skolu a este k tomu ved aj tak vsade musia ludi naucit to iste... a to, ci z niekoho bude dobry doktor zalezi od kazdeho samostatne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@corwinuss ta co ja znam, ci je...
ale praha je pekna, to je fakt
@rheia kam všade si dávaš ?
inak som este skusala stastie v BA, KE a brne, do BA a KE ma vzali /ucila som sa modelove otazky len do BA, KE som nestihla, takze mi z toho vychadza, ze boli dost podobne/.
modelovky z brna som nemala, niektore otazky sa tykali veci, ktore sme preberali az v 1. rocniku na vyske.
skola z teba dobreho doktora neurobi, to musis chciet sam. klucove je samostudium a zaujem o odbor nemyslim ze v ramci byvaleho ceskoslovenska ma zmysel delit lekarske fakulty na "horsie" a "lepsie". az take rozdiely medzi nimi nie su.
mojim cielom bolo akurat vypadnut zo slovenska, tak som zvolila prahu. som tu 8 rokov a nemozem sa stazovat navrat naspat neprichadza do uvahy.