nieje UPLNE CELA zle, ale vzasade ma pravdu. o tom sa hadate?
ano, chlapec asi vobec nechape, ako sa robia weby (nieze by som bol expert na 25 programovacich jazykov) , ale si len pozrel na wiki ako jazyki volaju.
nie sú to technológie, sú to jazyky, zrovnávaš nezrovnateľné, každé je na niečo iné. Používam HTML, XHTML, PHP, JavaScript, XML (z vymenovaných) a iné.
@george90 , @antinim , @midnight Nechcem zrovnávať nezrovnávateľné, len ma zaujíma ktorý jazyk používajú birdzáci najčastejšie s tých vymenovaných. Tú otázku pochopí aj retard tak čo tu riešite omfg ... A pre tých čo si myslia že: "chlapec si len pozrel wiki a dal otázku", určite viete vysvetliť prečo sa jeden z predmetov ktorý mám na UMB volá Internetové Technológie a bereme tam iba jazyky.
@panpeterpan jeden z dôvodov prečo som sa pýtal je ten že XUL mi príde ako riadna hovadina.
@midnight xD ale veď si iba preformuloval to čo som ja povedal, ale jasné buď obrovský geroj lebo vieš preformulovať vetu. Keby že sa idem na geroja hrať ja tak by som povedal, že je to zle lebo ja používam najčastejšie ten svoj čo mám v ústach a tvoja formulácia otázky je úplne mimo lebo je tak všeobecná, že keď ju položím babe na ulici tak mi povie, že slovenský jazyk xD
Tak ja ti to vysvetlím, Internetové Technológie sa volajú tak lebo HTML, XHTML, PHP, JS, VBS a všetky hore spomenuté vznikli ako nieaká technológia písania web stránok, to že to ty nevieš neznamená, že je to automaticky zle. Najprv študuj potom buzeruj
@ucholak - okej, tak to spravíme takto: daj mi odkaz na stránku, alebo napíš stránku, ktorá je napísaná ČISTO v JS, alebo ČISTO vo VBS, alebo ČISTO v PHP.
...môžem ti dopredu povedať že sa ti to nepodarí.
prečo sa ti to nepodarí? lebo PHP, ani VBS, ani JS, NIE SÚ "technológie písania web stránok". chápeme?
"Najprv študuj potom buzeruj"
najprv si skús zistiť nejaké skutočné informácie miesto toho čo vás učia v škole, potom maj pocit že vieš o čom hovoríš
(áno, všetky veci čo si uviedol patria medzi webové/internetové technológie. lenže je rozdiel medzi webovou/internetovou technológiou a technológiou na písanie webstránky. aj tcp/ip je webová technológia. aj HTTP protokol. ftp. soap. xml. ajax/ajaj. icq protokol. jabber protokol. to všetko sú webové/internetové technológie, ale web s nimi nenapíšeš.)
@midnight ešte raz si prečítaj otázku, zapni závit a potom znovu a znovu a znovu, najprv si ma opravil a spravil si z mojej otázky blud a teraz mi chceš tvrdiť že som povedal dačo také, že existujú stránky napísané iba v jednom z uvedených. Tá otázka končí slovíčkom "uprednostňuješ" a teda ja uprednostním napr. JS lebo medveď. Gertruda z dolného konca zas uprednostňuje HTML lebo medveď, Hektor z horného konca zas XUL, lebo z nieakého dôvodu musí a Matilda uprednostní zas dačo iné ale všetci môžeme používať aj HTML alebo VBS alebo niečo iné, ale proste je nám srdcu bližšie to čo uprednostňujeme. ... Áno a preto, že s nimi web nenapíšeš som ich ani neuviedol do možností, to je waw čooo?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
...som zvedavy, kto da hlas do VBscriptu, WebGL a XUL
nieje UPLNE CELA zle, ale vzasade ma pravdu. o tom sa hadate?
ano, chlapec asi vobec nechape, ako sa robia weby (nieze by som bol expert na 25 programovacich jazykov) , ale si len pozrel na wiki ako jazyki volaju.
je to
nie sú to technológie, sú to jazyky, zrovnávaš nezrovnateľné, každé je na niečo iné. Používam HTML, XHTML, PHP, JavaScript, XML (z vymenovaných) a iné.
@panpeterpan jeden z dôvodov prečo som sa pýtal je ten že XUL mi príde ako riadna hovadina.
a neviem vysvetliť prečo sa jeden z predmetov čo máš volá Internetové Technológie, keď ťa tam o nich očividne nič moc nenaučili
Tak ja ti to vysvetlím, Internetové Technológie sa volajú tak lebo HTML, XHTML, PHP, JS, VBS a všetky hore spomenuté vznikli ako nieaká technológia písania web stránok, to že to ty nevieš neznamená, že je to automaticky zle. Najprv študuj potom buzeruj
...môžem ti dopredu povedať že sa ti to nepodarí.
prečo sa ti to nepodarí? lebo PHP, ani VBS, ani JS, NIE SÚ "technológie písania web stránok". chápeme?
"Najprv študuj potom buzeruj"
najprv si skús zistiť nejaké skutočné informácie miesto toho čo vás učia v škole, potom maj pocit že vieš o čom hovoríš
(áno, všetky veci čo si uviedol patria medzi webové/internetové technológie. lenže je rozdiel medzi webovou/internetovou technológiou a technológiou na písanie webstránky. aj tcp/ip je webová technológia. aj HTTP protokol. ftp. soap. xml. ajax/ajaj. icq protokol. jabber protokol. to všetko sú webové/internetové technológie, ale web s nimi nenapíšeš.)
nepovedal, ale presne to celou svojou otázkou pomerne výrazne implikuješ.
"uprednostniť" mimochodom znamená vybrať si niektorú z dvoch alebo viacerých EKVIVALENTNÝCH možností.
okej, zabudni na to, proste som pôvodne predpokladal že vieš niečo o progamovaní, očividne nesprávne, moja chyba, ospravedlňujem sa.